دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با آنا:

۵۰درصد از هزینه ساخت در نهضت ملی مسکن توسط بانک ها تامین می‌شود

عضو کمیسیون برنامه و بودجه  گفت: با تصویب مجلس ۵۰درصد از هزینه ساخت خانه توسط بانک‌ها در قالب تسهیلات پرداخت می‌شود، ۲۵ درصد توسط مردم و الباقی نیز را شرکت‌های انبوه ساز سرمایه‌گذاری می‌کنند.
کد خبر : 634782
ساخت مسکن

رجب رحمانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با خبرنگار مسکن و شهرسازی خبرگزاری آنا، درباره تامین مالی نهضت ملی مسکن اظهار کرد: مستاجر بودن بدترین حالتی است که مردم می توانند تجربه کنند، کارشناسان بر این عقیده اند که در حال حاضر با توجه به تورمی که در بخش مسکن وجود دارد، مردم ۷۰ تا ۸۰درصد از درآمدشان را برای رهن و اجاره هزینه می کنند. باید به این مساله آسیب های روانی از نقل و انتقال و هزینه های آن را نیز اضافه کرد.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم، دولت سیاست و برنامه‌ای برای مسکن سازی نداشت و عملا این بخش که مولد اقتصاد و بازوی قوی برای رونق اقتصادی محسوب می‌شود از کار افتاد. با غیر فعال شدت مسکن سازی اشتغال و البته تولید نیز با چالش مواجه شد. بسیاری از مشاغل مستقیم و غیرمستقیم مرتب با مسکن از رونق افتاد و تولید نهاده های ساختمانی با رکود همراه شد.


رحمانی ادامه داد: در اواخر دولت دوازدهم طرح ملی مسکن توسط دولت کلید خورد که متاسفانه به دلیل کارشناسی نبودن مورد اقبال مردم قرار نگرفت و عملا طی هشت سال گذشته هیچ اتفاق قابل توجهی در حوزه مسکن نیفتاد.




بیشتر بخوانید:


اجاره بها همچنان در مسیر صعودی/کوچ مستاجران به مناطق پایین تر




وی افزود: دولت سیزدهم برای رونق اقتصاد و خروج از بن بست رکود که در همه ابعاد اقتصاد کشور رسوخ کرده با کمک مجلس طرح ساخت یک میلیون مسکن در سال را کلید زد و قرار است با اجرای این طرح که به گفته نمایندگان مجلس همه ابعاد آن بررسی و مورد مداقه قرار گرفته، شاهد شکوفایی و خروج از رکود باشیم. چرا که مسکن مولد اقتصاد است.


نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مجلس انقلابی یازدهم تصویب قانون جهش تولید مسکن بود. همه می‌دانیم که وقتی مسکن رونق بگیرد همه بخش‌های اقتصاد رونق می‌گیرد. اجاره نشینی یک دغدغه برای مردم است. اینکه هر سال از محلی به محلی دیگر مردم مهاجرت کنند، بسیار دشوار است که باید هزینه اجاره نشینی را نیز به این مساله اضافه کرد.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه بیان کرد: متاسفانه در دولت های یازدهم و دوازدهم مساله ساخت مسکن با رکود بی سابقه‌ای مواجه شد و دولت به این مهم توجهی نداشت از این جهت قیمت مسکن به یک باره به دلیل نبود عرضه و افزایش تقاضا با تورم همراه شد.این در حالی بود که در دولت های نهم و دهم با ساخت مسکن مهر و پرداخت وام های خرید و ساخت خانه رونق و جهش قابل توجهی را شاهد بودیم.


رحمانی در خصوص لزوم پرداخت تسهیلات برای ساخت و خرید مسکن نیز گفت: همه می‌دانیم که مساله اصلی برای ساخت خانه زمین است. دولت در جاهای مختلف کشور با شرایط مختلف صاحب زمین است، از منابع طبیعی گرفته تا مواردی که با مردم برای ساخت توافق کرده است در این شرایط مجلس نیز با تصویب ارائه تسهیلات برای ساخت دولت را در این امر یاری کرده است.


وی در پایان تاکید کرد: مساله بعدی در خصوص ساخت مسکن منابع مالی است، با تصویب مجلس ۵۰درصد از هزینه ساخت خانه توسط بانک ها در قالب تسهیلات پرداخت می شود و مابقی نیز ۲۵ درصد توسط مردم فراهم می شود و الباقی را نیز شرکت‌های انبوه ساز سرمایه‌گذاری می‌کنند حتی بحث ورود شرکت‌های خارجی برای ورود تکتولوژی و سرمایه به این بخش نیز مطرح است که قطعا حرکت مبارکی است.


انتهای پیام


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب