توزیع عادلانه یارانه انرژی با تعرفه گذاری پلکانی /تعرفه گذاری محل درآمد دولت نشود
مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار نفت و انرژی خبرگزاری آنا درباره میزان تاثیر تعرفه گذاری پلکانی بر کمبود گاز در شرایط فعلی اظهار کرد: تعرفه گذاری پلکانی انرژی، راهکاری برای جلوگیری از هدر رفت انرژی است. مصرف گاز در مدت اخیر افزایش فوق العادهای داشته و تولید هم به نسبت گذشته خیلی افزایش پیدا نکرده است.
وی در ادامه علت افزایش پیدا نکردن تولید را زمان بر بودن این مسئله میداند و توضیح داد: از هم اکنون که برای افزایش تولید انرژی برنامه ریزی و اقدام کنیم چند سال بعد به نتیجه خواهیم رسید.
نخعی مدیریت مصرف را تنها کاری میداند که میتواند جلوی کمبود انرژی را بگیرد و توضیح داد: تعرفه گذاری پلکانی موضوعی بود که سال گذشته با اصرار وارد قانون بودجه ۱۴۰۰ کردیم و قرار شد که دولت برنامهریزی کند و آیین نامه اجرایی آن را تدوین کند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه این اقدام با تاخیر از سوی دولت انجام شد اضافه کرد: هم اکنون دولت اجرای آن را از ابتدای بهمن ماه آغاز کرده که بر این اساس پر مصرف ها باید هزینه مصرف خود را بپردازند و کم مصرف ها همچنان از یارانه برخودار می شود و هزینهای اضافی بر آنها تحمیل نمیشود.
وی تاکید کرد: نکته مورد توجه دولت در تعرفه گذاری انرژی باید این باشد که این کار را بهانهای برای کسب درآمد خود نکنند.
بیشتر بخوانید:
تاثیر تعرفهگذاری پلکانی در کاهش مصرف برق/ حرکت به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر
نخعی درباره الگوی مصرف در مناطق و فصول مختلف گفت: ما باید دقت کنیم که مناطق مختلف کشور باید الگوهای مصرف متفاوتی در فصول مختلف داشته باشند و کسانی که برابر الگوی مصرف برق و ... استفاده میکنند مشمول دریافت یارانه کامل انرژی از سوی دولت بشوند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: هزینه انرژی مصرفی کم مصرف ها نباید افزایش پیدا کند و هزینههای استفاده کم مصرف ها را از فردی بگیریم که استفاده زیادی از انرژی مثل گاز، برق و آب دارد.
وی افزود: در نظام تعرفه گذاری موجود هر کسی بیشتر مصرف کند، یارانه بیشتری به او تعلق میگیرد و این عادلانه نیست. در حالی که در تعرفه گذاری پلکانی، مصارف بالاتر مشمول قیمتهای بیشتر میشوند و به صورت پلکانی مبلغ آن متناسب با مصرف بیشتر، افزایش مییابد که تا حدودی جبران توزیع ناعادلانه یارانه انرژی خواهد بود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: این ملاحظه را دولت باید داشته باشد که قرار بر ایجاد منبع درآمد برای دولت نیست بلکه قرار است یارانه پنهان انرژی را عادلاته تر توزیع کنیم.
نخعی افزود: گزارش آژانس بین المللی انرژی برای سال ۲۰۱۸ نشان میدهد یارانه پنهان انرژی ایران ۶۲ هزار میلیارد بوده و این رقم برای سال ۲۰۲۰ چیزی نزدیک به ۸۰ میلیارد دلار بود. این یارانه پنهان در بخش های مختلف مثل انرژی نهاده و ... است.
وی در پایان تاکید کرد: ایران بالاترین رتبه را در تخصیص یارانه پنهان در جهان دارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/