در شهر ۳۰۰ هزار نفری ۳۰ هزار نفر خانه ندارند/ سوال از دولت درباره تسهیلات ساخت مسکن
شهباز حسن پور، نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگار مسکن و شهرسازی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، اظهار کرد: زمانی که صحبت از ساخت و ساز و مسکن میشود، یعنی به کار افتادن موتور تولید در همه زمینه ها؛ ساخت یک واحد مسکونی میتواند ۱۶۰ شغل را فعال کند. وقتی مجلس با حساسیت قانون جهش تولید را دنبال میکند و رئیس جمهور در هنگامه فعالیتهای انتخاباتی به مردم قول جهش تولید مسکن به عبارتی سالی یک میلیون در سال را مطرح می کند، یعنی هم مجلس و هم دولت از شرایط این بازار اطلاع کامل دارند و به مشکلات مردم در این حوزه به خوبی واقف هستند.
وی گفت: در قانون اساسی قید شده که مردم باید از حق مسکن مناسب برخوردار باشند و دولت وظیفه تهیه مسکن مناسب را برعهده دارد. بحث مسکن در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یک اصل است که برای آرامش و آسایش مردم لحاظ شده است.
نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: هرچند ساخت یک میلیون مسکن در سال کار ساده ای نیست اما همین که دولت و مجلس برای اجرای آن تلاش میکنند، یعنی شناخت شرایط کشور در این حوزه، البته در کشور ما با ۸۰ میلیون جمعیت به نظر میرسد ساخت این میزان خانه قابل انجام است.
حسن پور با تاکید بر اینکه ساخت یک میلیون مسکن در سال قطعا امکانپذیر است، افزود: قطعا میتوانیم با پتانسیلهایی که در کشور از نظر زیرساختی داریم این مهم محقق شود به شرطی که همه ارکان نظام پای کار باشند. از وزارت مسکن تا وزارت کشور، همه و همه برای تحقق آن کمک کنند.
نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: از سوی دیگر وزرات مسکن و شهرسازی برای تشویق جوانان به ازدواج شرط تاهل را برای ثبت نام از مسکن برداشت تا جوانان بتوانند، مانع اصلی ازدواج یعنی مسکن را تا حدی برطرف کنند. البته تسهیلات بانکی هم موضوعی است که بر اساس مصوبه مجلس همه بانکها ملزم به پرداخت آن هستند. از سوی دیگر دولت اگر بتواند درصد سود این وام را برای متقاضیان کمتر کند کمک بیشتری به حل این مشکل می کند.
نماینده مردم بردسیر و سیرجان ضمن گلایه از روند خانه سازی در سالهای گذشته نیز افزود: در حوزه انتخابی سیرجان و بردسیر با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت ۳۰ هزار نفر فاقد مسکن هستند که ساخت ۳ هزار مسکن را شروع کردیم و مردم نیز با اعتماد به دولت مبالغ اولیه را برای ساخت پرداخت کرده اند اما هنوز ۲۷ هزار نفرمسکن ندارند و تکلیفشان مشخص نیست و این باعث تاسف است. چنین آماری یک هشدار به مسئولان است. اینکه در شهری با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت ۳۰ هزار نفر مستاجرند و خانه ندارند، یک هشدار است وباید روند کار شتاب بگیرد.
وی اضافه کرد: با تصویب مجلس قرار شد بانکها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را برای ساخت در اختیار سازندگان قرار دهند که البته بانک مسکن در این بخش خوب کار کرده و سایر بانکها نیز موظف به اجرای این مصوبه هستند و ما هم در مجلس قطعا بر این مساله نظارت میکنیم و در نشستی که اخیرا داشتیم در این خصوص گزارش منفی ارائه شد که قطعا مجلس پیگیری کرده و در دستور کار مجلس قرار دارد و به عنوان یک سوال از وزرا مطرح میکنیم و گزارش آن را در اختیار مردم قرار میدهیم.
نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس بر این مساله تاکید کرد که، با توجه به گرانی مصالح ساختمانی و هزینههای دیگر، وامی که دولت پرداخت میکند نمیتواند یک مسکن مناسب به خصوص در شهرهای بزرگ در اختیار مردم قرار دهد، بنابراین دولت باید در این راستا راهکاری بیاندیشد تا این وام به طریق درستی در اختیار مردم قرار بگیرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/