رونمایی از ۶۰ سال نقاشی محسن وزیری مقدم در دانشگاه استاد فرشچیان
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی- ایرانی استاد فرشچیان، با همکاری این دانشگاه و سایر نهادهای هنری و فرهنگی، نمایشگاه آثار دیده نشده «محسن وزیری مقدم»، همزمان با رونمایی یادنامه تحلیلی و تصویری این هنرمند با مقالات و گفتارهایی از پیشکسوتان و پژوهشگران هنر معاصر ایران برگزار شد.
بر اساس این گزارش در این مراسم ویژه افتتاح نمایشگاه آثاری از «محسن وزیری مقدم» از پایهگذاران جنبش هنر نوگرای معاصر ایران، متعلق به گنجینه فرهنگستان هنر که برای نخستین بار رونمایی گشت، پیش از افتتاح نمایشگاه و رونمایی آثاری ارزشمند از تمامی دورههای کاری استاد وزیری مقدم از دهههای بیست و سی تا آخرین سالهای عمر در نگارخانه «خیال» موسسه فرهنگی، هنری، پژوهشی صبا، به بررسی و تحلیل کارنامه هفتاد سال حضور این پیشکسوت در عرصه هنرهای تجسمی ایران اختصاص یافت و نام آوران هنر ایران از نقش اثرگذار و جریان ساز او در تاریخ تحول هنر معاصر بیاناتی را ایراد کردند.
همچنین در این نشست تخصصی مهدی حسینی، مرتضی گودرزی، مژده طباطبایی، جعفر نجیبی، و سهراب هادی پیرامون ابعاد گوناگون کار این هنرمند و فضای فکری و گفتمانهای مفهومی دوران فعالیت او در هنر ایران سخنرانی کردند.
مهدی حسینی در خصوص شخصیت استاد محسن وزیری مقدم، عنوان کرد: در درجه نخست معلم تراز اول بود و شخصیتی بود که در شکلگیری هنر معاصر ایران تاثیر گذار بود. وی روح و ماهیت فرهنگ خودش و اقلیم خودش را چه در آثارش، چه در آموزش خود، چه در شخصیت و رفتارش به خوبی منتقل نمود.
مرتضی گودرزی در خصوص شخصیت استاد محسن وزیری مقدم، که یکی از ستارههای درخشان آسمان هنر ایران است، در ابتدای امر به مقایسه آثار وی با آثار برجسته اروپایی پرداخت که چقدر این آثار برجسته و قابل تأمل است و در ادامه از زبان این استاد گفت: به پدیدهها و طبیعت با کنجکاوی و صداقت کودک نگاه کنید اما با اندیشه و متفکرانه از او برداشت کنید و راجع به آن بیاندیشید.
وی در ادامه در مورد آثار این استاد افزود: در لابهلای فرم و فضای آثار وی صداقت را همراه میبینیم و درسی که میتوانند هنرمندان از وی بگیرند این است که در اینکه خیلی کوشش نکنید که دیده بشوید و دیگر اینکه میان آنکه میگفت و مینوشت و با آنکه اجرا میکرد تضادی نمیبینیم و یک معلم به تمام معنا بودند.
جعفر نجیبی که یکی از شاگردان استاد محسن وزیری مقدم بود، در ابتدا در مورد خاطرات خود با استاد در مورد شخصیت اخلاقی برجسته وی که خیلی با شاگردان خود صمیمی و مهربان بودند سخنرانی ایراد کرد و و در ادامه در مورد تاثیرگذاری فرم و فضای مجسمه سازی در کارهای استاد پرداخت و توضیحاتی در این خصوص داد.
مژده طباطبایی در نکوداشت استاد محسن وزیری مقدم ابتدا به صورت کوتاه در مورد زندگی هنری وی گفت: رشد قیمتی آثار در مورد اثرهای شنی استاد بوده و بیشترین توجه به صورت جهانی نیز به آثار شنی ایشان بوده و بعد از آن دچار یک رکود موقتی شدند. پس از فوت استاد در سه سال اخیر باعث رشد آثار وی شدیم و پس از شکلگیری بنیادشان عرضه و فروش آثار ایشان بیشتر شد و رکوردهای جهانی را در چند سال اخیر در حراجیهایشان، استاد محسن وزیری مقدم به خودشان اختصاص دادند و در اواخر دهه ۴۰ در دو BMR ونیز و تهران استاد وزیری آثارشان به عنوان کار برتر شناخته میشود و ایشان خیلی فراتر از زمان خود بودند.
سهراب هادی در نکوداشت استاد محسن وزیریمقدم در کتاب ایشان، با عنوان «شیوه طراحی» توضیحاتی داد و در ادامه در مورد شخصیت استاد که پژوهشگر بیبدیل و مولف بود، بیان کرد: استاد وزیری مقدم طراحی را رکن اصلی میداند که در تمام مراحل زندگی اهمیت دارد. باید به آن توجه و تاکید داشته باشیم و تا میتوانیم کار طراحی کنیم برای اینکه زیرساخت خلاقیت در نگاه شما شکل میگیرد و کسی که نتواند طراحی کند، نمیتواند نقاشی کند و بدترین اتفاق، پوچ شدن در عرصهی فرهنگ و هنر است. نگاهی که یک هنرمند جامعه به مردمش دارد را عالیترین نگاه انسانی میداند و استاد محسن وزیری مقدم را استادی میداند که به پرورش شاگرد و به گسترش حوزه فرهنگ و هنر همواره میپرداختند.
در پایان فرزاد زادمحسن با بیان اینکه دوره عالی طراحی (نگارگری) با حضور اساتید در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی- ایرانی استاد فرشچیان برگزار میشود، میهمانان و اساتید را دعوت به افتتاح و بازدید از نمایشگاه آثار استاد محسن وزیری مقدم کرد.
گفتنی است، آثار ارزشمند استاد وزیریمقدم از تمامی دورههای کاری از دهههای بیست و سی تا آخرین سالهای عمر در نگارخانه «خیال» موسسه فرهنگی، هنری، پژوهشی صبا، رونمایی شد و تمامی اساتید و مهمانان پس از برگزاری مراسم افتتاحیه نمایشگاه، از آثار استاد محسن وزیری مقدم بازدید به عمل آوردند.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/