زندگینامه و آثار مرجع عالیقدر آیتاللهالعظمی صافیگلپایگانی + تصاویر
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، سیام بهمن ماه سال ۱۲۹۷ لطفالله صافیگلپایگانی، فرزند محمدجواد صافیگلپایگانی از فقهای عصر قجری دیده به جهان گشود و با طی کردن مسیر طلبگی پدر نه تنها جا پای جای پدر گذاشت، بلکه به عالیترین درجات فقهی و علوم اسلامی دست یافت، این مرجع عالیقدر شیعه به گفته روحانیون هم دورهاش در زمان تحصیل، ابعاد وسیع علمی، و سیاسی دارد و تاکنون خدمات ارزندهای به جامعه مسلمین داشته است؛ در ادامه به بررسی ابعاد زندگی و آثار مرحوم آیتالله صافیگلپایگانی میپردازیم.
ابعاد علمی و تألیفات آیت الله صافی گلپایگانی
این مرجع عالیقدر شیعه سرآغاز مسیر طلبگی خود را با مطالعه کتب پایه ادبیات عرب نزد ملا ابوالقاسم مشهور به «قطب» طی کرد، سپس در کلاس درس اساتید برجستهای سید محمدتقی خوانساری، سید محمد حجت کوهکمری، سید صدرالدین صدر، محمدکاظم شیرازی، سید جمالالدین گلپایگانی و محمدعلی کاظمی شاگردی کرد تا خود با دست یافتن به عالیترین درجات فقهی به مرجعیت تشیع رسید، از برجستهترین فعالیتهای علمی آیتاللهالعظمی صافیگلپایگانی میتوان به مباحث و فعالیتها پیرامون حوزه مهدویت اشاره کرد.
پژوهشهای مهدوی وجه پر رنگ بُعد شخصیتی آیتالله صافیگلپایگانی
«منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر» جزء مهمترین آثار این مرجع عالیقدر تشیع است که پیرامون مبحث مهدویت برای پاسخگویی به سؤالات و ابهامات این حوزه تألیف شده است، به طور کلی آیتالله صافی گلپایگانی بیش از ۸۰ اثر به زبانهای فارسی و عربی را در کارنامه علمی خود به ثبت رسانده است که برخی از آنها عبارتند از: «راه اصلاح یا امر به معروف و نهی از منکر»، «سفرنامهٔ حج، نیایش در عرفات»، «حدیث بیداری»، «شهیدِ آگاه»، «پرتوی از عظمت امام حسین علیهالسلام»، «با عاشوراییان»، «بزم حضور»، «نغمه مشتاقان»، «صحیفة المؤمن»، «سبط المصطفی».
فعالیتهای سیاسی
عموم فعالیتهای سیاسی این عالم بزرگ به سالهای پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی برمیگردد که با نمایندگی دور اول مجلس خبرگان رهبری در سال ۵۸ آغاز و امام یک سال بعد، ایشان را به عنوان یکی از اعضای شورای نگهبان منصوب کردند.
همچنین مرحوم آیتاللهالعظمی صافیگلپایگانی، این مرجع عالیقدر شیعه همواره بر حمایت از ولیفقیه تأکید داشته، به طوری که در جایی میگوید: همه بر این عقیده محکم خود استوارند که با نظام امامت، هیچ مشکلی در اداره امور و اجتماع پیش نمیآید و ولایتفقیه هم نشأت گرفته از نظام امامت است.
وی میافزاید: امروز صدای اسلام در همه جا بلند است و اشخاص عالم، دانشمند و با اطلاع باید حقیقتا اسلام را برای مردم بیان کنند.
سپری شدن عمر ۱۰۳ ساله آیتاللهالعظمی گلپایگانی برای خدمت
حجتالاسلام سید رضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا درباره ابعاد شخصیتی آیتاللهالعظمی صافیگلپایگانی گفت: از روزی که در سال ۱۳۴۰ برای طلبگی وارد قم شدم، با مرحوم آیتاللهالعظمی صافیگلپایگانی آشنا بودم و در مجالس ایشان که پنجشنبهها برگزار میشد، شرکت میکردم، پس از انقلاب هم که در مجلس شورای اسلامی حضور داشتم، با ایشان مأنوس بودم.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: شخصیت فکری، علمی و فهمی آیتاللهالعظمی صافیگلپایگانی بسیار مورد احترام و تجلیل است، میتوانیم بگوییم ایشان شخصی جهاندیده به حساب می آمد و مقطع مرجعیت آیتالله بروجردی را کاملا درک کرده بود.
حجتالاسلام اکرمی اضافه کرد: آیتاللهالعظمی صافیگلپایگانی سه بزرگواری که قم را قبل از مرحوم آقای بروجردی اداره میکردند، یعنی آیتالله حجت، آیتالله خوانساری و آیتالله صدر را از نزدیک دیده بود، واقعا میتوانیم بگوییم همه عمر ۱۰۳ ساله ایشان برای تحصیل، تدریس، تبلیغ و خدمت صرف شد.
آیتاللهالعظمی صافیگلپایگانی در حد اعلایی از فقاهت و علوم مختلف قرار داشت
آیتالله مرتضی مقتدایی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، پیرامون ابعاد شخصیتی آیتاللهالعظمی صافیگلپایگانی تصریح کرد: خیلی نمیتوانم با توجه به مصیبت عظیمی که به حوزه علمیه، دین، اسلام و روحانیت وارد شد، صحبت کنم، خداوند انشاءالله روح باعظمت ایشان را با ارواح انبیا و ارواح ائمه اطهار مشهور فرماید.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: مرحوم آیتاللهالعظمی صافیگلپایگانی از لحاظ علمی در حد بالایی از فقاهت و علوم مختلف اعم از علوم سیاسی و اقتصادی قرار داشت و دارای شاگردان عالم، برجسته و مجتهدی نیز بودند.
انتهای پیام/۴۰۱۳/پ
انتهای پیام/