دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان جنوبی دیدار کرد/ تأکید دکتر طهرانچی بر ازسرگیری آموزش حضوری

دکتر طهرانچی با نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند دیدار و گفت‌وگو کرد و در این دیدار بر ازسرگیری آموزش حضوری تأکید شد.
کد خبر : 643504
image-20220223132343-1.jpeg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه برنامه‌های سفر خود به استان خراسان جنوبی، صبح امروز با آیت‌الله سید علیرضا عبادی، نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند دیدار و گفت‌وگو کرد.


اراده جدی دانشگاه آزاد اسلامی در سال جدید، ازسرگیری آموزش حضوری است


دکتر طهرانچی در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در استان خراسان جنوبی، به تحولات دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: در مدت بیش از سه سالی که خداوند فرصت خدمت در دانشگاه آزاد اسلامی را به ما عطا کرد، شاهد این بودیم که دانشگاه در ابتدا به لحاظ مسائل مربوط به سال‌های گذشته، دچار گسستگی شده بود که با کمک همکاران خدوم دانشگاه توانستیم از مشکلات درونی خود عبور کنیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در برنامه تحولی که برای این دانشگاه داشته‌ایم، تنها به داخل واگن توجه نکردیم، بلکه بنای ما اصلاح ریل دانشگاه بود، چراکه دانشگاه آزاد اسلامی علی‌رغم تأثیرات مختلفی که در فرهنگ و اجتماع داشت، اما در خدمت نیازهای کشور نبود و به‌نوعی صرفاً به ارائه مدرک توجه داشت که این کار افزایش تحصیل کنندگان و به‌تبع آن، بیکاری و ناامیدی آن‌ها را به همراه داشت و باعث برخی از تأثیرات منفی در جامعه شده بود.


دکتر طهرانچی به تدوین و تصویب برنامه پنج‌ساله راهبردی عملیاتی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: در سند تحول و تعالی دانشگاه به دنبال تربیت قوه عاقله کشور در مسیر تعلیم و تربیت هستیم و قرآن و عترت را به‌عنوان محور تربیت در نظر گرفته‌ایم. از این رو موضوع تقریب مذاهب اسلامی را با محوریت مودت فی‌القربی و امامت و مهدویت را ذیل جشنواره‌های علمی، ادبی و هنری در بازه زمانی ۱۳ رجب تا ۱۵ شعبان در دستور کار قرار داده‌ایم.


وی خاطرنشان کرد: محیط دانشگاه یک محیط تربیتی است و به همین دلیل باید به موضوع تقریب مذاهب اسلامی توجه جدی داشت. خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی در این مدت ۲۰ دفتر تقریب مذاهب را در استان‌ها راه‌اندازی کرده و به دنبال مباحث مربوط به ترویج مفهوم مودت فی‌القربی هستیم تا تربیت تقریبی را در دانشگاه آزاد اسلامی دنبال کنیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه «سرآمدی و پاسخگویی» یکی دیگر از محورهای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی است، اظهار داشت: معتقدیم دانشگاهی که حل مسئله را در دستور کار نداشته باشد و خود را به عمل نزدیک نکند، از مردم دور می‌شود. به همین دلیل شاهد آن هستیم که مردم از آموزش عالی قهر کرده‌اند، چون به این نتیجه رسیده‌اند که دانشگاه مسائل آن‌ها را حل نمی‌کند. نمونه این مورد این است که در حالی که کشاورزی هنوز به‌صورت سنتی انجام می‌شود، دانشگاه‌ها دانشجویانی را تربیت می‌کنند که حتی با ابزارهای اولیه نیز آشنایی ندارند. دانشگاه آزاد اسلامی برای اصلاح این روند، محیط‌شناسی اقتصادی، فناوری و فرهنگی انجام داده و معتقدیم باید پوست‌اندازی کرده و خود را برای حل مسئله آماده کنیم.


دکتر طهرانچی به برگزاری نشست بررسی آسیب‌های اجتماعی استان خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: با بررسی‌های آمایشی که داشته‌ایم، به این نتیجه رسیدیم که این استان در برخی موارد اجتماعی شرایط خوبی دارد، اما وضعیت استان در چند مورد نگران‌کننده است. به همین دلیل در نشست شب گذشته که با اعضای هیئت‌علمی استان داشتیم، از آن‌ها خواستم تا مسائل استان را شناسایی کرده و برای رفع آن‌ها راه‌حل ارائه کنند.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: با همه‌گیری ویروس کرونا، کشور ما به‌صورت افراطی به آموزش مجازی ورود کرد و آموزش حضوری در دانشگاه‌ها تعطیل شد. این در حالی است که در هیچ جای جهان چنین رفتار افراطی در حوزه آموزش وجود نداشت. فضای دانشجویی و دانشگاه یکی از محیط‌های مهم آموزشی است، اما اتفاقات دو سال گذشته باعث شبکه‌سازی دانشجویان در فضای مجازی شده و محیط‌های رفاقتی و تربیتی به وجود آمده است. این محیط آموزش غیرحضوری باعث از بین رفتن نظام استاد شاگردی شده و دو سال است که معلم و استاد صرفاً نام دانشجو را در صفحه مانیتور می‌بیند و ارتباطی با دانش‌آموز و دانشجو ندارد.


وی با بیان اینکه جریان و اراده‌ای پشت کار است تا محیط‌های تعلیم و تربیت ما از کار بیفتد و نتوانیم در فضای حقیقی به تعلیم و تربیت بپردازیم، تأکید کرد: اراده جدی دانشگاه آزاد اسلامی این است که پس از تعطیلات عید نوروز، آموزش حضوری در دانشگاه و مدارس سما را از سر بگیرد و هیچ مشکل و محدودیتی برای بازگشایی و حضوری شدن دانشگاه نداریم.


نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان جنوبی: ایمان مدار اصلی علم و جهت‌دهنده آن در دین ماست


آیت‌الله عبادی، نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند با خوشامدگویی و خیرمقدم به دکتر طهرانچی، گفت: دانشگاه جای مهمی است و سرنوشت جامعه از نظر علم و ایمان و تربیت، به دانشگاه گره خورده است. علم برای انسان از دو جهت بسیار مهم است؛ از یک جهت خداوند حس کنجکاوی را به انسان عطا کرده و از جهت دیگر انسان طوری آفریده شده که همه نیازهای خود را بر اساس علم برطرف کند. هرچه خارج از چارچوب علم باشد، بن‌بست است. با این حال علم نیمی از امور بشر است، چراکه علم زمانی کاربردی است که احساس مسئولیت و تعهد وجود داشته باشد، در غیر این صورت، در خطر سوءاستفاده قرار می‌گیرد.


وی با تأکید بر اینکه علم و دین باید با یکدیگر ترکیب شوند، تصریح کرد: علم و دین باید توأمان مشکل بشر را حل کند و هریک از این‌ها بدون دیگری ناقص است. دینی که همراه علم نباشد، سر از خرافات در می‌آورد و علمی که همراه دین نباشد، جهان را به آتش می‌کشد، بنابراین دانشگاه‌های ما باید از آنچه می‌دانند و تجربه‌ای که کسب کرده‌اند، نتایج قاطع بگیرند.


نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: جهان زمانی ضرر کرد که در جنگ‌های جهانی ترس و گرسنگی و بیماری بر مردم غالب شد و جهان‌خواران از این شرایط برای مهندسی دنیا سوءاستفاده کردند و سرنوشت جهان را به دست گرفتند. در اروپای وحشی، کلیساهای زمان قرون‌وسطی دانشمندان را می‌سوزاندند و حالا هم علم غربی آن‌ها جهان را می‌سوزاند. این در حالی است که علم در دین اسلام فریضه است و دیدن چهره عالم و دانشمند، عبادت محسوب می‌شود. معجزه پیامبر (ص) ما نیز علم بود.


آیت‌الله عبادی با تأکید بر اینکه باید به اصل خویش و به اسلام ناب بازگردیم، گفت: ایمان مدار اصلی علم و جهت‌دهنده آن در دین ماست و اسلام با علم توأم است و باید در این جهت گام‌های مؤثر برداشته شود.


وی خاطرنشان کرد: انسان‌ها کنجکاو هستند و اکنون پس از یأس و ناامیدی از مکاتب پوشالی، به دنبال مکتبی پاسخگو هستند. حوزه و دانشگاه ما می‌تواند پاسخگوی دنیا باشد؛ چراکه همه گزینه‌های به‌اصطلاح روی میز غرب در مقابل ایران با شکست روبه‌رو شده است. باید برای آثار سوئی که در جامعه وجود دارد، فکری کرد و مشکلات جامعه توسط دانشمندان حل شود. در این مسیر نظریه و تئوری صرف نقشی ندارد و نیازمند مهارت هستیم.


در این جلسه علی سروری مجد، مشاور رئیس دانشگاه و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان‌ها، سعید آزادیان، دبیر شورای گسترش، آمایش، برنامه‌ریزی و کارآفرینی، سعید صابونی رئیس مرکز عمران، املاک و مستغلات دانشگاه و رؤسا و سرپرستان دانشگاه آزاد اسلامی استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کرمان و سیستان بلوچستان حضور داشتند.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب