دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 بهمن 1400 - 18:37
نوری:

نخبگان با ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد نقش بی‌بدیلی دارند

وزیر آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در ارتقای شاخص‌هایی مانند: «تولید ناخالص داخلی» و «توسعه انسانی»، نخبگان سرآمد هستند، گفت: نخبگان با ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد، که از طریق اختراعات این افراد و راه‌اندازی کسب‌وکارها، ایجاد می‌شود، نقش بی‌بدیلی دارند که پایه اساسی این تحرک اقتصادی و تحرک شرکت‌های دانش‌بنیان، قطعاً مدارس و دانش‌آموزان ما هستند.
کد خبر : 639251
یوسف نوری



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، یوسف نوری، وزیر آموزش‌وپرورش در آیین تقدیر و تجلیل از «مدال‌آوران المپیادهای علمی»، «برگزیدگان بیست و سومین جشنواره جوان خوارزمی» و «رتبه‌های برتر بیست و ششمین کنگره سراسری قرآن کریم سمپاد» اظهار داشت: پدیدآورنده اولین دانشگاه در نظام اسلامی، حضرت امام باقر(ع) بود که افرادی مثل: «ابن هیثم»، «رازی»، «بوعلی سینا» و «ابوریحان بیرونی»، «جابربن حیان» و ... دانش‌آموخته این دانشگاه بوده‌اند. این دانشگاه دارای برنامه درسی متناسب با دانش‌آموزان بود و هر دانش‌آموز با اختیار خود، منبع درسی، عنوان درس، هم شاگردی و معلم را انتخاب می‌کرد و در انتخاب خود، اختیار کامل داشت.


وی با طرح این سؤال که چرا مدارس سمپاد را مدارس نسل سوم می‌نامیم؟، گفت: در مدارس سمپاد، زمینه انتخاب در موضوعات متفاوتی همچون: جشنواره‌های خوارزمی، فرهنگی و هنری، انتخاب گروه و رشته و ... به دانش‌آموزان داده شده و دانش‌آموزان این مدارس در یک رویداد پژوهشی، پرورش پیدا می‌کنند که این منجر به کارآفرینی و خلاقیت خواهد شد؛ بنابراین شاهد آن هستیم که دانش‌آموختگان و خروجی‌های این مدارس برای احراز شغل، هیچ‌گاه درنمی‌مانند؛ چون کارآفرین بوده و خالق شغل هستند. البته باید تمام مدارس ما از نسل اول به نسل سوم و چهارم منتقل شوند.


وزیر آموزش‌وپرورش با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب به‌ویژه یاد شهید «لطفی نیاسر» و «مرحوم اژه‌ای» به عنوان پدر سمپاد، خاطرنشان کرد: امنیت امروز به‌واسطه رشادت‌های این افراد است و ما افتخار می‌کنیم که بتوانیم ادامه دهنده راه این عزیزان باشیم.


نوری افزود: به یقین می‌گویم، اگر از حمایت‌های جدی رهبر معظم انقلاب از استعدادهای برتر برخوردار نبودیم؛ امروز نه این مدارس و نه این گردهمایی‌ها را داشتیم. حمایت بالاترین مقام کشور، که یک حمایت و اعتقاد درونی است باعث شده، دانش‌آموزان نخبه، روزبه‌روز در عرصه‌های علمی بیشتر بدرخشند و باید در این خصوص از معلمانی که در تربیت این دانش‌آموزان دریغ نکرده و صاحب‌فکر و ایده‌های برتر هستند، تشکر و قدردانی کنیم.


وی تصریح کرد: المپیادها، زمینه‌ساز تحقیقات بنیادی و توسعه‌ای هر کشوری هستند و دانش‌آموزان شرکت‌کننده در جشنواره خوارزمی زمینه‌ساز تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی‌ آن کشور بوده و این دو اگر در کشوری ترویج پیدا کنند، قطعاً آن کشور به استقلال کامل در تمام زمینه‌ها خواهد رسید.


وزیر آموزش‌وپرورش اضافه کرد: دانش‌آموزان نخبه‌ای که در المپیادها شرکت می‌کنند، قدر استعدادهای خود را می‌دانند و با حضور در این رویدادها برای کشور سرمایه اجتماعی ایجاد می‌کنند.


نوری با بیان اینکه در ارتقای شاخص‌هایی مانند: «تولید ناخالص داخلی» و «توسعه انسانی»، نخبگان سرآمد هستند، گفت: نخبگان با ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد، که از طریق اختراعات این افراد و راه‌اندازی کسب‌وکارها، ایجاد می‌شود، نقش بی‌بدیلی دارند که پایه اساسی این تحرک اقتصادی و تحرک شرکت‌های دانش‌بنیان، قطعاً مدارس و دانش‌آموزان ما هستند.


وزیر آموزش‌وپرورش افزود : اگر مدارس و دانش‌آموزان ما این زمینه را فراهم نکنند. مطمئن باشید در دانشگاه‌ها هیچ استادی موفق نخواهد شد که این استعدادها را شکوفا کند.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب