پیشنهاد تشکیل صندوق تامین مالی برای ساخت مسکن
غلامرضا مرحبا در گفتوگو با خبرنگار مسکن و شهرسازی آنا اظهار کرد: مسکن در ایران بسیار گران است، در بررسی که صورت گرفته مشخص شد که مسکن در تهران حتی از برخی پایتخت های اروپایی نیز گران تر است! خانه در پایتخت ایران حتی از شهر پرتراکمی مانند توکیو نیز گران تر است . در عین حال ساخت مسکن هم بسیار گران برای مردم آب می خورد. دلیل این مساله هم نبود تولید مسکن انبوه به صورت صنعتی است؛ یعنی انبوه سازی در ایران هنوز به صورت سنتی است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: باید مسکن مناسبی از هر نظر برای مردم تهیه کرده و در اختیارشان قرار دهیم زمانی که یک خانواده متوسط کارمند، بتوانند بعد از چند سال یک مسکن مناسب برای خود بخرد اما اکنون این مساله برای این قشر در ایران امکان پذیر نیست. یعنی یک زن و شوهر که هر دو شاغل هستند، نمی توانند بعد از چند سال با پسانداز خود و وام ۲۰۰ میلیون تومانی، یک خانه مناسب نه در تهران و نه در یک شهر دیگر برای خود تهیه کنند.
مرحبا بیان کرد: مسکن مهر در دهه گذشته طرح بسیار خوبی بود اما بسیار بد و ناشیانه اجرا شد که به هدف خود نرسید. البته افراد بسیاری با این طرح خانه دارد شدند اما در برخی از بخشها این طرح سبب اتلاف منابع و افزایش پایه پولی کشور و عامل تورم شد و هنوز بعد از دو دهه بسیاری از افراد واحدهای خود را تحویل نگرفته اند. در این شرایط باید نگاهی به گذشته و ساخت مسکن در کشور داشته باشیم و بعد برای این مهم برنامهریزی درستی انجام دهیم و اشتباهات گذشته را دوباره تکرار نکنیم.
بیشتر بخوانید:
تمدید ثبتنام مجردها در نهضت ملی مسکن تا پایان ۱۴۰۰
وی افزود: مساله بعدی در خصوص ساخت مسکن، تامین منابع مالی این طرح یعنی پشتیبانی از نظام بانکی برای خرید و ساخت مسکن است. آنچه مسلم است اینکه در سیستم بانکی منابعی که بتواند ۷۰ یا ۸۰ درصد ساخت یک واحد مسکونی را پرداخت کند، نداریم. در عین حال متقاضی نیز برای مسکن زیاد و منابع محدود است، اعتبار سنجی و تضامینی که برای پرداخت چنین وامهایی باید ارائه شود، هم وجود ندارد و عملا این طرح برای اجرا با این شرایط با مشکل مواجه میشود.
نماینده مردم آستارا در مجلس در ادامه با بیان اینکه باید برای حل مشکل تامین مالی ساخت مسکن چه کرد؟ گفت: پیشنهاد این است برای اجرای طرح ساخت مسکن و تامین مالی آن صندوقی مانند صندوق ملی مسکن ایجاد شود تا دولت به عنوان بزرگترین و متمول ترین بازیگر این عرصه به کمک مردم و نظام بانکی بیاید. از سوی دیگر باید با ورود پیمانکاران خارجی به سمت تولید صنعتی با قیمت مناسب و تکنولوژی روز حرکت کنیم به نحوی که این تکنولوژی را وارد کشور کرده و در اختیار پیمانکاران داخلی قرار دهند،با این دو روش هزینه ساخت مسکن را کاهش داده و دولت نیز با یاری بخش بانکی اجازه دهد تا سبد سپردههای بانکی به گونهای تامین شود که بانکها به راحتی از مردم برای ساخت مسکن حمایت کنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/