دلایل اصلی رشد مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از کرمانشاه، قباد بهزادیپور در نشست تخصصی تبیین سند تحول دانشگاه آزاد و رویداد ملی گام دوم دلایل اصلی رشد مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی را چندین مورد دانست و اظهار کرد: نخست توانمندسازی مدیران این مراکز، دوم آموزش کسانی که در این مراکز هستند با این تذکر که در مرکز رشد قدیم یک پیش رشد، یک دوره رشد و یک پسا رشد داشتیم که اکنون پیش رشد را به مرکز امور شتابدهی واگذار کردهایم و بحث رشد را به مرکز رشد و پسا رشد را نیز به سه مرکز سرا، شورای اقتصاد دانشجویان برای سرمایهگذاری و پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واگذار میکنیم.
وی عنوان کرد: سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی سه راهبرد اصلی، ۱۰ کلان بسته، ۷۴ راه کنش و ۶۰۷ اقدام دارد که از این ۶۰۷ اقدام ۱۶۰ مورد مربوط به حوزه فناوری و نوآوری است که هدف از نگارش ۱۶۰ مورد آن نیز چیزی نبود که به آن اعتقاد نداشته باشیم و با حضور دهقانیفیروزآبادی هر روز شاهد مسائل و موضوعات جدید و جالب در این حوزه هستیم. این سند بهگونهای نوشته شد که دستیافتنی و عملیاتی باشد. انتظار ما از هر استان از ۱۶۰ شاخص که ۳۰ مورد آن به حوزه سراها، شتابدهندهها و مراکز رشد مربوط است، مشخص شده و کتباً اعلام خواهد شد از ملاکهای رتبهبندی بر اساس همین شاخصهای سند تحول بوده و حتماً برآوردی از وضعیت فعلی خود داشته و رشد آتی را در نظر بگیرید. (بیشتر بخوانید)
مدیرکل سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: با ۵۰۵ هسته و واحد در سال ۹۸ آغاز به کار کردیم و در ۶ ماه نخست با فعال کردن ۵۰ مرکز رشدی که در سالهای گذشته پست آنها حذف شده بود ۸۷ درصد رشد ایجاد کردیم. در سال گذشته که بیشترین و بدترین شرایط اقتصادی را با توجه به کرونا داشتیم ۱۲۰ درصد رشد داشتهایم و امروز آمار شرکتهای ما بیش از یک هزار و ۳۰۰ مورد بوده که تا آغاز سال جدید نیز به یک هزار و ۵۰۰ خواهد رسید. هر سال رشد ۱۰۰ درصدی را داشتهایم.
بهزادیپور گفت: نیاز داریم نمایش اقتدار در کشور داشته باشیم؛ اما چگونه؟ قبل از هر چیز ادعا میکنیم زیرساختهای ما در مقایسه با دانشگاههای سراسری بیشتر بوده؛ اما چطور باید اثبات شود؟ در ۱۰ سال گذشته فقط چهار مجوز از وزارت علوم برای دانشگاه آزاد اسلامی و برای استفاده از مزایای معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری اخذ شده؛ اما امروز مراکز رشد سطحبندی و درصد رشد آنها مشخص شده و با وزارت علوم نیز تفاهمنامه تنظیم کردهایم. با توجه به فعالیتهای صورت گرفته امروز ۲۴ مجوز دیگر نیز اخذ کردهایم؛ زیرا مراکز رشد سطح یک و دوم ما ۲۴ مرکز بوده و اگر این مراکز به ۱۵۰ مورد هم برسد با توجه به قانع شدن وزارت علوم پس از جلسات متعدد و کار کردن و مدل کاری دانشگاه آزاد اسلامی بهراحتی قابل اخذ بوده و هیچ محدودیتی وجود ندارد.
وی افزود: نمایش اقتدار دانشگاه آزاد اسلامی برای انجام شدن کارهای بالادستی نیاز است. ضمناً مجلس مصوبهای تصویب کرده که اگر در سرای نوآوری استان یک محصولی را تولید کرده و استانداری، فرمانداری یا شهرداری به آن نیاز داشت فقط باید از شما محصول را خریداری کنند و این نیز نمایش اقتدار دانشگاه آزاد اسلامی است. بهعنوان خبر خوب باید بگویم با کارخانهها مخابرات ایران به توافق رسیدهایم که ۱۰۰ میلیارد تومان بهصورت سرمایهگذار در رویداد دانشگاه تزریق کند و تلاش این است که تا اسفندماه این مبلغ را به یک هزار میلیارد برسانیم. پس اگر هر واحدی برنامه کسبوکار خوبی داشته باشد و در این رویداد حضور پیدا کند دستخالی بیرون نمیرود.
مدیرکل سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: برنامه اصلی این است که تا هفته آینده برنامههای پیشنهادی خود را بدهید تا بودجه مناسب در اختیار شما قرار گیرد؛ البته هر استانی بیشتر کار کند بودجه بیشتری به آن استان تزریق خواهد شد پس توصیه میکنم از این فرصت استفاده کنید. استانهای کرمانشاه، همدان، کردستان و ایلام ظرفیتهای بالایی دارند و در آینده شاهد پیشرفت هر چه بیشتر اعضای هیئت علمی و دانشجویان این دانشگاهها در مقایسه با سایر دانشگاهها کشور خواهیم بود.
به گزارش آنا، در این جلسه و در نشستهای تخصصی ویژه کمیسیون تخصصی اداره کل سراهای نوآوری ویژه معاونان، رؤسای سراها و مدیران مراکز رشد با حضور بهزادیپور بهعنوان مدرس و نشست رؤسای مراکز تحقیقاتی استانها و رؤسای مراکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی استانها با حضور پرویز احسنی نماینده اداره کل شبکه آزمایشگاهی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
انتهای پیام/۴۱۲۱/
انتهای پیام/