ارسال بیش از ۱۴۰۰ اثر از ۶۷۳ هنرمند و گروه به جشنواره موسیقی «نوای مهر»
به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی و هنرهای تجسمی گروه فرهنگ خبر گزاری آنا، نشست خبری نخستین جشنواره ملی موسیقی «نوای مهر» پیش از ظهر امروز در تالار رودکی برگزار شد.
در ابتدای این نشست سید مرتضی حسینی مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران و دبیر جشنواره موسیقی «نوای مهر» با تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن گفت: گروه تلویزیونی شاهد و اداره کل فرهنگی بنیاد شهید در راستای ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت و شهادت فعالیتهای متنوعی در حوزه سینما، تلویزیون، مستند، تیتر، مستندسازی، انیمیشن و موسیقی دارد.
وی افزود: ما در گذشته بهصورت پراکنده نماهنگهایی تولید کردیم که از تلویزیون پخش میشد. چهار سمفونی هم تولید کردیم که از شبکههای مختلف تلویزیونی و استانی پخش شد. در جشنواره «نوای مهر» شعر، سرود، ترانه و نماهنگ را داریم و بیشتر به قشر نوجوان و دانشآموزی توجه داریم. در این جشنواره نهادها، سازمانها و انجمنهای مختلفی از جمله بنیاد رودکی انجمن موسیقی آموزش و پرورش،کانون پرورش فکری،کانون فرهنگی هنری مساجد، رادیو فرهنگ و ... مشارکت داشتند.
مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: این جشنواره با اهدافی همچون افزایش تولید آثار فاخر در حوزه هنر موسیقی، بازشناسی محورهای جریانساز در حوزههای شعر، ترانه، موسیقی، سرود و نماهنگ، برگزار میشود.
وی درباره شرح اهداف جشنواره عنوان کرد: توجه به شعر و ترانه بهعنوان ثروت ملی و ایجاد انگیزه و مسیر برای نسل نو با نگاه به فرهنگ مهرورزی، ایثار و از خودگذشتگی، بسط، تعمیق و ترویج هنر ارزشمند موسیقی، سرود و نماهنگ در راستای ترویج فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی، تحکیم ارتباطات ، مبادلات فرهنگی و گسترش زمینه فکری و فرهنگی در جهت تولید آثار فاخر با موضوع «ایثار و شهادت» و «همدلی اجتماعی» در سطح ملی، ایجاد آرشیو (بانک اطلاعاتی) موسیقی، سرود و نماهنگ با محوریت فرهنگ ایثار، تشویق، ترغیب و حمایت از آفرینشگران موسیقی، سرود و نماهنگ با موضوع «ایثار و شهادت» و «انفاق، مهربانی، عطوفت، همدلی و ایثار اجتماعی»، گسترش زمینههای فکری و غرهنگی در جهت تولید آثار فاخر و ارزشمند هنری با هدف ارتقاء بینش و اگاهی جامعه بهعنوان مخاطب اصلی اینگونه آثار هنری و ایجاد جریانسازی و گفتمان فرهنگی و اجتماعی در این زمینه، شرحی از اهداف جشنواره هستند.
دبیر جشنواره موسیقی «نوای مهر» در پایان خاطرنشان کرد: موضوعات این جشنواره از جمله ۱.ایران سربلند، ایران مقتدر، ۲. ایثار، شهادت، مهربانی، همدلی، عطوفت، انفاق، ایثار اجتماعی، ۳. آموزههای دینی و تاثیر ان در ترویج فرهنگ ایثار و از خود گذشتگی با شعار «مساجد و مراکز فرهنگی، مرکز تربیت نسل ایثارگر»، هستند.
محمد لارتی، دبیر هنری موسیقی نوای مهر نیز گفت: در آخر دیماه مهلت ارسال آثار به اتمام رسید. با استقبال بسیار پرشور از سوی هنرمندان موسیقی مواجه شدیم که ما را به لحاظ تنوع چه در فرم و چه در ساختار شگفتزده کرد. این استقبال به ما یادآوری کرد که هنرمندان موسیقی کشور باید مورد توجه قرار بگیرند و بهگونهای به این تلاش پاسخ درخوری بدهیم.
وی اظهار کرد: در بحث موسیقی، امور هنری بنیاد شهید بهصورت مدون و سالانه برنامهریزی خواهد کرد تا تولیدات موسیقی را به سمتی ببریم که جشنوارهای تولید محور داشته باشیم. بر اساس تولیدات سالهای آینده با سند چشماندازی که در حال طراحی آن هستیم، به سرانجام برسانیم.
لارتی افزود: در بخش تکآهنگ تولیداتی که ارائه شده در ژانرهای گوناگونی هست که تلاش مضاعفی را می طلبند. بخش موسیقی ملل از گروههای موسیقی کشورهای همسایه و منطقه دعوت کردهایم که آثارشان با محوریت صلح دوستی و مهربانی را اجرا کنند که این بخش را در فراخوان اعلام نکرده بودیم.
دبیر هنری جشنواره موسیقی «نوای مهر» درباره بخشهای این جشنواره اظهار کرد: بخشهای آن از جمله تکآهنگ (تولید شده توسط گروههای موسیقی در سراسر کشور با ژانر آزاد است، نماهنگ شامل موزیک و ویدئو، سرود دانشآموزی (گروه سنی کودکان و نوجوانان)، سرود حرفهای (آواز جمعی و گروههای کر)، موسیقی ملل (بخش میهمان، گروههای موسیقی کشوورهای همسایه) هستند.
وی در ادامه به معرفی داوران جشنواره پرداخت. داوران جشنواره در بخش تکآهنگ مجید انتظامی، محمدسعید شریفیان و عبدالجبار کاکایی هستند. در بخش نماهنگ مهدی فرجی برزگر، رحمان سیفیآزاد و بهرام دهقانیار و در بخش سرود نادر مشایخی، شهلا میلانی و شهروز حقی داوران این جشنواره خواهند بود.
لارتی با اشاره به اینکه مهلت ارسال آثار تا ۳۰ دیماه ۱۴۰۰ است، بیان کرد: تعداد آثار دریافتی ۱۴۸۲ اثر از ۶۷۳ هنرمند و گروه است. سالنهای اجرا و اختتامیه این جشنواره تالار وحدت، تالار رودکی، فرهنگسرای نیاوران و تالار فرهنگ خواهد بود.
وی در پایان به مشارکتکنندگان جشنواره موسیقی «نوای مهر» از جمله اداره کل فرهنگی، هنری، اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش، بنیاد رودکی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر امور موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران، شبکه رادیویی فرهنگ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، مرکز افرینشهای هنری بسیج، اداره کل رفاه و ایثارگران شهرداری تهران و شسازمان بسیج مستضعفین شهرداری تهران، اشاره کرد.
حسینی در پاسخ به یکی از خبرنگاران درباره کاربردی نبودن برگزاری جشنوارههای هنری گفت: من به شخصه همیشه به اثربخشی فکر میکنم. پنجاه تیزر ایثار اجتماعی ما چهارصد بار پخش شده است، این نشان میدهد هم محتوایش خوب است و هم فرم خوبی دارد. ما در اداره کل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران کمیسیونی را تشکیل دادهایم که اعضای آن کارشناسان، مستندسازان و هنرمندان هستند. جشنوارههایی که برگزار کردیم خروجی داشته و از برگزیدگان آن بهره بردیم. اینگونه نبود که رهایشان کنیم. ما در حد امکانات و بضاعت به کیفی بودن و اثربخشی جشنواره نوای مهر فکر میکنیم.
دبیر جشنواره نوای مهر افزود: قطعا گروههایی هستند که شناسایی میشوند و به آنها کار سفارش می دهیم. من اصلا بهدنبال آمارسازی نیستم و کیفیت تولیدات و آثار از حیث تکنیکی جشنوارهها برایمان مهم است.
لارتی خاطرنشان کرد: بخش موسیقی بنیاد شهید حدود دو سال است که بهصورت رسمی کار خود را شروع کرده است. بنابراین قضاوت زودهنگامی است که بگوییم فعالیتها صرفا بهخاطر گزارش کار است. ما قرار است برنامهای تلویزیونی از تولیدات برگزیده داشته باشیم که انشالله بعد از جشنواره پخش خواهد شد.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/