چشمانداز حکمرانی باید یک امنیت غذایی باشد
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از اراک، کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی با حضور ابراهیم گیوکی دبیر هیئت امناء و سرپرست دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی، محمد باقر توکلی سرپرست دبیرخانه هیئت امنای استان، عبدالله محمدی مدیر کل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاداسلامی، محمدرضا شافعی نیا دبیر انجمن علوم وصنایع غذایی ایران و برخی از معاونان و مدیران سازمانهای استان مرکزی بهصورت حضوری و مجازی درسالن جلسات حضرت امام خمینی (ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک برگزار شد.
افشین اسماعیلیفر رئیس پژوهشکده امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در این کنفرانس درباره جایگاه امنیت غذایی در حکمرانی متعالی گفت: امنیت غذایی در حال حاضر مهمترین اولویت امنیت ملی است. تدارک یک سطح بهینه از امنیت ملی مستلزم تدارک یک سطح بهینه از امنیت غذایی است. در شرایط کنونی تهدیدات اقتصادی جای خود را به تهدیدات نظامی داده است.
اسماعیلیفر افزود: امنیت غذایی با ابعاد اقتصادی ارتباط مستقیم دارد و با ابعاد سیاسی اجتماعی رابطه غیر مستقیم دارد. در سیاست های اقتصاد_مقاومتی ابلاغیه مقام معظم رهبری هم بر این موضوع تاکید شده است.
وی تاکید کرد: بیماری همهگیر کووید ۱۹ همچنین نگرانی از ضرورت فوری سیستمهای غذایی جهان را افزایش میدهد. در سطح جهان، سیستمهای غذایی همچنان عامل تغییر اوضاع و بحران زیستمحیطی سیاره زمین هستند. سیستمهای غذایی تقریباً یک سوم از انتشار گازهای گلخانهای را به خود اختصاص میدهد و به از بین رفتن قابل توجهی از تنوع زیستی کمک کرده است. نیاز فوری به تجدید نظر در مورد نحوه تولید، فرآوری، بازاریابی، مصرف مواد غذایی و دفع زبالهها داریم. این بحران میتواند بهعنوان یک نقطه عطف به تعادل و تغییر سیستمهای غذایی ما تبدیل شود و آنها را فراگیرتر، پایدارتر و مقاوم تر کند.
اسماعیلی فر در پایان اظهار کرد: چشمانداز حکمرانی باید یک امنیت غذایی باشد که با نیازهای جمعیت جهانی و حدود سیاره ما مطابقت داشته باشد.
انتهای پیام/۴۱۲۷
انتهای پیام/