دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کنکوری‌ها بخوانند-۳؛

مشمولان نظام وظیفه چگونه می‌توانند در آزمون سراسری ۱۴۰۱ ثبت‌نام کنند؟/ ضوابط ثبت‌نام اتباع خارجی در کنکور

متقاضیان مرد برای ثبت‌نام در آزمون سراسری ۱۴۰۱ باید به ضوابط نظام وظیفه برای ثبت‌نام توجه کنند.
کد خبر : 639492
کنکور 1400 در واحد علی آباد کتول



گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ هر ساله نیمی از شرکت‌کنندگان آزمون سراسری مردان هستند و یکی از دغدغه‌های مهم آن‌ها مقررات نظام وظیفه برای شرکت در آزمون است. کسانی که در کنکور پذیرفته می‌شوند می‌توانند از معافیت تحصیلی استفاده کنند اما باید به ضوابط در نظر گرفته شده توجه کنند.


ثبت‌نام در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ از روز ۱۰ بهمن‌ماه آغاز شده و تا روز ۱۷ بهمن‌ماه ادامه دارد. متقاضیان برای ثبت‌نام باید به سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و با ثبت‌نام ۷۵۰ هزار برای هر گروه آموزشی ثبت‌نام کنند.


بر اساس اعلام رسمی سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، متقاضیان «مرد» لازم است در زمان پذیرش در دانشگاه (قبول قطعی و ثبت‌نام)در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ یکی از شرایط دارا بودن کارت پایان خدمت هوشمند؛ دارا بودن کارت معافیت دائم هوشمند (کفالت، پزشکی، ایثارگران و موارد خاص)؛ مشمولان دارای برگ معافیت موقت هولوگرام دار بدون غیبت (پزشکی، کفالت) در مدت اعتبار آن، را داشته باشند.


همه پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ ملزم هستند برای دریافت مجوز ثبت‌نام در دانشگاه، از طریق دفاتر پلیس+۱۰ شهرستان محل قبولی دانشگاه، نسبت به اخذ معافیت تحصیلی اقدام کنند در غیر این صورت از ادامه تحصیل آنان ممانعت به عمل خواهد آمد.




بیشتر بخوانید:


روش پذیرش دانشجو در کنکور ۱۴۰۱ چگونه است؟/ نحوه پذیرش در رشته‌های دارای شرایط خاص


چه کسانی می‌توانند در کنکور ۱۴۰۱ ثبت‌نام کنند؟


تغییرات اساسی در کنکور ۱۴۰۱؛ از تغییر شکل پاسخنامه‌ها تا طراحی سوالات محتوایی از کتب درسی




سنوات مجاز تحصیل برای مشمولان


سنوات مجاز تحصیل برای مشمولان در مقاطع کاردانی ۲.۵ سال، کارشناسی پیوسته ۵ سال، کارشناسی ارشد پیوسته ۶ سال و دکترای پیوسته ۸ سال است. مشمولان غایب، مجاز به ادامه تحصیل نیستند و در صورت شرکت در آزمون و قبولی در آن، معافیت تحصیلی برای آنان صادر نمی‌شود و دانشگاه‌ها مجاز به ثبت‌نام از آن‌ها نیستند.


مشمولان محصل سال آخر دوره متوسطه که در سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ معافیت تحصیلی دانش‌آموزی اخذ کرده‌اند و تا تاریخ ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۱ در سنوات مجاز تحصیلی (حداکثر تا ۲۰ سالگی تمام) فارغ‌التحصیل می‌شوند، می‌توانند در آزمون شرکت کنند.


معافیت تحصیلی برای هر مقطع فقط یک بار صادر می‌شود. بنابراین فارغ‌التحصیلان هر مقطع مجاز به تحصیل مجدد در همان مقطع نیستند. ضمناً تأکید می‌َشود فارغ‌التحصیلان مشمول مقطع کاردانی مجاز به شروع به تحصیل در مقاطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری پیوسته نیستند و نیز فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی مشمول، مجاز به شروع به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری پیوسته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی نیستند. ترخیص سربازان حین خدمت صرفاً برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر مجاز بوده و ترخیص آنان جهت تحصیل در مقطع کاردانی مجاز نیست.


چگونگی ثبت‌نام دانشجویان اخراجی یا انصرافی


دانشجویان مقاطع کارشناسی و بالاتر پیوسته که با دریافت مدرک مقطع پایین‌تر از ادامه تحصیل انصراف یا اخراج می‌شوند، تا پایان خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند. مگر با رعایت تبصره ۱ ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی معافیت تحصیلی مشروط به رعایت سقف مجاز می‌توانند در آزمون ثبت‌نام کنند.


دانشجویان اخراجی دانشگاه‌ها تا پایان خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستنددانشجویان اخراجی دانشگاه‌ها تا پایان خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند (به‌جز افرادی که قبل از ورود به سن مشمولیت اخراج شده‌اند.)


کارکنان وظیفه (سربازان حین خدمت) مجاز به تحصیل هم‌زمان با انجام خدمت نیستند. این افراد در صورت قبولی در دانشگاه و داشتن شرایط ادامه تحصیل، از خدمت ترخیص خواهند شد.


دانش‌آموزانی که قبل از سن مشمولیت (قبل از ۱۸ سالگی تمام) موفق به دریافت دیپلم نظام آموزشی جدید ۳- ۳- ۶ شده باشند، به‌شرط نداشتن غیبت نیز می‌توانند در کنکور ۱۴۰۱ شرکت کنند.


دانش‌آموزانی که در سن ۱۷ سالگی و قبل از سن مشمولیت موفق به دریافت دیپلم می‌شوند، چنانچه حداکثر تا ۶ ماه پس از رسیدن به سن مشمولیت ) ۱۸ سالگی تمام(وارد دانشگاه شوند، مجاز به ادامه تحصیل هستند، در غیر این صورت به دلیل ورود به غیبت، مجاز به ادامه تحصیل نخواهند بود؛ مگر اینکه در مهلت شش ماه، خود را معرفی کرده و بدون غیبت به خدمت اعزام یا دارای برگ اعزام بدون غیبت باشند.


فارغ‌التحصیلان مقطع کاردانی فقط می‌توانند در رشته‌هایی در مقطع کارشناسی پیوسته تحصیل کنند که برابر اعلام وزارتخانه‌های علوم و بهداشت، آن رشته (رشته تحصیلی مقطع کاردانی)، مقطع کارشناسی ناپیوسته بالاتر ندارد.


شرایط و ضوابط ثبت‌نام اتباع خارجی


متقاضیان شرکت‌کننده اتباع غیرایرانی، باید علاوه بر شرایط عمومی و اختصاصی آزمون، دارای شرایط وضع‌شده نیز باشند. متقاضیان تحصیل ملزم به مطالعه دقیق مندرجات دفترچه راهنمای ثبت‌نام و اطلاعیه‌های بعدی آزمون و همچنین رعایت مقررات و ضوابط پذیرش بوده و هیچ عذری مبنی بر عدم اطلاع از مفاد دفترچه‌ها و اطلاعیه‌ها و قوانین مربوطه از سوی متقاضیان پذیرفته نیست.


فقط «اتباع غیر ایرانی مقیم جمهوری اسلامی ایران» و دارای «اقامت قانونی»، مجاز به ثبت‌نام یا شرکت در آزمون سراسری بوده و در صورت شرکت اتباع غیر ایرانی مقیم سایر کشورها، پذیرش آنان «لغو» می‌شود.


همه متقاضیان تحصیل دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در رشته‌ها و مقاطع و دوره‌های مختلف تحصیلی مشمول شرایط و ضوابط این شیوه‌نامه هستند.


حداکثر مدت تحصیل مجاز در مقاطع کارشناسی پیوسته برای آن دسته از متقاضیان تحصیل که در چهارچوب ضوابط و مقررات سازمان سنجش آموزش کشور در دوره‌های دانشگاه پیام نور پذیرفته‌ شده‌اند، ۵ سال و در صورت افزایش سنوات، تمدید نیمسال تحصیلی به مدت دو نیمسال طبق تصمیم‌گیری کمیسیون موارد خاص دانشگاه پیام نور خواهد بود.


متقاضیان تحصیل غیر ایرانی، مجاز به انتخاب رشته در مناطق غیرمجاز تردد و اسکان اتباع غیر ایرانی مندرج در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور نیستند و در صورت قبولی در کد رشته مناطق غیرمجاز، قبولی و پذیرش آنان در آزمون ورودی همان سال «لغو» می‌شود و دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی از پذیرش این دسته از متقاضیان معذور خواهند بود.


متقاضیان تحصیل غیر ایرانی پذیرفته شده در مناطق غیرمجاز، می‌توانند بر اساس کسب حدنصاب نمره علمی، در اولین کد رش ته تحصیلی منطقه مجاز، طبق کارنامه قبولی و کاربرگ انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری، ادامه تحصیل دهند. دانشگاه‌های محل پذیرش اولیه که جزء مناطق غیرمجاز محسوب می‌شوند، ملزم به ارجاع پذیرفته شده غیر ایرانی طی مکاتبه مستقیم به سازمان سنجش آموزش کشور هستند.


متقاضیان تحصیل در هر یک از رشته‌های تحصیلی باید واجد شرایط مقررات و ضوابط پذیرش بوده و محل تحصیل خود را با توجه به ضوابط مربوط انتخاب کنند، در غیر این صورت قبولی آنان لغو شده و از ثبت‌نام و ادامه تحصیل آنان ممانعت به عمل می‌آید.


جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گونه تعهدی در خصوص صدور مجوز اقامت برای خانواده متقاضیان تحصیل به‌استثنای همسر و فرزندان دانشجویان ندارد


در صورت مغایرت شرایط پذیرش و ثبت‌نام متقاضیان تحصیل با مقررات و ضوابط شیوه‌نامه در هر مرحله از ثبت‌نام و تحصیل با تأیید و تشخیص اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی، از ادامه پذیرش و تحصیل متقاضی جلوگیری به عمل می‌آید.


پذیرش متقاضیان تحصیل در رشته‌هایی که منجر به ایجاد تعهداتی برای جمهوری اسلامی ایران شود (ازجمله تعهدات استخدامی) و رشته‌های خاص و غیرمجاز مندرج در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور، ممنوع است.


جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گونه تعهدی در خصوص صدور مجوز اقامت برای خانواده متقاضیان تحصیل به‌استثنای همسر و فرزندان دانشجویان ندارد. متقاضیان تحصیل همانند پذیرفته‌شدگان ایرانی تابع ضوابط و مقررات آموزشی و دانشجویی مؤسسه آموزش عالی محل قبولی خود خواهند بود.


پرداخت شهریه اتباع غیرایرانی برای تحصیل در رشته‌های روزانه


همه متقاضیان تحصیل پذیرفته‌شده آزمون سراسری دوره روزانه (در تمامی رشته‌ها و مقاطع تحصیلی غیرپزشکی) موظف به پرداخت شهریه تحصیلی طبق مصوبات هیئت‌امنای دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حداکثر تا ۸۰ درصد شهریه دوره نوبت دوم (شبانه) و در گروه پزشکی بر اساس مصوبات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند. پذیرش اتباع غیر ایرانی ورودی آزمون‌های سراسری و دوره‌های بدون‌آزمون (پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی)، در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی و دکترای حرف‌های ملزم به دارا بودن مدرک دیپلم از مدارس جمهوری اسلامی ایران و نیز مدارس بین‌المللی در داخل ایران است.


تمامی مدارک دیپلم صادره از سوی مدارس جمهوری اسلامی ایران متقاضیان تحصیل، باید مورد تأیید وزارت آموزش‌وپرورش قرار گیرد.


انتهای پیام/۴۰۴۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب