دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 بهمن 1400 - 14:33
جشنواره مهدویت(۱۸)/ حجت‌الاسلام عارف:

دانشگاه‌ها باید بینش‌آفرین و موجب توسعه دید باشند

مدرس سطح عالی حوزه علمیه قم گفت: دانشگاه‌ها باید در ذیل نقشه جامع فرهنگی بینش‌آفرین و موجب توسعه دید باشند.
کد خبر : 641310
حجت‌الاسلام قاسم عارف



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از شیراز، حجت‌الاسلام قاسم عارف در بیست و دومین نشست تخصصی مهدویت که به همت دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی فارس با موضوع رسالت دانشگاه در راستای تعمیق فرهنگ مهدویت به‌صورت برخط و با شرکت بیش از ۶۰ نفر از اعضای هیئت علمی برگزار شد، اظهار کرد: در ذیل نقشه جامع فرهنگی باید دانشگاه‌ها بینش‌آفرین و موجب توسعه دید بوده و برنامه‌های فرهنگی و فضاسازی‌ها قابل رصد و ارزیابی؛ قابل پیگیری و نتیجه‌بخش باشند.


وی افزود: برای چگونگی ترسیم نقشه جامع فرهنگی باید ابتدا به تعیین هدف‌گذاری و تعیین نقشه راه پرداخت و سپس با بررسی فرصت‌ها، امکانات و موانع به تعیین استراتژی «راهبرد»، تاکتیک «راهکنش»، تکنیک «راهکار» اقدام کرد و درنهایت به تثبیت و درونی‌سازی «نهادینه‌سازی» یا به‌عبارتی فرهنگ‌سازی روی آورد.




بیشتر بخوانید:


آماده‌سازی سامانه پژوهشیار برای استفاده پژوهشگران مهدویت




مدرس سطح عالی حوزه علمیه قم در توضیح نقشه راه فرهنگی و فضاسازی مهدوی عنوان کرد: باید در این مسیر ابتدا هدف که تبدیل آموزه مهدویت به فرهنگ است، تعیین شود و آنگاه نقشه راه مشتمل بر تصحیح و تعمیق فهم، باورآفرینی، انگیزه‌بخشی قوی و جریان‌سازی انجام شود.


عارف فرصت‌ها، امکانات و موانع پیشِ روی فرهنگ‌سازی را چنین برشمرد که آمادگی اجتماعی، جوانی مخاطبان، وجود انگیزه در مدیران و مسئولان جزء فرصت‌ها و نیروی انسانی آماده، کتابخانه قوی و حمایت‌های تدارکاتی و مالی بخشی از امکانات محسوب می‌شود و موانع هم شامل فقدان نگاه کارشناسی و اکتفا به امور سطحی، رویکردهای هیجانی و فقدان برنامه و انگیزه بلندمدت، فقدان نقشه جامع همراه با ضمانت اجرا و تغییرات پی‌درپی مدیریتی دانست.


وی عنوان کرد: با نزدیک‌شدن انسان به خدا در صفات الهی مانند علم، قدرت و حیات، با تجلی این صفات در نظام، دولت و جامعه توحیدی زیر نظر علم لدنی، عصمت و سیاستمداری موجب تشکیل نظام اسلامی، دولت و جامعه اسلامی خواهد شد.


مدرس سطح عالی حوزه علمیه قم با تأکید بر نقش‌آفرینی و مطالبه‌گری تشکیل دولت، جامعه و تمدن اسلامی متذکر شد: این نقش‌آفرینی جز با همراه‌سازی دیگران و ایجاد جریان اجتماعی ممکن نیست و این همه با ایجاد نگاه امیدوارانه، ایجاد نگاه معتدلانه (مسئولیت‌مدارانه و حق‌گرایانه) و ایجاد نگاه هندسه‌مند و جریان‌ساز میسر خواهد شد.

انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۱۰۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب