برخی مسائل در مذاکرات وین باقی مانده است
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «محمد مرندی» تحلیلگر سیاسی حاضر در وین پایتخت اتریش خبر داد که مذاکرات رفع تحریمهای ایران به توافق نزدیک شده است.
مرندی شامگاه چهارشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت: «ما به توافقی در وین نزدیک میشویم. با این حال، برخی از مسائل باقی مانده است که نیاز به تصمیم آمریکا و تروئیکای اروپایی نیاز دارد».
وی تحلیل کرد در صورتی که آمریکا و تروئیکای اروپایی اراده سیاسی نشان داده و تصمیماتی را بگیرند، «این امکان وجود دارد که ظرف چند روز به توافقی دست پیدا کرد».
همزمان، «علی باقری» مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه زمان تصمیم گیری طرفهای مذاکراتی ما فرارسیده، اعلام کرد: بیش از هر زمان به توافق نزدیک شدهایم، اما تا وقتی درباره همه چیز توافق نشده باشد، درباره هیچ چیز توافق نشده است.
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین نیز ضمن موافقت با اظهارات باقری، گفت اکنون زمان اتخاذ تصمیمات نهایی در مذاکرات وین درباره برجام است.
آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به مشارکت خود در «برجام» که یک توافق هستهای مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد بود خاتمه داد و علاوه بر از سرگیری تحریمهای متوقفشده ذیل این توافق، تحریمهای جدیدی ضد ایران وضع کرد.
دولت جدید کاخ سفید علیرغم اعتراف به شکست سیاست «فشار حداکثری» هنوز به تعهدات خود برای بازگشت از آن سیاستها از طریق رفع تحریمها علیه ایران عمل نکرده است. آمریکا به دلیل خروج از برجام عضو این توافق نیست و نمیتواند در جلسات مربوط به این توافق شرکت کند.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هستهای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تأسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
دور هشتم مذاکرات وین بین ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و هماهنگ کننده اتحادیه اروپا برای رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران بعد از ۱۱ روز تنفس برای مشورت هیأتها با پایتختها از روز ۱۹ بهمن ماه در پایتخت اتریش از سر گرفته شد و کماکان در سطوح مختلف در حال برگزاری است.
بیشتر بخوانید:
غرب انعطاف و عقلانیت نشان دهند، مسائل باقیمانده حل میشود
انتهای پیام/
انتهای پیام/