دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از راهکارهای مفید لحظه آخری؛

نکته‌های طلایی برای موفقیت در آزمون/ راهکارهای کسب نمره برتر که در شب امتحان به کار می‌آیند

فصل امتحانات یکی از مراحل دوره تحصیل است که در این مقطع با در نظر گرفتن برخی از توصیه‌ها می‌توان نتیجه بهتری به دست آورد.
کد خبر : 635084
مطالعه

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ اکنون که اکثر دانشگاه‌ها وارد بازه امتحانات شده‌اند بسیاری از دانشجویان می‌خواهند بدانند که چطور می‌توانند نتیجه بهتری از امتحانات بگیرند. نخستین اولویتی که از سوی هر دانشجویی در محافل مختلف عنوان می‌شود، چگونگی مطالعه در شب امتحان است. محمدمهدی جوکار، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه به خبرنگار آنا گفت «دانشجویان در شب امتحان باید نکات مهم و کلی دروس را مطالعه کنند.» وی مطالعه نمونه سؤال‌های قبلی را نیز توصیه می‌کند.


در بسیاری از روش‌های مطالعه برنامه‌ریزی را در اولویت می‌دانند، برای شب امتحان نیز توصیه می‌شود که دانشجویان پکیجی از جزوات، نکات مهم و سؤالات آزمون‌های قبلی را در کنار خود داشته باشند و در بازه‌های زمانی یک ساعته تلفیقی از مطالعه نکات مهم و حل تمرین را داشته باشند. پس از یک ساعت، کمی استراحت صورت گیرد و دوباره ادامه داده شود. به عقیده کارشناسان کسانی که در شب امتحان به این شیوه عمل می‌کنند ابتدا مغز را وارد چالش حل تمرین می‌کنند و در ادامه اگر نتوانستند سوالی را پاسخ دهند با مراجعه به جزوه، یادگیری و مرور، فعالانه‌تر می‌شود.


در روزهای منتهی به امتحانات به دانشجویان پیشنهاد شده که مرور و رفع اشکال دسته‌جمعی داشته باشند. جوکار در این باره به دانشجویان می‌گوید «با وجود کرونا و امتحانات مجازی دانشجویان می‌توانند در گروه‌های دوستانه مجازی رفع اشکال گروهی را دنبال کنند.»


یافتن نکات مهم دروس


یکی از موارد مهم در ایام امتحانات پیدا کردن نکات مهم دروس است. به گفته جوکار در این زمینه؛ معمولاً اساتید نکات مهم را در هنگام تدریس عنوان می‌کنند و روی آن تأکید دارد. وی از دانشجویان می‌خواهد که خود را جای استاد بگذارند تا بفهمند که ممکن است چه سؤالاتی را در امتحانات طرح کند. وی معتقد است دانشجویانی که در کلاس‌ها حضوری فعال داشتند و نکته برداری کردند می‌توانند در این زمینه موفق‌تر عمل کنند.


یکی دیگر از توصیه‌های مهم در هنگام امتحانات، استفاده از خلاصه‌برداری‌هاست. برای این کار دانشجویان می‌توانند در یک برگه، مهم‌ترین نکات هر درس را یادداشت و در آخرین لحظات منتهی به امتحان آن نکات کلیدی و مهم را مرور کنند.




بیشتر بخوانید:


زنگ امتحانات پایان‌ترم در دانشگاه آزاد اسلامی به صدا درآمد/ برگزاری آزمون‌های مجازی در سامانه وادانا


دانشگاه‌های کشور در مسیر حضوری شدن فعالیت‌های آموزشی




کنترل استرس در شب امتحان


در بسیاری از دانشجویان، استرس ناشی از امتحانات بسیار دیده می‌شود. عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی برای کنترل استرس دانشجویان؛ خواب کافی و نوشیدن دم‌نوش‌های بدون کافئین را توصیه می‌کند. وی وجود استرس را در دانشجویان طبیعی می‌داند.


بنابراین داشتن استرس، غیرمنطقی به نظر نمی‌رسد اما آنچه در این میان می‌تواند به کنترل استرس امتحان کمک کند، شناسایی دلایل آن است. بسیاری از روانشناسان وجود مقدار مناسبی از استرس را در میان دانشجویان طبیعی می‌دانند، البته معتقدند دانشجویانی که استرس فزاینده دارند باید راه‌های کنترل استرس را بیابند. آن‌ها راه‌حل نخست کنترل استرس مضاعف را شناسایی دلایل آن می‌دانند و معتقدند که با فهمیدن دلیل استرس ۵۰ آن از بین می‌رود. در این زمینه دیل کارنگی، نویسنده کتاب آیین زندگی توصیه می‌کند که برای کنترل استرس راه‌حل‌های ممکن و متحمل پیدا و راه‌حل‌های عملیاتی انتخاب شوند. به این ترتیب، حداقل نیمی از استرس کاهش می‌یابد.


خواب کافی


بسیاری از دانشجویان در اقدامی کاملاً نامناسب در شب امتحان تصمیم می‌گیرند که برای خواندن نکات باقیمانده تا صبح یا پاسی از شب بیدار بمانند. مطالعات نشان می‌دهد نخوابیدن در شب امتحان عملکرد حافظه را نابود می‌کند و به‌شدت پایین می‌آورد.


روان‌پزشکان به دانشجویان توصیه می‌کنند که شب‌ها قبل از خواب یک لیوان شیر ولرم بنوشند و از نوشیدن قهوه و چای خودداری کنند چراکه باعث می‌شود خواب مناسب نداشته باشند. این روزها که شبکه‌های مجازی به‌عنوان یک تفریح شناخته می‌شود و بسیاری عادت کرده‌اند قبل از خواب سری به شبکه‌های مجازی بزنند، بی‌خوابی در ایام امتحان به‌شدت مورد نکوهش است و توصیه شده که از آن خودداری شود چراکه سرکشی به شبکه‌های مجازی در زمان خواب، باعث فعال شدن مغز می‌شود و خواب را مختل می‌کند.


جوکار نیز از دانشجویان انتظار دارد، صبح امتحان زودتر از خواب بیدار شوند، دوش بگیرند و صبحانه کافی بخورند تا سطح هشیاری مغز را به بالاترین حد خود برسانند.


در کنار خواب کافی، تغذیه مناسب نیز همواره به دانشجویان پیشنهاد می‌شود. در روزهای امتحانات، دانشجویان باید از خوردن غذاهای چرب و حجیم پرهیز کنند چراکه عملکرد ذهنی را کاهش می‌دهد. داشتن ورزشی سبک مانند پیاده‌روی در روزهای امتحان نیز می‌توانند بسیار مؤثر باشد و علاوه بر سرحالی به میزان زیادی استرس را کنترل می‌کند.


با این حال، امتحان روندی طبیعی در ایام تحصیل است و به گفته جوکار، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی؛ «دانشجویان باید بدانند که امتحان جزئی از فرآیند یادگیری است، چراکه تا پیش از این مدام مطالب تازه فرامی‌گرفتند و اکنون می‌توانند دریابند که کدام قسمت از دروس ارائه شده را فراگرفته‌اند و در کدام بخش‌ها ضعف دارند.» بنابراین می‌توان با نگاهی منطقی به امتحانات نتیجه مناسب از آن به دست آورد و به بهترین نحو، آن را سپری کرد.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب