افشاگری تهیهکننده «شادروان» درباره دست کاری آرای مردمی در جشنواره فیلم فجر/ اجازه نمیدهیم حقمان پایمال شود!
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، «شادروان» فیلمی به کارگردانی و نویسندگی حسین نمازی و تهیهکنندگی عباس نادران محصول سال ۱۴۰۰ است. این فیلم دومین اثر حسین نمازی در مقام کارگردان است. این فیلم در حال حاضر در چهلمین جشنواره فیلم فجر به اکران رسیده است.
«شادروان» به دردسرهای یک خانواده پس از فوت ناگهانی پدرشان میپردازد. خانواده آنها که در حاشیه شهر زندگی میکنند درآمدی جز فروش سبزی ندارند و حالا با درگذشت پدرشان ماجراهای تازهای برایشان به وجود میآید.
تخلف گسترده سامانه سمفا در جشنواره
تهیهکننده فیلم «شادروان»با انتقاد از شیوه رای گیری برای انتخاب بهترین فیلم از نگاه مردم در جشنواره فیلم فجر گفت: برخی قبل از جشنواره فیلم فجر امسال میگفتند که در سالهای گذشته برای دریافت سیمرغ مردمی، بعضی از تهیهکنندهها ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون هزینه میکردند و سیمرغ را دریافت کردند. ظاهراً امسال اتفاقاتی افتاده که دیگر خیلی نیاز به هزینههای میلیونی برای گرفتن سیمرغ مردمی نیست.
عباس نادران اظهار کرد: آن چیزی که با توجه به شواهد و اسناد وجود دارد، تخلف گسترده طراحی شده سامانه سمفا جشنواره برای برخی از فیلمها است؛ اینکه برای مخاطبان حاضر در سالن سینما پیام آرای مردمی ارسال نمیشود، وقتی ارسال میشود که زمان رأی دادن منقضی شده یا اینکه پیام میرود، کُد تعریف نمیرود؛ در هر سیستمی یک درصد خطا قابل قبول است. یعنی برای یک سیستم ۳ درصد تا ۵ درصد اشتباه و ایراد سیستماتیک وجود دارد، اما دو روز قبل در یک سالن سینما، ۳۹۷ نفر حضور داشتند. فقط و فقط برای ۲۰ نفر از آن ۳۹۷ پیامک نظرسنجی ارسال شده است! این دیگر یک اشتباه سیستماتیک نیست. این یک کار طراحی شده از طرف سامانه سمفا برای از بین بردن حقوق آرای مردمی است.
اجازه نمیدهیم حق ما پایمال شود!
وی در ادامه افزود: این ماجرا را از روز اول جشنواره متوجه شدیم، اسناد و مدارک آن هم محفوظ است. با حراست سازمان سینمایی این موضوع را مطرح کرده و در حال پیگیری هستیم. از همکاری آقای خزایی و نقاشزاده خیلی ممنونم. به ما قول مساعد دادند بابت اینکه این ماجرا را به نتیجه برسانیم. صحت و سقم تمام اسناد و مدارک ما بررسی شده است. اجازه نمیدهیم حق ما پایمال شود!
به بازی گرفتن حیثیت جشنواره فیلم فجر
نادران در ادامه خاطرنشان کرد: مطالبه ما دو چیز است؛ آرایی که در آن به نفع یک فیلم مشخص تخلف شده باید ابطال شود. نکته دیگر اینکه برای مخاطبان فیلمهای «شادروان»، «مرد بازنده»، «دسته دختران» و چند فیلم دیگر که امکان رأی مردمی را نداشتند، پیامک برای همه افرادی که بلیت تهیه کردند، ارسال شود تا برای امکان رأیدهی در دسترس آنها قرار بگیرد. اگر ما نتوانیم در طول این جشنواره حق خودمان را از سامانه سمفا بگیریم، من خودم شخصاً تا حصول نتیجه از همه مراجع قانونی که لازم باشد این ماجرا را پیگیری میکنم و کوتاه نمیآیم. دلیلاش این است که یک عده که در این قصه منافع مشترک دارند، حیثیت جشنواره فجر را به بازی گرفتهاند.
در مقابل فساد جشنواره فیلم فجر بایستیم
تهیهکننده فیلم «شادروان» با اشاره به اینکه دبیر جشنواره، مسعود نقاشزاده اجازه نمیدهد حقی تضییع شود، بیان کرد: از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان سینمایی عاجزانه تقاضا دارم که اجازه ندهند عدهای سودجو همانند سالهای گذشته، حیثیت فرهنگی جمهوری اسلامی را به بازی بگیرند. از دستگاه فرهنگی دولت سیزدهم توقع میرود که وقتی شعار مبارزه با فساد و برقراری عدالت را میدهند، الان که جشنواره فیلم فجر با چنین فسادی مواجه شده، باید جلوی این فساد بایستیم. ادعای ما تهیهکنندگان صحتسنجی شود؛ یا ما دروغ میگوییم که قطعاً باید به اشد مجازات با ما برخورد شود یا اینکه حقیقت را بازگو کردهایم و باید حق ما را بدهند.
وی در پایان اظهار کرد: واضح و مبرهن است؛ سامانه سمفا اساساً صلاحیت این را ندارد که آرای مردمی را بهعنوان مهمترین سیمرغ مردمی بررسی کند و آرای مردمی را بگیرد. این سیستم رأیگیری باید منزوی و برداشته شود.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/