چهاردهم بهمن ۵۷ در ایران چه خبر بود؟
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، آنفلوانزای نیویورکی یکی از استراتژیهایی است که ایالات متحده برای استحاله از درون کشورهای مقابل سیاستهای بینالمللی خود استفاده میکند و بهترین نمونه آن، فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی است، این بیماری اجتماعی-سیاسی مهمترین کارکردش بدبین کردن مردم نسبت به فرهنگ، دین، حاکمیت، ملیت و زبان خود است.
بر این اساس یکی از کانالها برای نیل به اهداف فوق، تحریف تاریخ و حقایق است، به همین منظور رهبر انقلاب همواره طی سخنرانیهای خود بر لزوم تاریخنگاری و مطالعه وقایع تاریخ معاصر خصوصا برای جوانان تاکید داشتهاند که در همین راستا به بازخوانی ایامالله دهه فجر و تشریح وقایع چهاردهم بهمن ماه پرداختهایم.
برنامههای امام
**امروز هم امام در اولین برنامه روزانه خود به مدرسه رفاه رفتند و در مصاحبهای اعلام کردند: امروز عصر شورای انقلاب حکومت موقت تعیین خواهد شد و حکومت موقت موظف خواهد بود که مقدمات رفراندم تعیین قانون اساسی را تهیه کند. همچنین قانون اساسی که تدوین شد، به آراء عمومی گذاشته میشود. ایشان دولت بختیار را غیرقانونی اعلام کردند و گفتند کاری نکنید که مردم را به جهاد دعوت کنم.
** بعد از این مصاحبه مطبوعاتی امام خمینی شروع به سخنرانی برای عموم مردم کردند که خبرگزاری یونایتدپرس خیل جمعیت مشتاق را چهار و نیم میلیون نفر تخمین زد.
**شهردار تهران استعفانامه خود را در دیدار با امام خمینی(ره) به ایشان تسلیم میکند و امام مجددا وی را بهعنوان شهردار تهران منصوب میکنند. بختیار از ترس احتمال تکرار این کار از سوی دیگر مسئولان، طی مصاحبهای سایر کارمندان و مسئولان دولت را تهدید میکند.
انتخاب نخستوزیر
**در جلسه اعضای شورای انقلاب که با حضور امام خمینی (ره) برگزار شد، به پیشنهاد اعضا و موافقت امام، مهندس مهدی بازرگان به عنوان نخستوزیر دولت موقت منصوب شد.
**مهندس بازرگان با اشاره به انتخابش به سمت نخستوزیری دولت موقت، اظهار کرد: در پی تشکیل جلسه شورای انقلاب در روز ۱۴ بمن ماه ۱۳۵۷، آقای (امام) خمینی ما را مخاطب قرار داده، پرسیدند برای نخستوزیری چه کسی را تعیین کنیم؟ ... نمیدانم آقای مطهری بود یا یکی دیگر از روحانیون شورای انقلاب که مرا پیشنهاد کرد. در هر حال نظر عموم روی من رفت و اگر کسی موافقت نداشت، حرفی نزد. آیتالله خمینی تبسم و اظهار خوشوقتی کرده، گفتند به این ترتیب خیالم از دو طرف راحت شد. ظاهرا منظور ایشان از دو طرف، ملّیون و روحانیون بودند.
گزارشهای رسانهها
**خبرگزاری فرانسه: بختیار در مصاحبه با لوماتن گفت: بعضی اوقات صبر بهترین تاکتیک است و اگر آیتالله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیکان تأسیس کند. دستور آزادی سیصد و پنجاه تن از زندانیان محاکم نظامی صادر شد.
**روزنامه الوطن العربی نوشت: یک ژنرال ارتش به ملاقات شاه در خارج از کشور رفت. از سوی یاسر عرفات، پیام تبریکی خطاب به حضرت امام ارسال شد.
**خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: واکنش کشورهای اسلامی در مقابل بازگشت آیتالله خمینی متفاوت بوده است. سادات در مصر گفت: او هیچ آیتاللهی در مصر نخواهد داشت.
**مطبوعات سعودی در این مورد سکوت اختیار کردهاند و رژیم بغداد نیز تاکنون موضعی اتخاذ نکرده است تنها قذافی گفت: به محض درخواست کمک از بذل آنچه در امکان دارد، دریغ نخواهد کرد.
هیجانات انقلابی
**تظاهرات مردم در برخی از شهرستانها بدون درگیری با مأموران انجام شد. دانشجویان ایرانی با حمله به سفارتخانههای ایران در آمریکا، لبنان و استرالیا، نسبت به رژیم سلطنتی ایران ابراز انزجار کردند. چهل تن دیگر از نمایندگان مجلس از مقام خود استعفا دادند.
**به مناسبت ورود حضرت امام به ایران، مراسم جشنی در کشور لیبی بر پا شد.
**یاسر عرفات در پیامی برای امام خمینی(ره) اظهار کرد که نتایج پیروزی ملت ایران در مرزهای آن کشور متوقف نخواهد شد.
در روزهای آینده به بازخوانی تاریخ و روزنگار دیگر ایام دهه مبارک فجر پیروزی انقلاب اسلامی خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید:
شوق بختیار برای دیدار با امام خمینی(ره) /ساواکی بلندپایه ترور شد
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/