دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 اسفند 1400 - 12:27
افروس در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح کرد؛

هدایت آموزش و تحقیق به سمت مهارت‌آموزی و پژوهش‌های کاربردی

دسترسی به فرمولاسیون مکمل غذایی برای شیلاترئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان گفت: در حال ایجاد حلقه‌هایی هستیم که آموزش را به سمت مهارت‌آموزی و پژوهش را به سمت پژوهش‌های کاربردی هدایت کنیم.
کد خبر : 642258
علی افروس

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذر ماه ۱۴۰۰ با صدور حکمی علی افروس را به‌عنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان و واحد اهواز منصوب کرد.


افروس با مدرک تحصیلی دکتری مهندسی آب، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول بوده و دارای سوابقی ازجمله رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، سرپرست و مدیر برنامه‌ریزی رشته مهندسی کشاورزی در واحد دزفول، معاون پژوهشی دانشکده کشاورزی واحد دزفول، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اندیمشک و... است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بعد از صدور حکم علی افروس در هشت بند ابلاغی از وی خواست تا برای «استقرار مبانی دینی و فرهنگی و توجه به امر تربیت در کنار آموزش به عنوان رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه»، «ارتقای کیفیت آموزشی متناسب با نیازهای جامعه در طرح آمایش سرزمین»، «ارتقای سطح پژوهش‌های کاربردی و توسعه‌ای و استفاده بهینه از پژوهش‌های تحصیلات تکمیلی در حل مشکلات کشور در چارچوب طرح پایش آزاد»، «ارتقای فرهنگ سازمانی و پیاده‌سازی نظام چابک اداری و ایجاد فرهنگ پاسخگویی و حفظ کرامت انسانی خانواده بزرگ دانشگاه و ذی‌نفعان آن» و «افزایش بهره‌وری همه عوامل در چارچوب رسالت دانشگاه با تأکید بر رعایت قوانین و مقررات از طریق اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری با هدف بسترسازی برای نوآوری فناورانه و اشتغال دانش‌بنیان اعضای خانواده بزرگ دانشگاه» اقدام کند.




بیشتر بخوانید:


تأمین نیاز نسل جدید دانشجو با تصویب بین‌رشته‌ای‌ها


وقتی دانشگاه با روش‌های نوین چالش‌محور می‌شود


ماجرای پردیس «سرآبتاوه» دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج به کجا رسید؟




طهرانچی، سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان و واحد اهواز را مأمور کرد که «صیانت از دارایی‌ها و سرمایه‌های دانشگاه با رعایت انضباط مالی و مدیریت و کاهش هزینه‌های غیرضروری با تأکید بر استفاده از کالاهای ایرانی به‌منظور تقویت و حمایت از تولیدات داخلی»، «هدایت و هماهنگی یکپارچه بین واحدهای زیرمجموعه استان در چارچوب رسالت‌ها، اهداف و مأموریت‌های دانشگاه در سطح ملی و استان و نظارت بر حسن اجرای امور در این واحدها» و «تعامل مؤثر و الهام‌بخش با هیئت امنا و مسئولان استانی و کمک در جهت توسعه هوشمند منطقه‌ای در استان مبتنی بر طرح آمایش دانشگاه را در استان خوزستان به انجام رساند.


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و به‌منظور بررسی طرح و برنامه‌ها و دستور کارها، اهداف و مأموریت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان و واحد اهواز به‌ویژه در بخش پژوهش و فناوری با علی افروس سرپرست جدید این دانشگاه گفت‌وگو کرده است که مشروح آن از نظر مخاطبان می‌گذرد.


تأکید بر پژوهش‌هایی که منجر به کارهای مهارتی شود


آنا: لطفاً درباره طرح‌ها و برنامه‌های مدنظر خود در دانشگاه آزاد خوزستان بگویید.


افروس: در دوره مدیریت جدیدی که عهده‌دار آن هستم، برنامه‌ها در راستای همان برنامه‌های ابلاغی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی است و در حال پیاده‌کردن برنامه‌ها با قدرت و شتاب خوب در استان خوزستان هستیم. به‌طور مثال یکی از موضوعات مهم برنامه تحولی پنج‌ساله‌ای است که دانشگاه آزاد اسلامی تا سال ۱۴۰۵ پیش‌بینی کرده است و عمده این فعالیت‌ها مبتنی بر دانش و فناوری هستند. یعنی امور مبتنی‌ بر موضوعات دانش‌بنیان، فناوری و تجاری‌سازی علم است.


در همین راستا چند اتفاق مهم در دانشگاه در حال رخ دادن است. یکی از آنها موضوع رویداد گام دوم دانشگاه آزاد بوده که مسئولان دانشگاه با تأسی از بیانات مقام معظم رهبری و بیانیه معروف گام دوم، هوشمندانه این رویداد را با محور معاونت تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه با عنوان رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی تدارک دیده‌اند.


موضوع سراهای نوآوری، برنامه‌ها و طرح‌های پویش، پایش و ...، حتی رویکرد فرهنگی و موضوع فرهنگ هوشمندانه به‌صورت اثرگذاری در حال پیشرفت هستند و در واقع به حوزه فرهنگ هم به‌عنوان یک حوزه سیاست‌گذار و ناظر نگریسته می‌شود.


هدایت آموزش و تحقیق به سمت مهارت‌آموزی و پژوهش‌های کاربردی


در همین راستا یکسری فعالیت‌های پژوهشی در دانشگاه آزاد خوزستان را به سمت اقدامات نوآور، فناور، دانش‌بنیان، درآمدزا و با رویکرد مهارت‌آفرینی برای دانشجویان سوق دادیم و در موضوع پژوهش، تأکید بر پژوهش‌هایی است که منجر به کارهای مهارتی شود. به‌طور مثال در طرح پویش، موضوعی است که دانشجویان می‌توانند در رشته خود مهارت یاد بگیرند.


پیگیری طرح پایش در موضوع فولاد و نفت و گاز


آنا: قراردادهایی که در حوزه پژوهش و صنعت و طرح پویش و پایش منعقد کرده‌اید با چه شرکت‌ها و اداراتی بوده است؟


افروس: در همین راستا با شرکت ملی حفاری، شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب، نفت و گاز اروندان، پتروشیمی مارون، پتروشیمی اروند، پتروشیمی فناوران، منطقه آزاد اروند، فنی و حرفه‌ای خوزستان و ... تفاهم‌نامه‌هایی را منعقد کرده‌ایم که علاوه‌ بر اینکه کارهای پژوهشی بزرگ آنها را در قالب قراردادهای پژوهشی ببینیم، چالش‌های شرکت‌ها و صنایع را نیز احصا و گردآوری کنیم؛ بنابراین آنهایی که حجم گسترده‌تری دارند در قالب قراردادهای بزرگ، آنهایی که حجم متوسطی دارند در حد رساله‌های دکتری کاربردی و آنهایی که کوچک‌تر هستند در قالب پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و گاهی در قالب حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی عملیاتی می‌کنیم. تیم‌هایی نیز تشکیل شده و به‌دنبال عملیاتی‌ کردن مفاد تفاهم‌نامه‌ها هستند.


موضوع دیگر حمایت از پایان‌نامه‌های دکتری و پایان‌نامه‌های ارشد با رویکرد حل مسئله‌ است که بارها مورد تأکید دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه بوده و مقام معظم رهبری نیز بارها تأکید کرده‌اند که دانشگاه باید به دل صنعت برود و این همان رویکرد بیرونی دانشگاه است که رویکردها در این راستا هدایت می‌شوند. بنابراین با با رویکرد مسئله‌محوری و حل مسئله در پایان‌نامه‌ها و کمک استادان راهنما مشکلات صنعت را برطرف می‌کنیم. این موضوع هم منافع مالی و معنوی برای دانشگاه دارد و هم رسالت اجتماعی خود را انجام داده است. از طرفی استاد هم می‌تواند از بخشنامه استاد فناور که اکنون در رویکردهای جدید مدیریت دانشگاه، بخشی از موضوع ارتقای استادان است، استفاده کند.


از طرفی در تمام تفاهم‌نامه‌ها، مطابق با طرح پویش، دانشجویان با عنوان کارآموز در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می‌توانند در صنعت کار و مهارتی را یاد بگیرند؛ اما قبل از آن تفاهم‌نامه‌های چندجانبه‌ای با بیمه، مالیات، اداره دارایی، فنی و حرفه‌ای، آموزش و پرورش و ... منعقد می‌کنیم که مسائل بیمه‌ای و مالیاتی حل شود و شرکت‌های بزرگ و کوچک دغدغه‌ای درباره مسائل چنینی نداشته باشند. دانشجو در صنعت، مهارت یاد می‌گیرد، هم برای دانشجو درآمدزایی می‌شود و هم گاهی اوقات صنایع نیروهای خود را از طریق همین دانشجویانی که به کارآموزی می‌آیند، شناسایی و تأمین می‌کنند. از طرفی دیگر این فرصت برای اشتغال سریع‌تر دانشجویان فراهم می‌شود، بازخورد موضوع در بیرون دانشگاه هم جالب است، هرکدام از دانشجویان که فارغ‌التحصیل شدند، می‌گویند رویکرد دانشگاه آزاد رویکردی مهارتی شده و این موجب می‌شود که در جامعه، دانشجویان علاقه بیشتری به ورود به این دانشگاه پیدا کنند و میزان جذب دانشجو بالاتر می‌رود.


در حال ایجاد حلقه‌هایی هستیم که هم آموزش را به سمت مهارت‌آموزی و هم پژوهش را به سمت پژوهش‌های کاربردی هدایت کنیم؛ بنابراین با منطقه آزاد اروند تفاهم‌نامه بسیار خوبی منعقد کرده‌ایم که در سه حوزه طرح پویش، سرای نوآوری صادرات و واردات در منطقه آزاد اروند و سرای صادرات و واردات تفاهم‌نامه را فعال و اجرا می‌کنیم.


هدف‌ این است که دانشگاه آزاد خوزستان در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی که خرداد ۱۴۰۱ برگزار می‌شود، یکی از دانشگاه‌های سرآمد باشد، اکنون تعداد زیادی هسته فناور و محصولات دانش‌بنیان داریم، منظورمان از ایجاد سرا در منطقه اروند این است که شرکت‌های دانش‌بنیان پایگاهی داشته باشند و بتوانیم به موضوع صادرات محصولات آنها در منطقه آزاد- که شامل معافیت‌های مالیاتی و ... می‌شود- کمک کنیم و حتی از مدیر منطقه آزاد تقاضای مکان هم داشته‌ایم.


هدف‌مان این است که دانشگاه آزاد خوزستان در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی که خرداد ۱۴۰۱ برگزار می‌شود، یکی از دانشگاه‌های سرآمد باشد.


برنامه دیگر دانشگاه در همکاری با منطقه آزاد درخواست ایجاد درمانگاه فوق تخصصی مشترک با یک قرارداد سه‌جانبه بین دانشگاه آزاد خوزستان، منطقه آزاد و هلال احمر است؛ چراکه از منطقه آزاد اروند تا بصره که یک شهر پرجمعیت است و تا ناصریه عراق حدود یک ساعت تا یک ساعت و ۱۰ دقیقه است، یعنی می‌توانیم این کلینیک را برای جراحی‌های محدود، کاشت مو، دندانپزشکی، زیبایی و ... که به‌مراتب در کشور ما ارزان‌تر است و معافیت‌های مالیاتی هم در منطقه آزاد دارد، راه‌اندازی و درآمدزایی کنیم.


ایجاد دو یا سه مدرسه سما در جزیره مینو در منطقه آزاد اروند از دیگر برنامه‌هاست که با توجه به رونق گردشگری و به‌منظور ایجاد فضا با منطقه آزاد رایزنی شده است. نزدیکی‌ این جزیره به منطقه آزاد این ظرفیت را ایجاد می‌کند که فرزندان کارکنان مناطق آزاد بتوانند در مدارس سما ثبت‌ نام کنند. البته باید خوب کار کنیم تا مدارس سما از نظر کیفیت آموزش و فرهنگی برای دانش‌آموزان و دانشجویان به‌ویژه دانش‌آموزان آبادانی جذابیت ایجاد کنند؛ چراکه در آبادان مدارس سما نداریم.


از طرفی در مورد طرح پویش هم در جزیره و منطقه آزاد اروند کار خواهیم کرد. در راستای اجرای طرح پایش هم در حال پیگیری موضوع فولاد و نفت و گاز در استان خوزستان هستیم و چندی پیش هم تفاهم‌نامه‌های خوبی را با شرکت پخش فرآورده‌های نفتی آبادان منعقد کردیم که با حضور فرماندار آبادان و مدیران این شرکت جلسه‌ای در دانشگاه آزاد آبادان داشتیم و در همان جلسه موضوع مدرسه عالی مهارت با جدیت دنبال شد.


آنا: در حوزه آموزش دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان برنامه‌ها چیست؟


افروس: در حوزه آموزش، ایجاد رشته پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز مطرح است که برای نخستین بار انجام می‌شود. مجوز اصولی اولیه اخذ شده و رایزنی‌های گسترده‌ای هم برای جذب هیئت علمی و حل مشکل بیمارستان داشته‌ایم و به‌صورت تهاتر از املاک بدون استفاده در بعضی از شهرها استفاده شد.


کار دیگری که در حال انجام آن هستیم، تفاهم‌نامه‌ای بود که بین فدراسیون فوتبال و دکتر طهرانچی منعقد شد، استان خوزستان استانی است که استعدادهای فوتبالی خوبی دارد، دنبال این هستیم که یک مدرسه مهارتی فوتبال ایجاد کنیم. اگر موضوع دانشکده فوتبال هم جزء طرح‌های آمایشی دکتر طهرانچی و همکاران در سازمان مرکزی قرار گیرد، می‌توانیم این دانشکده را در استان خوزستان فعال کنیم.


آنا: آیا مدرسه مهارتی فوتبال قطعی است؟


افروس: بله، برنامه مدرسه مهارتی فوتبال را قطعاً دنبال می‌کنیم و حتمی است.


دسترسی به فرمولاسیون مکمل غذایی برای شیلات


آنا: در حوزه‌های دیگر چه برنامه‌هایی دارید؟


افروس: در حوزه کشاورزی هم کارهای خوبی را انجام می‌دهیم. توانسته‌ایم به فرمولاسیون یک مکمل غذایی برای شیلات برسیم، در شورای اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد خوزستان مصوب شد و قراردادهایی هم برای خرید آن داریم، در برنامه میدان سیما هم با محور دانشگاه آزاد اسلامی آن را ثبت‌ نام کردیم.


در حوزه فرهنگ نیز میزبان چند برنامه خوب کشوری مانند جشنواره شعر و ادبیات امید، طرح جشنواره شعر بشارت به زبان عربی، بینش مطهر و ... هستیم.


در طرح حکمت مطهر از نظر کمی و کیفی در حوزه فرهنگی در سطح اول بودیم. جشنواره مهدویت و موضوع کرسی‌های آزاداندیشی را در حال اجرا داریم که در حوزه دانشجویی در سه شهر شمال استان، جنوب استان و مرکز استان که اهواز باشد، آنها را دنبال می‌کنیم.


لیستی از قطعاتی که می‌توانیم برای وزارت نفت تهیه کنیم، آماده کرده‌ایم تا با شرکت‌های مناطق نفتی جنوب و ملی حفاری و ... همکاری داشته باشیم و بتوانیم از طریق آنها برخی قطعات را در دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان بسازیم. محصولاتی هم برای شرکت نفت، فولاد اکسین و پتروشیمی‌ها ساخته‌ایم که این محصولات تأیید شدند و به مرور به‌دنبال قراردادهای آن هستیم که بعضی از آنها منجر به قراردادهایی شد و برای بعضی از آنها به دنبال رایزنی‌هایی هستیم که بتوانیم تعدادی از محصولات خود را از این طریق بفروشیم.


افزایش ۶۰ درصدی درآمدهای غیرشهریه‌ای


آنا: طرح‌ها و برنامه‌هایی که دارید از نظر درآمدزایی غیرشهریه‌ای چه‌قدر می‌تواند به دانشگاه کمک کند و درآمدزایی داشته باشد؟


افروس: قطعاً یکی از محورهای مهم کارها و برنامه‌ها در دوره مدیریتی جدید، افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای است، امید است بتوانیم در یک سال آینده در مقایسه با سال قبل حداقل بالای ۵۰ تا ۶۰ درصد درآمدهای غیرشهریه‌ای را ارتقا دهیم؛ البته می‌توان قول داد که تا ۱۰۰ درصد هم این امکان فراهم شود. برای نمونه در موضوع دوره‌های کوتاه‌مدت در حال انعقاد قراردادهای خوبی هستیم که به‌تازگی هم مصوب شده است و توانستیم در شورای اقتصاد در حوزه دوره‌های کوتاه‌مدت، برای کشور عراق مجوز را از سازمان مرکزی دریافت کنیم، اینها همه نویدبخش موفقیت در حوزه درآمدزایی است.


در حوزه رفاهی با بانک مهر و رسالت جلساتی داشته‌ایم، با بعضی از مراکز خرید استان خوزستان هم در حال رایزنی هستیم که قبل از عید بتوانیم به‌صورت بن یا کالابرگ اقداماتی برای کارکنان انجام دهیم. به‌صورت جدی به‌دنبال عملیاتی کردن طرح مسکن استادان هستیم. اکنون لیست زمین‌های شهرها را گرفته‌ایم و با نامه‌گاری‌های لازم برای معاونت عمرانی استاندار امید است بتوانیم مجوز تعاونی‌های مسکن را فعال کنیم و موضوع مسکن استادان و کارکنان را هم فعال کنیم تا موجب رضایت‌مندی مجموعه شود.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب