لزوم رفع ایرادات تعرفه گذاری پلکانی
اسماعیل حسین زهی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار نفت و انرژی درباره تعرفه گذاری پلکانی انرژی اظهار کرد: تعرفه گذاری پلکانی انرژی از ابتدای بهمن ماه توسط دولت ابلاغ شد و شیوه کار این تعرفه گذاری به این صورت است که پر مصرف ها از یارانه کمتری برخودار شوند زیرا در گذشته به این شکل بوده که پرمصرف ها که عمدتا جز گروه ها متمول جامعه هم هستند مصرف بیشتری داشته و از یارانه بیشتری هم برخوردار می شده اند.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: مشکلی که در تعرفه گذاری پلکانی وجود دارد این است که هنوز زیر ساخت های ما برای اجرای این قانون فراهم نیست و باید مسائلی مثل جمعیت خانوار، شرایط جغرافیایی و فصول سرد و گرم سال در تعرفه گذاری لحاظ شود.
بیشتر بخوانید:
صدور قبوض برق با تعرفه جدید از ابتدای اسفند/ الگوی کممصرفی ۱۰۰ کیلووات ساعت
حسین زهی گفت: ممکن است یک خانوار ۷ تا ۱۰ نفر در یک خانه سکونت داشته باشند که طبیعتا انرژی بیشتری مصرف می کنند ولی اگر هزینه بیشتری برای انرژی مصرفی از آنها بگیریم با تشویق به فرزند آوری متناقض است.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: در مجموع اگر ایراداتی که در خصوص طرح تعرفه گذاری پلکانی یارانههای انرژی گفته شد، رفع شود، در راستای ایجاد عدالت در مصرف یارانه پنهان گام بلندی برخواهد داشت.
حسین زهی همچین با تاکید بر اینکه نظام تعرفه گذاری آب، برق و گاز قبلی عادلانه نبود ادامه داد: علت عادلانه نبودن برخوردار بودن قشر ثروتمند جامعه از یارانه انرژی است و در مقابل مردم عادی جامعه هم همان یارانه را دریافت میکردند با این تفاوت که قشر ضعیف از انرژی کمتر و متعاقب آن از یارانه کمتر برخودار میشدند.
وی تعرفه گذاری پلکانی را رویه ای مرسوم در دنیا میداند و گفت: اعمال سیاستهای قیمتی یک راهکار برای تشویق اصلاح الگوی مصرف در مشترکان است. باید مشترکانی که بیش از سقف مجاز انرژی مصرف میکنند هزینه مصرف خود را با نرخ تولید بپردازند نه اینکه با نرخ یارانه ای انرژی مصرف کنند.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: علاوه بر این ما برای اجرای کامل تعرفه گذاری پلکانی باید به اصلاح لوازم سرمایشی گرمایشی اقدام کنیم تا اتلاف انرژی کمتر شود و همچنین استانداردهای جهانی را در خانه سازی رعایت کنیم تا اتلاف انرژی کمتر شود و همچنین از ظرفیت انرژی خورشیدی و تجدید پذیر هم استفاده کنیم و فقط متکی به برق نباشیم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/