ایمنی از بستر جنگشناختی دشمن با تسلط بر سواد رسانه
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شیراز، محمدرضا قائدی در نشست هماندیشی بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با بیان ویژگیهای جنگشناختی و ارتباط آن با به روز کردن و به روز شدن تفکر بسیج بهویژه میان استادان، بیان کرد: جنگ شناختی نمونه تکامل یافته جنگ نرم است و تهدیدات آینده به واسطه جنگشناختی اتفاق میافتد و این جنگشناخت انسانها را هدف قرار میدهد و رویگردانی اجتماعی ایجاد میکند.
بیشتر بخوانید:
همکاریهای دانشگاه و بسیج پایدار و عمیق بماند
وی اظهار کرد: جنگشناختی شکل پیچیدهتر، عمیقتر و وسیعتری از جنگ روانی است که مبتنی بر جامعه شبکهای و مدیریت ادراک بوده و بهترین راه مقابله با این جنگشناختی اقناعسازی و تسلط بر رسانههاست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز اضافه کرد: متأسفانه امروز در حوزه رسانه بسیار ضعیف هستیم و رسانه را جدی نگرفتهایم، برخی حس میکنند که رسانه صرفاً ابزاری برای انتقال پیام است و اثر خنثی دارد، این در حالی است که رسانه ابزاری برای مدیریت ادراک و جنگهای شناختی شده و چنانچه خود را مسلط بر سواد رسانه نکنیم؛ حتماً از این فضای مجازی که بستر جنگشناختی و ادراکی هیبریدی دشمن است، ضربه میخوریم.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس اظهار کرد: مقابله با موج ناامیدی که در رسانه شکل گرفته و ممکن است خودمان هم به برخی از آنها دامن بزنیم، نیازمند بازتعریف مجددی درباره نوع رویکرد ما به رسانه و نیازمند تغییر در نگاه ما به نوع استفاده از رسانه و استفاده از رسانه برای اقناعسازی و قانعکردن مردم است.
قائدی افزود: جنگشناختی به زیرساختهای رسانههای نوین سایبری برمیگردد که تفکر آدمی را مورد هدف قرار میدهد در جنگ شناختی دشمن به دنبال این است که سرمایههای اجتماعی و افراد وفادار به ساختار و نظام را بهشدت کاهش دهد، در جنگشناختی سرمایههای اجتماعی و معنوی نظام را که سالها همراه و همدل کنار میزنند، در فرآیند جنگ شناختی، ابتدا اعتقادات و نگرشها و رفتار نخبگان را مورد اصابت قرار میدهند و سپس اعتقادات تودههای مردم را هدف میگیرند.
وی بیان کرد: در این فرآیند از آنجا که مدیریت ادراک صورت میگیرد، انتظار میرود که استادان رشتههای علوم سیاسی و جامعهشناسی بیش از دیگران روی این مباحث کار کنند و کمک کنند تا ابعاد رسانه و هجمههای رسانهای برای عموم تشریح شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز وجود پربرکت مقام معظم رهبری را آنتیتز در مقابل بافتههای دشمنان دانست و بیان کرد: معظمله روشهایی در اجرا در پیش میگیرند که بیشتر منبعث از اقناعسازی و آگاهسازی و صادقانه رفتارکردن با نخبگان و تودههای مردم است و به شیوه بسیاری از آن خدعههای دشمن را از میان میبرند.
قائدی تأکید کرد: انتظار میرود استادان با الگوگرفتن از وجود پربرکت مقام معظم رهبری مدافع غیوری برای نظام جمهوری اسلامی ایران باشند.
وی با بیان اینکه بسیج در دوره فعلی اتفاقاتی را رقم میزند که بسیاری از خلأهای موجود در کشور را جبران کرده است، گفت: استادان بسیجی به عنوان افسران جنگ نرم بیتفاوت نباشند، ابتدا مراقب باشند که خود اسیر این جنگشناختی نشوند؛ چرا که اگر دشمن همراهی نخبگان را با این موج شناختی ایجاد کرد طبیعتاً همراهی مردم را هم در به دنبال دارد.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/