دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۴
در دانشگاه آزاد نجف‌آباد؛

دبیرخانه کنسرسیوم هوش مصنوعی راه‌اندازی شد

رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد گفت: راه‌اندازی دبیرخانه کنسرسیوم هوش مصنوعی در این دانشکده می‌تواند سرآغاز بسیاری از همکاری‌های میان مراکز و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی باشد.
کد خبر : ۶۴۱۶۱۴
بهرنگ برکتین



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، بهرنگ برکتین در حاشیه راه‌اندازی دبیرخانه کنسرسیوم هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد، هوش مصنوعی را شاخه‌ای از علوم رایانه دانست که هدف اصلی آن تولید ماشین‌های هوشمند با توانایی انجام وظایفی که نیازمند هوش انسانی است را داشته باشد.




بیشتر بخوانید:


رفع مشکلات صنعت با استفاده از فناوری هوش مصنوعی




وی بیان کرد: هوش مصنوعی در حقیقت نوعی شبیه‌سازی هوش انسانی برای کامپیوتر است که منظور از آن، ماشینی است که طوری برنامه‌نویسی شده که مانند انسان فکر کند و توانایی تقلید از رفتار انسان را داشته باشد.


عضو هیئت‌ علمی و رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد مستقل نجف‌آباد هوش مصنوعی را گستره پهناور تلاقی و ملاقات بسیاری از دانش‌ها، علوم و فنون قدیم و جدید دانست و افزود: هوش مصنوعی به هوشمندی نشان ‌داده‌شده به‌وسیله ماشین‌ها در شرایط مختلف، اطلاق می‌شود که در مقابل هوش طبیعی در انسان‌ها قرار دارد.

قالیشویی ادیب

این استاد دانشگاه مطرح کرد: هوش مصنوعی به سامانه‌هایی گفته می‌شود که می‌توانند واکنش‌هایی مشابه رفتارهای هوشمند انسانی ازجمله، درک شرایط پیچیده، شبیه‌سازی فرایندهای تفکری و شیوه‌های استدلالی انسانی و پاسخ موفق به آن‌ها، یادگیری و توانایی کسب دانش و استدلال برای حل مسائل را داشته باشند.


برکتین کاربردهای هوش مصنوعی را در علوم رایانه، علوم مهندسی، علوم زیست‌شناسی و پزشکی، علوم اجتماعی و بسیاری از علوم دیگر دانست و افزود: ریشه‌ها و ایده‌های اصلی هوش مصنوعی را باید در فلسفه، زبان‌شناسی، ریاضیات، روان‌شناسی، عصب‌شناسی، فیزیولوژی، تئوری کنترل، احتمالات و بهینه‌سازی جستجو کرد.


وی با اشاره به رتبه نخست غرب آسیا از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۰ درزمینهٔ هوش مصنوعی بر اساس گزارش‌های منتشرشده توسط پایگاه SCImago گفت: سالانه در کشور، هزاران مقاله علمی مرتبط با این فناوری در سطح بین‌المللی و مجلات و کنفرانس‌های علمی معتبر منتشر می‌شود و جایگاه ایران میان رقبای مطرح در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ در منطقه از حیث تولید علم در حوزه هوش مصنوعی ممتاز است.


عضو هیئت‌علمی و رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد به تشریح ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها در بخش کسب‌وکارهای داخلی به‌ویژه در بخش نرم‌افزاری پرداخت و بیان کرد: عمده تحقیقات انجام‌شده در ایران بیشتر جنبه تئوری دارد، درحالی‌که این دستاوردها زمانی اثربخش است که بر اساس یک برنامه عملیاتی به توسعه کاربردهای هوش مصنوعی و استفاده از ظرفیت‌های آن برای رشد اقتصادی، افزایش بهره‌وری، و رفع چالش‌های کشور کمک کند.


برکتین افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع مستقل نجف‌آباد به‌واسطه امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری منحصربه‌فردی که در اختیار دارد، می‌تواند در پیشبرد برنامه هوش مصنوعی در کشور نقش به سزایی داشته باشد، وجود دانشکده مهندسی کامپیوتر مصوب وزارت علوم (ارائه پروپوزال و درخواست برای تأسیس دانشکده هوش مصنوعی)، حضور کادر هیئت‌علمی متخصص و باتجربه در بسیاری از زیرشاخه‌های علم هوش مصنوعی، مراکز تحقیقاتی مجهز مرتبط با هوش مصنوعی و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی مجهز، گوشه‌ای از امکانات این واحد دانشگاهی در ارتباط با برنامه‌ها و استراتژی هوش مصنوعی است.


وی گفت: راه‌اندازی دبیرخانه کنسرسیوم هوش مصنوعی در دانشکده مهندسی کامپیوتر، می‌تواند سرآغاز بسیاری از همکاری‌های میان مراکز و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی باشد تا در این حین، هدف اصلی، یعنی انجام پروژه‌های مرتبط در راستای گام دوم انقلاب، محقق شود.


رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد افزود: این دبیرخانه از همه همکاران و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی، شرکت‌های دانش‌بنیان و سایر دانشگاه‌های دولتی و غیرانتفاعی و مراکز تحقیقاتی مرتبط دعوت به عمل می‌کند تا دست در دست یکدیگر بتوانیم گامی مؤثر در پیش برد اهداف انقلاب و رهبر معظم انقلاب اسلامی درزمینهٔ هوش مصنوعی برداریم.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/



ارسال نظر