لغو قرارداد ده میلیارد دلاری خرید اسلحه از آمریکا/شهردار تهران استعفا داد
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، در هیاهوی بمباران رسانهای لندننشینان و پمپاژ دروغ علیه انقلاب اسلامی به پشتوانه دلارهای نفتی، تاریخنگاری انقلاب و صیانت از تاریخ انقلاب را در صدر اقدامات اولویتدار قرار میدهد.
علم تاریخ و فن تاریخنگاری، رویکرد پُرکاربردی برای کسب خودآگاهی مردم است، اما در اثر غفلت و سهلانگاری میتواند به ابزاری جهت اغفال و تحمیق و تسلیم تودههای مردم تبدیل شود. به عنوان مثال، عدم ثبت صحیح رویدادهای تاریخی و نیز بزرگنمایی یا اغماضهای بیجا میتواند به پشتوانه فرهنگی و هویتی کشور خدشه وارد کند و منجر به گمراهی کشور شود.
بر همین اساس در این گزارش به وقایعنگاری و مروری بر رویدادهای ۱۵ بهمن ۱۳۵۷ پرداختهایم:
برنامههای امام
**امام خمینی (ره) طی سخنرانیها و دیدارهایی که با مردم انقلابی داشتند در بیان اصول و سیاستهای خود گفتند: تمام اتباع خارجی در ایران به صورت آزاد زندگی میکنند. ما برای اقلیتهای مذهبی احترام قائل هستیم. نظر من راجعبه رادیو و تلویزیون و مطبوعات این است که در خدمت مردم باشند و دولتها حق هیچ نظارتی ندارند.
**همچنین ایشان طی یک سخنرانی جوانان را به ادامه تظاهرات و اعتصابات فرا خواندند.
دومین جلسه شورای انقلاب و پاسخ بازرگان
**به دنبال جلسه روز گذشته شورای انقلاب که نخستوزیری دولت موقت به مهندس بازرگان پیشنهاد شده بود، این شورا برای گرفتن جواب از وی تشکیل جلسه داد. بازرگان درباره این جلسه میگوید: ابتدا پس از تشکر از حُسنظن آقایان، گفتم «اگر بنده را نامزد نخستوزیری نمایید با علم و اطلاع از افکار و اخلاق و سوابقم خواهد بود... همه میدانید که من معتقد به دموکراسی و مشورت و اعتقاد به دیگران هستم و از تندی و تعجیل احتراز دارم و علاقمند به مطالعه و علم تدریجی هستم. حال اگر با این سوابق و شرایط قبولم دارید، پیشنهاد فرمایید.» عکسالعمل مثبت یا منفی در مجلس ندیدم. سکوت و قبولی و اصرار مجدد آقایان روحانی عضو شورا و امام در برابر شرایط و اتمام حجت من باعث تعجبم شد و انتظار آن را نداشتم.
گزارش رسانهها
**رادیو عدن: وزرای خارجه آمریکا و انگلیس طی دیدار «دیوید اوئن» از آمریکا، در مورد اوضاع ایران به گفتوگو نشستند. بغداد نیز با اعزام هیئتی به عربستان، به بررسی اوضاع ایران و منطقه پرداخت. ژنرال هایزر، فرستاده ویژه آمریکا به ایران، با اتمام مأموریت حساس خود و مذاکرات مکرر با مقامات ایرانی، عازم آمریکا شد. سخنگوی وزرات خارجه آمریکا گفت: هایزر سعی کرد تا نظامیان ایران از بختیار حمایت کنند، وی به این علت ایران را ترک کرد که اقامت وی به احساسات ضد آمریکایی در ایران دامن میزد.
**خبرگزاری فرانسه: آیتالله شریعتمداری اظهار کرد: اختلاف جزئی بین آیات عظام با مذاکره مرتفع خواهد شد.
**یک خبرگزاری ژاپنی: یک نماینده از سوی امام خمینی، با برژنف در بلغارستان، ملاقات و گفتوگو کرده است. دو تن از وزرای سابق به نامهای عبدالمجید مجیدی و هوشنگ نهاوندی، توسط فرمانداری نظامی بازداشت شدند. خسرو قشقایی پس از بیست و پنج سال تبعید در آمریکا، به ایران بازگشت، وی یکی از رهبران ایل قشقایی است.
**رادیو لندن خبر داد که از تظاهرات دیشب تهران هیچ گزارشی که حاکی از برخورد مردم با نظامیان باشد، نرسیده است .
هیجانات انقلابی
**همافران نیروی هوایی در بهبهان به عنوان طرفداری از امام خمینی (ره)، دست به راهپیمایی زدند و عده زیادی از افسران پایگاه هوایی همدان، در پایگاه بازداشت و زندانی شدند. خانوادههای همافران و درجهداران بازداشتی و نیروی هوایی، با تجمع در دادگستری به عنوان اعتراض به دستگیری آنها، خواهان آزادی این همافران شدند.
**روز گذشته جواد شهرستانی شهردار تهران در حضور حضرت امام استعفا کرد. امام سپس وی را مجدد به عنوان شهردار منصوب کردند. بنابراین دولت بختیار، جواد شهرستانی را ممنوعالخروج و مردم را از برداشت پسانداز و سپردههای بانکی خود محروم کرد.
**گروهی از نمایندگان مستعفی مجلس شورا در روز ۱۵ بهمن سال ۱۳۵۷ با حضرت امام خمینی (ره) دیدار کردند.
**در ساعت ۱۰ روز ۱۵ بهمن سال ۱۳۵۷ تعدادی از کارکنان نخست وزیر وقت اعتصاب کردند و بسیاری از وزرا و کارمندان عالیرتبه دولت به جرم فساد مالی و سوءاستفاده از بیتالمال توسط نیروهای انقلابی دستگیر شدند.
**از سوی آیتالله گلپایگانی اعلامیهای خطاب به نمایندگان مجلس، هیئت دولت و امراء ارتش، منتشر شد.
واکنش علما
**در این روز آیتالله سید محمدباقر صدر با ارسال نامهای از عراق برای حضرت امام خمینی (ره)، از مبارزات ملت ایران حمایت کردند.
**به مناسبت ورود حضرت امام به ایران، از سوی آیتالله مرعشی نجفی تلگرامی برای ایشان ارسال شد.
تقلای بیهوده
**شاپور بختیار اعلام کرد: «درهای مذاکره با آیتالله خمینی همچنان باز است. جمهوری اسلامی برای من مجهول است. من نه با شاه و نه با امام خمینی سازش نمیکنم و اجازه تشکیل دولت موقت را به او (امام خمینی) نمیدهم».
**بنا به گزارش دولت آمریکا، ایران به علت کمبود مالی در اثر از دست دادن فروش نفت، قرارداد ده میلیارد دلاری خرید اسلحه از آمریکا را لغو کرد. گفتنی است چون آمریکا نظام سلطنتی ایران را در خطر میدید، فروش این سلاحها، از جمله چندین فروند آواکس را به مصلحت خویش نمیدید. لذا یکی از مأموریتهای هایزر، بر هم زدن این قرارداد به نحوی بود که آمریکا متضرر نشود.
در روزهای آینده به بازخوانی تاریخ و روزنگار دیگر ایام دهه مبارک فجر پیروزی انقلاب اسلامی خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید:
شوق بختیار برای دیدار با امام خمینی(ره) /ساواکی بلندپایه ترور شد
چهاردهم بهمن ۵۷ در ایران چه خبر بود؟
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/