دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک درمانگر اعتیاد در گفت‌وگو با آنا:

خانواده نقش کلیدی در عدم گرایش جوانان به مواد مخدر دارد/ مصرف مواد افراد را مضطرب می‌کند

یک درمانگر اعتیاد گفت: برخی افراد برای کاهش استرس به مصرف مواد مخدر روی می‌آورند اما براساس پژوهش‌های صورت‌گرفته، مصرف مواد مخدر موجب مضطرب شدن افراد می‌شود.
کد خبر : 643517
مواد مخدر

حسن اقبالی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا درباره علل گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر گفت: قبل از اینکه به علل گرایش افراد به مصرف مواد مخدر بپردازیم باید به این نکته توجه کنیم که اگر رسانه‌ها نسبت به آگاه کردن مردم درباره خطرات ناشی از مصرف مواد مخدر به خوبی اقدام می‌کردند امروز با این حجم از معتادان مواجه نبودیم. متأسفانه امروزه مصرف سیگار و قلیان بین جوانان و نوجوانان رایج شده است و خانواده‌ها باید بدانند که مصرف سیگار و قلیان سرآغاز مصرف مواد مخدر از سوی جوانان است. عوامل متعددی دست به دست هم می‌دهد تا یک فرد به سمت مواد مخدر برود که یکی از مهمترین آنها نداشتن خانواده‌ای منسجم است. در خانواده‌ای که افراد با هم صمیمی نیستند و هر فردی کار خودش را می‌کند، طبیعی است که فرزندان این خانواده بیشتر از اینکه از پدر و مادر تأثیر بپذیرند، از دوستان خود پیروی می‌کنند و مستحضر هستید که ۴۰ درصد افرادی که به سمت مواد مخدر رفته‌اند، از طریق دوستان خود به این کار دعوت شدند.




بیشتر بخوانید:
شناسایی بیش از ۲ هزار کودک کار در پایتخت/ ۸۰ درصد کودکان فاقد مدارک هویتی هستند
نخستین رویداد شبکه سازی و ایده پردازی طرح تحول ساماندهی معتادین متجاهر تهران




وی ادامه داد: نقش خانواده در پیشگیری از این آسیب اجتماعی بسیار مهم است و خانواده‌ها و البته مدارس باید روی عملکرد فرزندان نظارت داشته باشند. اقدامات فرهنگی به‌مراتب تأثیر بیشتری از برخوردهای زننده دارد. اینکه گفته می‌شود خانواده نقش مهمی در این زمینه دارد، به این دلیل است که ۶۵ درصد فرزندان طلاق به سمت مصرف مواد مخدر می‌روند. از طرفی در خانواده‌ای که پدر یا مادر به مصرف مواد مخدر اعتیاد دارد، نباید انتظار داشت که فرزندان به سمت مصرف مواد مخدر نروند.


میانگین سن شروع مصرف مواد مخدر به ۱۵ سال رسیده است


این درمانگر اعتیاد تصریح کرد: برخی نیز به دلیل مشکلات اقتصادی و ناراحتی که از این بابت به سراغ آنها آمده است به سمت مصرف مواد مخدر می روند و عمده این افراد با این توجیه که مصرف مواد مخدر می تواند موجب کاهش استرس آنها شود، این کار را می‌کنند اما براساس پژوهش‌های انجام‌شده، مصرف مواد مخدر نه تنها استرس افراد را کاهش نمی‌دهد بلکه موجب مضطرب شدن افراد نیز می‌شود. امروزه میانگین سن شروع مصرف مواد مخدر به ۱۵ سال رسیده است.


اقبالی بهترین راه برای عدم گرایش نوجوانان به مصرف مواد مخدر را اقدامات فرهنگی عنوان کرد و گفت: خانواده‌ها باید حواسشان به فرزندان باشد و نهادهای مربوطه نیز باید با تولید محتواهای فرهنگی، هم پدر و مادر و هم فرزندان را از پیامدهای منفی که مصرف مواد مخدر برای افراد دارد آگاه سازند تا جلوی پایین آمدن سن مصرف مواد مخدر گرفته شود.


انتهای پیام/۴۱۷۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب