دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 بهمن 1400 - 00:10
در مسیر نخبه‌پروری(۱۰۵)/ فامیل خدابخش در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد؛

از برگزاری ۳۰ وبینار علمی در دوره کرونا تا ثبت ۳۶ اختراع و ابداع ملی

تلاش برای تولید محتواهای الکترونیکی با مشارکت انجمن‌های علمیرئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب گفت: این باشگاه سعی در تولید محتواهای الکترونیکی دارد و در این زمینه مشارکت‌های مؤثری با انجمن‌های علمی دانشجویی صورت گرفته است.
کد خبر : 641450
آمنه فامیل خدابخش رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد تهران جنوب



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد به‌عنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد.


اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.




بیشتر بخوانید:


اختراع دوقلوها راندمان سیستم را ۲ درصد بهبود بخشید


ورود پژوهشگران جوان به ۶ پردیس در نقاط محروم


شمارش معکوس راه‌اندازی ۴ انجمن علمی


تولید محتوای مجازی و نرم‌افزاری، اتفاق خوب دوره کرونا




باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.


در این شماره از پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» خبرنگار خبرگزاری آنا برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد تهران جنوب با آمنه فامیل خدابخش رئیس این باشگاه گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.


آنا: لطفاً خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب بیان کنید.


از ابتدا تاکنون مجموعاً ۳۶ محصول توسط اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان باشگاه واحد تهران جنوب تولید شده است که تمام محصولات دارای گواهی ثبت اختراع هستند.فامیل خدابخش: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد تهران جنوب سال ۱۳۷۴ آغاز به کار کرده و اکنون با تعداد هزار و ۵۰۶ عضو در سامانه قدیم و ۱۴۱ عضو در سامانه جدید (مجموعاً هزار و ۶۴۷ عضو) فعال است.


۹۴ پرونده درخواست عضویت نیز در حال تکمیل اطلاعات توسط متقاضیان و چهار پرونده درخواست عضویت در دست بررسی است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران جنوب سال‌های ۱۳۹۲، ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ موفق به کسب رتبه نخست باشگاه پژوهشگران در سطح واحدهای سراسر کشور شده است.


برگزاری کنفرانس مواد و انرژی و نخستین استارت‌آپ‌ویکند در حوزه انرژی و مواد


آنا: فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان واحد تهران جنوب در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟


فامیل خدابخش: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد تهران جنوب از ابتدا تاکنون اهدافی را دنبال کرده است که شامل «شناسایی و جذب دانشجویان مستعد در رشته‌های مختلف و نخبه‌پروری»، «برگزاری انواع مسابقات علمی برای شناسایی و تشویق دانشجویان مستعد و ممتاز»، «تشکیل جلسات سخنرانی، بحث و نقد علمی با حضور استادان و صاحب‌نظران»، «ایجاد شرایط و تسهیلات مناسب برای مطالعات و تحقیقات علمی، تهیه، تولید و عرضه نتایج حاصل»، «برگزاری نمایشگاه از فعالیت‌ها و دستاوردهای جوانان مبتکر و خلاق»، «برگزاری اردوها و تشکیل کلاس‌های لازم به‌منظور ایجاد آمادگی بین اعضای گروه‌ها»، «برگزاری کارگاه‌های آموزشی، پژوهشی و همایش‌های علمی لازم در سطح ملی و بین‌المللی»، «انتخاب استعدادهای درخشان از بین اعضای باشگاه و پیگیری امور آنان در راستای تهیه و تأمین نیازهای آنان مانند تهیه مواد، وسایل و دستگاه‌های پژوهشی، برخوردارکردن آنان از امکانات کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های پژوهشی در داخل و خارج از کشور، اعزام به همایش‌های ملی و بین‌المللی، چاپ و نشر آثار پژوهشی آنان، اعطای جوایز و کمک‌های مالی به آنان» هستند.


از ابتدا تاکنون مجموعاً ۳۶ محصول توسط اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان باشگاه واحد تهران جنوب تولید شده است که تمام محصولات دارای گواهی ثبت اختراع هستند.


از برگزاری ۳۰ وبینار علمی در دوره کرونا تا ثبت ۳۶ اختراع و ابداع ملی


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد تهران جنوب در راستای اجرای مأموریت این دانشگاه به‌عنوان قطب انرژی و مواد بین واحدهای سراسر کشور در دو سال اخیر موفق به برگزاری کنفرانس مواد و انرژی و نخستین استارت‌آپ‌ویکند در حوزه انرژی و مواد با عنوان «IT + Energy & Material (ITEM)» در سطح ملی شده است.


با شیوع ویروس کرونا باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران جنوب سعی در احیای فعالیت‌ها در قالب فضای مجازی داشته و در این راه موفق به برگزاری وبینارها، کارگاه‌های آموزشی و کرسی‌های اندیشه‌ورزی شده است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران جنوب در جدیدترین فعالیت خود با مشارکت مادی و معنوی در برگزاری رویداد ملی «استارت‌آپ‌ویکند» در حوزه حسابداری، حسابرسی و بانکداری توسط واحد تهران غرب در دی ۱۴۰۰ با معرفی و ثبت‌نام سه تیم از دانشجویان حسابداری در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه آزاد تهران جنوب در این رویداد، خوشبختانه دو تیم به مرحله نهایی راه یافتند که از میان تیم‌های راه‌یافته به مرحله نهایی، یک تیم موفق به کسب مقام سوم و تیم دیگر موفق به کسب مقام پنجم شد و تیم‌های برگزیده در این رویداد از تیم نخست تا پنجم، جذب رویداد پیوند نهاد ریاست جمهوری شده‌اند و اکنون در حال آماده‌سازی و رقابت در این رویداد به‌منظور جذب سرمایه‌گذار هستند.


طراحی سامانه‌های آنلاین برای برگزاری انتخابات انجمن‌های علمی دانشجویی


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاست‌گذاری‌هایی را در پیش گرفته‌اید؟


فامیل خدابخش: فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و انجمن‌های علمی دانشجویی با شیوع ویروس کرونا از حضوری به مجازی تبدیل شد. در همین راستا همراه با آموزش مجازی دانشگاه، فعالیت‌های علمی و پژوهشی باشگاه پژوهشگران با برنامه‌ریزی‌های جدید ادامه پیدا کرد و درصدد تقویت و گسترش آن است.







با وجود شرایط سخت همه‌گیری ویروس کرونا، فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در قالب برگزاری وبینارهای متعدد، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، برگزاری رویدادهای علمی نظیر سخنرانی و همایش، برگزاری مسابقات، توسعه فعالیت‌ها در صفحات مجازی با همکاری و فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی ادامه دارد، در این دوران باشگاه موفق به طراحی سامانه‌های آنلاین برای برگزاری انتخابات انجمن‌های علمی دانشجویی شده است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران جنوب سعی در تولید محتواهای الکترونیکی دارد که در این زمینه مشارکت‌های مؤثری با انجمن‌های علمی دانشجویی صورت گرفته است.افتخارآفرینی و کسب رتبه‌های برتر (اول تا سوم) توسط اعضای تیم‌های «آرازسازه»، «آدربتن»، «آرس‌بتن» و «تک‌بتن» گروه انجمن علمی دانشجویی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در مسابقات دانشجویی بین‌المللی بتن «ACI-شاخه ایران»، مسابقات علمی ویژه اعضای حقوقی انجمن بتن ایران«ICI» در گرایش‌های مختلف و طراحی پوستر مسابقه و کمک در برگزاری مسابقه توسط انجمن برق و برگزاری کارگاه‌های مدیریت و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان و محیط زیست فقط بخشی از فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد تهران جنوب در دو سال اخیر بوده است.


آنا: چه پیشنهادها و خواسته‌هایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد؟


فامیل خدابخش: مؤثرترین فعالیت‌ برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه‌ها، شبکه‌سازی، هم‌افزایی، تعامل و ارتباط دوسویه و مؤثر و همکاری با همکاران ستادی، استانی و واحدی به‌صورت هم‌سو و هم‌راستاست تا به این صورت بتوانند تعامل و همکاری مؤثر در راستای ارتقای سطح کیفی و کمی فعالیت‌های باشگاه در راستای رسیدن به اهداف و وظایف باشگاه را داشته باشند.


آنا: افتخارات و جوایز ملی و بین‌المللی باشگاه در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه بوده است؟


فامیل خدابخش: کسب رتبه‌های برتر توسط تیم‌های بتن دانشگاه آزاد تهران جنوب در مسابقات دانشجویی در سطح ملی و بین‌المللی در گرایش‌های مختلف و حدود ۳۶ اختراع و ابداع ملی ثبت‌شده از گذشته تاکنون از دستاوردهای مهم این باشگاه است.


تولید ۳۶ محصول در گذشته


آنا: آیا باشگاه پژوهشگران واحد تهران جنوب دستاوردها و محصولات شاخصی دارد؟ و اینکه آیا برنامه و دستورکار جدیدی دارید که منجر به تولید محصول شود؟


فامیل خدابخش: در مجموع ۳۶ محصول از جمله اسپری تمیزکننده و براق‌کننده (نانیت)، لکه‌بر فرش و مبل (نانونیت)، تونر پرینتر لیزری فرموله‌شده با فناوری نانو، نانوپوشش‌های ضدخوردگی و اصطکاک، نانوذرات پادیوم/کربن نانو تیوبو و ... از مهم‌ترین دستاوردهای اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد تهران جنوب در گذشته بوده است.


و اکنون با توجه به راهیابی دو تیم گروه حسابداری دانشگاه به رویداد پیوند نهاد ریاست جمهوری امیدواریم که با موفق‌شدن در این رویداد و جذب سرمایه‌گذار، ایده‌های ارائه‌شده توسط آنان منجر به تولید محصول شود.


از برگزاری ۳۰ وبینار علمی در دوره کرونا تا ثبت ۳۶ اختراع و ابداع ملی


با توجه به شرایط بیماری کرونا و مجازی‌شدن فعالیت‌ها، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران جنوب سعی در تولید محتواهای الکترونیکی دارد که در این زمینه مشارکت‌های مؤثری با انجمن‌های علمی دانشجویی صورت گرفته است.


آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشته و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شده‌اید؟


فامیل خدابخش: در دوره کرونا به‌منظور توانمندسازی اعضا، برنامه‌های علمی و پژوهشی در قالب مجازی با برگزاری کارگاه‌ها و وبینارهای متعدد ازجمله مواردی مانند برگزاری بیش از ۳۰ وبینار علمی، پنج کارگاه آموزشی (در مجموع بیش از ۷۰ ساعت)، برگزاری کرسی اندیشه‌ورزی، کلاس‌های حل تمرین به‌صورت مجازی توسط انجمن‌های علمی دانشجویی، مشارکت در برگزاری استارت‌آپ‌ویکند، انتشار نشریه علمی و دانشجویی انجمن مهندسی پزشکی با عنوان «سیناپس» و نشریه «سیگنال» انجمن مهندسی برق (در درست اقدام) ادامه پیدا کرده است.


مؤثرترین فعالیت‌ برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه‌ها، شبکه‌سازی، هم‌افزایی، تعامل و ارتباط دوسویه و مؤثر و همکاری با همکاران ستادی، استانی و واحدی به‌صورت هم‌سو و هم‌راستا است.در این دوران باشگاه موفق به راه‌اندازی یک انجمن علمی دانشجویی جدید با عنوان «انجمن مهندسی پلیمر و رنگ» در دانشگاه شده است و راه‌اندازی دو انجمن دیگر نیز با عنوان «انجمن نجوم» و «انجمن هنر» در دست اقدام و طی‌کردن مراحل اداری خود است و همین‌طور سامانه انتخابات مجازی انجمن‌ها به‌منظور ادامه فعالیت‌های علمی و پژوهشی دانشجویان راه‌اندازی شد.


آنا: در راستای آخرین سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامه‌هایی پیش‌رو دارید و دستورکارها چیست؟


فامیل خدابخش: با توجه به سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی ستاد مرکزی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد تهران جنوب، ارتقای سطح کیفی فعالیت‌های علمی و پژوهشی به‌منظور توانمندسازی اعضا از طریق آموزش‌های مجازی را در دستورکار خود قرار داده است.


آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروه‌هایی برخوردارید. ارزیابی شما از کارکردهای‌شان چیست و آیا برنامه‌ای برای پیشرفت آنها دارید؟


فامیل خدابخش: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب اکنون دارای ۴۶ انجمن فعال، نیمه‌فعال، غیرفعال و در دست راه‌اندازی در گروه‌های مختلف آموزشی بوده که به تفکیک شامل انجمن‌های مجتمع دانشگاهی فنی و مهندسی؛ ۱۶ انجمن، انجمن‌های دانشکده صنایع؛ یک انجمن، انجمن‌های مجتمع دانشگاهی ولیعصر(عج)؛ ۲۴ انجمن، انجمن‌های دانشکده تربیت‌بدنی؛ یک انجمن و انجمن‌های دانشکده هنر و معماری به تعداد چهار انجمن است.




بیشتر بخوانید:


از برگزاری ۶۰ وبینار آموزشی تخصصی تا مسابقه ملی«یادگار شیمی»


«دفتر باشگاه» مکانی امن برای نخبگان و جوانان مستعد


بهره‌برداری از استعدادهای درخشان در توانمندی سیستم آموزش




متأسفانه از زمان شیوع ویروس کرونا، دامنه کاری فعالیت‌های انجمن‌های علمی و دانشجویی محدود شده است. برنامه‌های اصلی واحد تهران جنوب تمرکز بر فعالیت‌های مجازی مانند برگزاری وبینارها و سخنرانی‌های مجازی، ارائه نشریات دانشجویی، تولید محتوای الکترونیکی و ... است که با توجه به تلفیق باشگاه‌ها و انجمن‌ها این مهم نیز تسریع شده است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران جنوب سعی در احیای مجدد انجمن‌های غیرفعال و گسترش دامنه فعالیت‌های آنها در این دوران داشته است که با برگزاری جلسات دوره‌ای و پرسش و پاسخ (به‌صورت مجازی و حضوری) با حضور حمایت‌گر رئیس و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد تهران جنوب در تمام مجتمع‌های دانشگاهی و دانشکده‌ها با حضور رؤسا و مسئولان مجتمع‌های دانشگاهی و دانشکده‌ها، مدیران گروه‌های آموزشی و دبیران و اعضای انجمن‌های علمی دانشجویی، گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته شده است.


از برگزاری ۳۰ وبینار علمی در دوره کرونا تا ثبت ۳۶ اختراع و ابداع ملی


آنا: و سخن پایانی ...


فامیل خدابخش: با سپاس از خبرگزاری آنا و با آرزوی سلامت، سعادت و توفیق روزافزون برای دانشجویان عزیز؛ امیدوارم هرچه زودتر با از بین رفتن بیماری منحوس کرونا، شاهد فعالیت‌های گسترده دانشجویان به‌صورت حضوری در عرصه‌های علمی و پژوهشی باشیم.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب