دغدغههای صنعت نباید تنها در دسترس طیف خاصی باشد
عزیزالله حبیبی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنیبر حمایت از نخبگان، خاطرنشان کرد: توجه به این امر نقطه امیدی برای حل مسائل آینده کشور است و دانشگاهها در مقایسه با گذشته برای تعریف پروژهها بهخصوص پروژههایی که نگاه دقیقتری به حل مسائل جامعه دارند، نقش بهسزایی ایفا میکنند.
وی گفت: رفع تمامی مشکلات نخبگان از طریق دانشگاهها قابل حل نیست و نیازمند یک نظام و سیستمی هستیم که مشکلات را احصا کند و براساس زمانبندیهای مناسبی مشکلات به دانشگاهها اعلام شود. برای اجرایی شدن این مقوله، نقش حمایتی و مادی نیز باید مشخص شود، بهطور مثال دانشجو و استاد قصد فعالیت در یک حوزه کاربردی دارند که به رفع مشکلات کشور نیز کمک میکند اما اگر مبالغ کافی برای هزینههای پروژه تعریف نشود، مانع ادامه روند پژوهش خواهد شد.
رئیس دانشگاه خوارزمی اضافه کرد: نهادهای خارج از دانشگاه باید موضوعات خود را به مراکز آموزشی اعلام و نحوه حمایت از پروژهها را نیز مشخص کنند. در این زمینه سطح دسترسی همه اساتید و دانشجویان به موضوعات و دغدغههایی که از سوی صنعت مطرح میشود باید یکسان باشد و درگیر مسائلی همچون ارتباطات شخصی نشود چراکه در این صورت موضوعات تنها در اختیار طیف یا دانشگاه خاصی قرار میگیرد، بنابراین شرایط استفاده از این فرصتها باید برای همه یکسان باشد.
حبیبی عنوان کرد: نباید برای تأیید پایاننامهها نگاهی مطلق داشته باشیم بهطور مثال این موضوعات مطرح شود که صددرصد پایاننامههای دانشگاهی باید کاربردی باشند. در بیانات مقام معظم رهبری نیز به این موضوع اشاره نشده است، حتی ایشان بارها فرمودهاند برای تحقیقات کاربردی و بنیادی باید سهمی قائل شوید؛ بنابراین سهمی از پژوهشهای ما به موضوعات بنیادی و محض میپردازد و بخشی از آنها به مسائل کاربردی.
وی اظهار کرد: باید نقطه اتصالی بین پایاننامههای کاربردی و صنعت برقرار شود تا نتیجه کارهای دانشجویان و میزان موفقیت این پروژهها ارزیابی شود. اگر پایاننامهها نیازمند موارد تکمیلی باشند نباید رها شوند بلکه از توانایی دانشجویان دیگر نیز در تکمیل این پروژه بهره گیریم، زیرا گاهی باید سالها پروژههای متعددی در یک زمینه صورت گیرد تا بتوان به نتیجه مطلوب دست پیدا کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه باید بیش از گذشته بین دانشگاه و صنعت ارتباط برقرار شود، بیان کرد: در این راستا چندین طرح در دانشکدههای مختلف دانشگاه خوارزمی نیز در حال پیگیری است اما تاکنون رضایتبخش نبوده و در این راستا نیازمند فرهنگسازی، بودجههای حمایتی و اصلاحات مقررات مربوط به اساتید و دانشگاه هستیم.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/