غرب از رسانه به عنوان ابزاری برای حاکمیت استفاده میکند
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شیراز، محمدرضا قائدی در همایش یکروزه جنگ ترکیبی که به همت کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز برگزار شد با بیان ویژگیهای جنگ شناختی اظهار کرد: در حالی که غرب از رسانه به عنوان ابزار محکمی در حوزه تحکیم حاکمیت استفاده میکند و همه خدعههای خود را برای مدیریت ادراک مردم برای تحکیم این حکمرانی به کار میگیرد برخی در داخل هنوز رسانه را فقط ابزار انتقال پیام میدانند.
وی توضیح داد: تفاوت جنگ شناختی با عملیات روانی و جنگ نرم در این است که تا پیش از این رسانهها ابزاری یکسویه برای انتقال اخبار و اطلاعات به سوی مخاطبان بودند و آنان صرفاً مصرف کننده اطلاعات بودند؛ اما در جنگ شناختی مخاطبان نیز تأثیرگذار هستند و دیتاهای بزرگی را منتقل میکنند که باعث مدیریت ادراک میشود.
بیشتر بخوانید:
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس بیان کرد: در پدیده جنگ شناختی به دلیل سیال بودن تکنولوژی و انتقال سریع این تکنولوژی به کشورهایی مانند ایران، غرب به شدت آسیبپذیر شده و این نکته مهم است که در فرآیند جنگ شناختی اثرگذاری بر ذهنها با استفاده از همان امکانات قبلی میسر است و نیاز به تهیه امکانات جدید نیست.
استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز افزود: اکنون در کشور جنگ شناختی به سوی ناامیدکردن اقشار مردم روی آورده است؛ زیرا حوزه شناختی پیچیده و مبهم موضوع را مطرح میکند و به این وسیله غیر مستقیم هدف خود را به مخاطب القا میکند.
در این نشست یکروزه ایمان خنشا مسئول کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با بیان نکاتی از گوشزدهای خداوند متعال در قرآن کریم مبنی بر داشتن بصیرت و دقت و بینش برای افراد، عنوان کرد: اگر بینش و بصیرت و شناخت در اذهان مردم به درستی جای نگیرد، امکان استفاده دشمن از ابزارهای جنگ شناختی برای وارونه جلوه دادن اوضاع بسیار است.
وی توضیح داد: در فرایند جنگ شناختی و جنگ ترکیبی جایگاه ظالم و مظلوم و قاتل و مقتول میتواند با تأثیرگذاریهای رسانهای در ذهن مردم جابهجا شود.
محسن جاجرمیزاده رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز درباره برگزاری این همایش یکروزه به خبرنگار آنا گفت: این همایش همزمان به دو صورت حضوری و برخط برای استادان و مسئولان کانونهای بسیج اساتید واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس برگزار شد که در آن پنج تن از استادان برجسته حوزه رسانه و تحلیلگران سیاسی به بیان دیدگاهها و نظرات خود درباره وجوه مختلف جنگ ترکیبی و جنگ شناختی پرداختند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/