ژنتیک و محیط عامل اصلی ابتلا به سرطان استخوان
دکتر سیروس ملکپور در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا با بیان اینکه سرطان استخوان زمانی اتفاق می افتد که سلولهای استخوان ساز دچار مشکل شوند، گفت: سرطان استخوان در جوانان شایعتر است و متاسفانه تاکنون علت دقیقی برای بروز آن شناسایی نشده است اما نتایج برخی مطالعات نشان میدهد ژنتیک و محیط از عوامل بروز این سرطان است.
وی افزود: اگر سلولهای استخوان ساز بدن که به آنها استئوبلاست گفته میشود دچار تکثیر غیرعادی و غیر قابل کنترل شوند موجب ایجاد توده استخوانی در محل میشوند که به آن تومور استخوانی گفته میشود.
ملکپور یادآور شد: تومورهای استخوانی به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم میشوند که هر کدام میتواند خوشخیم و یا بدخیم باشد.
این متخصص ارتوپدی درباره با بیان اینکه تومورهای استخوانی قابل درمان هستند، گفت: تومورها به کمک معاینه بالینی، تصویربرداری، ام آر آی و غیره قابل تشخیص است. زمانی که تومور تشخیص داده میشود در ابتدا باید برای تشخیص منشا آن نمونهگیری انجام شود و سپس مراحل درمان انجام شود.
ملکپور برداشت تومور را بهترین روش درمان سرطان استخوان دانست و افزود: این جراحی نیاز به همکاری گروهی متخصصان ارتوپدی، رادیولوژی، پاتولوژی، رادیولوژی، انکولوژیست و در صورت نیاز به سایر تخصصها دارد.
وی یادآور شد: شیوع تومورهای خوشخیم استخوانی شایعتر از تومورهای بدخیم است که بیشتر استخوانهای بازو و ران را گرفتار میکند و چون دارای علامت خاصی نیست در اکثر موارد به صورت اتفاقی شناسایی و تشخیص داده میشود که در اغلب موارد به صورت خود به خودی درمان میشوند و در صورت شدت تومور و تخریب استخوان فرد کاندید برای جراحی میشود.
این متخصص ارتوپدی درد را شایعترین علامت بروز تومورهای بدخیم در استخوان دانست و یادآور شد: این دردها در هنگام استراحت و شبها شدت مییابد.
انتهای پیام/