دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 بهمن 1400 - 14:48

شکایت از کارفرما به علّت نپرداختن حقوق و سنوات چگونه است

ما در این متن از خود مایل هستیم به گونه‌ای مفید و مختصر شما را با مسئله حقوق کار و شکایت از کارفرما به واسطه‌ی وکیل آشنا سازیم.
کد خبر : 641332
رپرتاژ




به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا  ما در این متن از خود مایل هستیم به گونه‌ای مفید و مختصر شما را با مسئله حقوق کار و شکایت از کارفرما به واسطه‌ی وکیل آشنا سازیم.


پس اگر شما مایل هستید با پاسخ سؤال شکایت از کارفرما به علّت نپرداختن حقوق و سنوات چگونه است؟ آشنا شوید، بهتر است با ما تا پایان این متن از وکیل کار ۲۴ همراه شوید.


نگاهی به واژه‌ کارگر


کارگر یک شخص حقیقی است و حاوی اشخاص حقوقی نخواهد شد. شخص حقیقی به اشخاص انسانی که عنوان حق و تکلیف واقع می‌شوند، اطلاق می‌گردد و شخص حقوقی به عبارتی یک شخص فرضی است که قانونگذار به منظور آن که به کمپانی‌ها و مؤسسه‌هایی که بنابر قانون ایجاد می‌شوند، امکان امتداد فعالیت و پیشروی در مسیر محقق گردیدن غایت آن‌ها بدهد، بدان ها یک شخصیت مستقل و جداگانه‌ای بخشیده است.


حال آن که این شخصیت جدای از شخصیت حقیقی است و آن را ایجاد نموده‌اند. ولو قانون کار شخص حقوقی را کارگر تلقّی نمی‌کند.


یعنی چنانچه که شخص حقوقی در برابر اخذ حق‌الزحمه، اموری را برای کارفرمای خود به انجام رساند، همانند؛ انجام امور نظافت ساختمان، با ساختن چند عدد آپارتمان با حفظ و نگهداری فضای سبز را بر عهده خود گیرد، بدین شخص حقوقی نمی‌توان کارگر گفت.


پس رابطه‌ی کارگری به هنگامی شکل می‌گیرد که با یک شخص حقیقی معاهده‌ی کار منعقد شود و او فعالیت خود را به گونه‌ای ارادی تحت تبعیت فردی دیگر (کارفرما) شروع نماید.


توجه کنید که این امر هم می‌تواند کارهای فکری را در بطن خود جای دهد و هم بدنی را. بنابراین کارگر گاه می‌تواند یک شخص ساده باشد و گاه یک دکتر یا مهندس.


ذکر داشتن واژه‌ی حق السعی نشانگر تمامی تادیه‌ها به کارگر است که حاوی؛ مزد، حقوق دیگر مزیت‌ها چون سود، پاداش، وجوه اعم از نقد و غیر نقدی و غیره است.


حال بهتر است به تبعیت کارگر از کارفرمای خود هم اشاره نماییم که در دو جز خلاصه می‌شود؛ تبعیت حقوقی و تبعیت اقتصادی.


نگاهی به واژه‌ کارفرما


بنابر ماده‌ سه قانون کار، کارفرما فردی است حقیقی و یا آن که حقوقی که کارگر بنابر درخواست و به حساب او در برابر اخذ حق السعی کار می‌نماید.


مدیران و مسئولان و به گونه‌ای جامع تمامی افرادی که عهده دار اداره نمودن کارگاه می‌باشند، نمایندهی این شخص محسوب می‌گردند از سویی کارفرما مسئول تمامی دگرگونی هایی هستند که نمایندگان یاد شده در برابر کارگر به انجام می‌رسانند.


زمانی که نماینده کارفرما برون از اختیارات خود تعهدی کند و کارفرما تعهد بیان شده را قبول نکند در برابر او ضامن خواهد بود. از این جهت با اکتفا به تعریفی که از کارگر صورت گرفته است، مفهوم کارفرما شفاف تر گردیده است.


ولو به منظور وارسی رابطه میان آن دو در پایان میبایست بدین نتیجه دست یافت که آیا رابطه میان این دو شخص رابطه‌ی کارگری و کارفرمایی است؟ پس به هنگام وجود این رابطه، یک طرف کارگر خواهد بود و طرف مقابل کارفرما.


پس کارفرما فردی است که سرمایه و وسیله‌های کار را به منظور تولید کالا و ارائه داشتن خدمات در اختیار کارگر واقع می‌دارد و در برابر این کار به او مزد پرداخت می‌کند.


شکایت از کارفرما به علّت نپرداختن حقوق چگونه است؟


در صورتی که شما برای فردی کار می‌نمایید که تحت عنوان کارفرما می‌باشد و چند ماهی است که حق و حقوق خود را اخذ ننموده‌اید، خواهید توانست از کارفرما به جهت حقوق، شکایت نموده و همه‌ دستمزدهای خود را اخذ کنید.


در این حالت کارفرما مکلّف خواهد بود حقوقی را که به شما قول داده است، تادیه نماید.


شکایت از کارفرما به علّت نپرداختن سنوات چگونه است؟


سنوات اغلب یک ماه پایانی دستمزد کارگر است که کارفرما می‌بایست آن را بدو پرداخت نماید و بعضی از این امر سرباز می‌زنند.


بله، درست است این امر قابل پیگیری خواهد بود و شما خواهید توانست از کارفرمای خود آن را به صورت کامل دریافت کنید.


شکایت از کارفرما


شیوه و مراحل شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت حقوق


نکته حائز اهمیتی که لازم است پیش از شکایت از کارفرمای خود مورد نظر قرار دهید این است که مراحل و شیوه‌ی شکایت از کارفرمای خود بابت حقوق و دستمزد عقب افتاده و دیگر سنوات مطابق گذشته و به گونه‌ سنتی صورت نمی‌پذیرد و شما ملزم می‌باشید مراحل بیان شده در قسمت ذیل را سپری کنید.


در ابتدایی‌ترین مرحله از مراحل و شیوه شکایت از کارفرما به جهت عدم پرداخت حقوق و دیگر سنوات، شخص درخواست کننده، می‌بایست اقدام به ثبت نام ضمن سامانه جامع روابط کار بنابر نشانی prkar.mcls.gov.ir کند.


این ثبت نام ضمن مرحله‌ی ابتدایی، نیازمند تادیه مبلغ احراز هویت و در اختیار داشتن کارت ملی و شماره تماس (همراه) به نام خود فرد، است و به طریق دفاتر پیشخوان دولت شما می‌توانید این کار را به انجام رسانید.


بعد از انجام ثبت نام و احراز هویت از جانب شما، یک نام کاربری و رمز عبور، در راستای ورود به سایت، در اختیار شما قرار می‌گیرد.


» در راستای ورود به سامانه، عبارت جامع روابط کار و یا نشانی prkar.mcls.gov.ir را جست و جو نمایید. تا به صفحه اصلی گام گذارید. طی این مرحله از مراحل، لازم است رمز عبور و نام کاربری خود را در کادر های مربوطه وارد کنید.


در صورتی که از پیش در این سامانه عضو نمی‌باشید ونیز احراز هویت ننموده‌اید، می‌توانید با اتخاذ گزینه ایجاد حساب، در این راستا گام گذارید.


سپس لازم است شما بر روی گزینه ی خدمات کلیک کنید تا به مرحله‌ی بعد وارد شوید.


بعد از گشودن پنجره‌ی خدمات از پوشه اداره کل روابط کار، گزینه ثبت دادخواست بدوی را انتخاب نمایید و شکایت خود را از کارفرمای خود به عمل آورید.


» بعد از به ثبت رساندن دادخواست خواهد بود که، مراتب به طریق پیامک به کارگر و همچنین کارفرما اطلاع داده می‌شود. از سویی به جهت مشاهده زمان رسیدگی، می‌بایست به همین سامانه، رجوع نمایید.


دوستان عزیز ما در این متن از خود سعی نمودیم شما را با پاسخ سؤال ((شکایت از کارفرما به علّت نپرداختن حقوق و سنوات چگونه است؟)) آشنا سازیم.


بله، شما می‌توانید در صورت عدم پرداخت هر یک از موارد فوقانی از جانب کارفرما، در این مسیر گام گذارده از او شکایت کنید.


حال آن که هر آنچه ما در این متن از وکیل کار ۲۴ بیان نمودیم، به طریق گردآوری اطلاعات از دیگر مجامع موجود بوده است.



انتهای پیام/ ر




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب