نشریه علمی (TPR) دانشگاه آزاد شاهرود چگونه سر از پایگاه اسکوپوس درآورد؟
مجید محمدحسینی در گفتو گو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در شاهرود با اشاره به نمایهشدن نشریه علمی پژوهشی Trends in Phytochemical Research (TPR) در پایگاه بینالمللی اسکوپوس و سوابق علمی خود اظهار کرد: از سال ۱۳۷۸ تاکنون افتخار همکاری با مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود را دارم.
بیشتر بخوانید:
نمایه نشریه دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در اسکوپوس
وی اضافه کرد که در سال ۱۳۸۵ به مرتبه استادیاری، سال ۱۳۹۰ به مرتبه دانشیاری و سال ۱۳۹۸ به مرتبه استاد تمامی رسیدم.
سردبیر نشریه علمی پژوهشی Trends in Phytochemical Research (TPR) درباره نشریه انگلیسیزبان TPR هم گفت: این نشریه پس از طی مراحل متعدد و زمانگیر اداری با اخذ مجوز رسمی در یکصدوسومین جلسه کمیسیون بررسی و تأیید مجلههای علمی دانشگاه آزاد اسلامی مورخ ۱۹/۷/۹۵، مجوز انتشار کسب کرد.
محمدحسینی افزود: در این راستا، از آغاز ژانویه سال ۲۰۱۷ میلادی با فراخوانهای متعدد فرآیند داوری و پذیرش مقالات علمی مرتبط با حوزه نوپای فیتوشیمی آغاز شد و همواره سعی کردیم از بین خیل عظیم مقالات ارسالشده به تارنمای رسمی نشریه، بهترین مقالات را انتخاب و وارد فرآیند چاپ کنیم.
وی تبیین کرد: در این بازه زمانی نسبتاً طولانی، شمارگان متوالی مربوط به ماههای مارس، ژوئن، سپتامبر و دسامبر نشریه بهصورت فصلنامه بدون وقفه تهیه و بهطور رایگان (دسترسی آزاد) در اختیار محققان دنیا قرار گرفت.
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود یادآور شد: در این نشریه، احسان زاهدی دانشیار شیمیفیزیک و عضو هیئتعلمی تماموقت دانشگاه آزاد واحد شاهرود بهعنوان مدیرمسئول و علیرضا جلالی استادیار شیمیفیزیک و عضو هیئت علمی تماموقت دانشگاه آزاد واحد شاهرود بهعنوان مدیر داخلی فعالیت میکنند.
نشریه TPR در کدام پایگاهها با موفقیت نمایه شد؟
محمدحسینی متذکر شد: نشریه TPR از آغاز فعالیت خود توانسته در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، گوگل اسکالر، چکیدههای شیمی، ایندکس کوپرنیکوس، کتابخانه دانشگاه خنت، بانک اطلاعات نشریات کشور (مگیران)، پایگاه دادههای یوروپاب، بنیاد آموزش و تحقیقات پزشکی ژنو (طب سنتی و طب مکمل/جایگزین)، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، مدرا، کتابخانه دیجیتال توماکورو، فهرست منابع علمی دسترسی آزاد (ROAD)، آگریس و... با موفقیت نمایه شود.
وی با بیان اینکه مقدمات لازم برای نمایهسازی نهایی نشریه TPR در پورتال وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فراهم شده و در آینده نزدیک شاهد نمایهشدن آن در این پورتال ارزشمند خواهیم بود، تشریح کرد: در طول چهار سال گذشته مکاتبات متعددی با پایگاه بینالمللی دادههای بسیار معتبر اسکوپوس انجام و پس از طی مراحل پیشرفته داوری و فراهم کردن استانداردهای موردنیاز اعم از پراکنش جغرافیایی نویسندگان مقاله، کیفیت بالای مقالات، بهروز بودن آنها و استفاده از محققین به نام و شناختهشده بینالمللی با شاخصهای اچ بالا در هیئت تحریریه نشریه، این نشریه توانست از ابتدای ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی در این پایگاه بسیار معتبر نمایه شود.
در این خصوص، تاکنون ۲۴ عنوان مقاله در قالب چهار شماره از نشریه TPR به این پایگاه معتبر راه یافته و نمایهسازی شدهاند.
سردبیر نشریه علمی پژوهشی Trends in Phytochemical Research (TPR) عنوان کرد: در این فاصله زمانی اندک (ژانویه ۲۰۲۱ تاکنون)، استنادات قابلقبولی به مقالات نمایه شده این نشریه در پایگاه دادههای اسکوپوس از سوی جامعه علمی صورت گرفته و امید است در آینده بسیار نزدیک شاهد اخذ شاخص کیو (Q) برای نشریه TPR از طرف اسکوپوس باشیم.
محمدحسینی تأکید کرد: در چشماندازهای آینده نشریه چندی است که مقدمات لازم برای نمایهسازی آن در مؤسسه اطلاعات علمی ـ شبکه علمی (ISI-WOS) فراهم شده و امید است این نشریه در ISI-WOS نیز با موفقیت نمایه شود.
انتهای پیام/۴۰۷۸/
انتهای پیام/