دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 بهمن 1400 - 00:13
هفته پژوهش ۱۴۰۰ (۱۹۸)/ گل‌آبادی به آنا خبر داد؛

تازه‌ترین محصولات ارقام هیبرید آماده ورود به بازار

مسئولان به فناوری‌ها، دستاوردهای پژوهشی و علوم عملیاتی‌شده بیشتر توجه کنندفناور برتر استان اصفهان گفت: با توجه به اینکه مراحل تحقیقاتی تولید بذر هیبرید در محصولاتی مانند گوجه فرنگی فضای باز، خیار فضای باز، ملون‌ها، خربزه و هندوانه به پایان رسیده است؛ ارقام هیبرید این محصولات آماده ورود به بازار هستند.
کد خبر : 634077
مریم گل آبادی



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مریم گل‌آبادی دانشیار و عضو هیئت علمی رشته اصلاح نباتات گرایش ژنتیک بیومتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) است. او مدت سه سال مدیر عامل و ۶ سال رئیس هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان «نگین بذر دانش» بوده و دارای بیش از ۵۳ مقاله علمی پژوهشی در سطح ملی و بین‌المللی و بیش از ۴۰ مقاله علمی پژوهشی در سطح ملی و بین‌المللی در کنفرانس‌های داخلی و خارجی است.


گل‌آبادی دارای دو تألیف تخصصی در رشته اصلاح نباتات و ۹ طرح اجراشده داخلی و برون دانشگاهی با مبلغی بالغ بر ۷ میلیارد تومان هم بوده و افتخار همراهی و استاد راهنمای بیش از ۴۰ پایان‌نامه ارشد و دکتری را دارد. او مفتخر به دریافت بیش از ۱۲ رتبه مختلف اعم از پژوهشگر برتر استانی، ملی و فناور برتر کشوری و دارای اختراعات ثبت شده اعم از ۲۰ رقم هیبرید مختلف خیار، گوجه و فلفل گلخلنه‌ای در قالب شرکت دانش‌بنیان است.


حوزه فعالیت عضو هیئت علمی رشته اصلاح نباتات گرایش ژنتیک بیومتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در رابطه با اصلاح و تولید بذر هیبرید ۱۰ صیفی مهم ایران شامل خیار، گوجه فرنگی، پیاز، فلفل، بادمجان گلخانه‌ای و فضای باز و انجام فعالیت‌های تحقیقاتی در شرکت نگین بذر دانش به عنوان نخستین شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه محصولاتی مانند ملون، خربزه و هندوانه بوده است.




بیشتر بخوانید:


صدرنشینی بودجه در حوزه مشکلات پژوهشی


بودجه پژوهشی در هر شرایطی نباید کاهش یابد


ارتباط تنگاتنگ پژوهش با بودجه و شاخص رفاه




شرکت نگین بذر دانش از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده و پس از یک دهه فعالیت، موفق به تولید بذرهایی شده است که تاکنون همه به صورت وارداتی در ایران استفاده می‌شده است. این شرکت اکنون دارای بیش از ۵۰ کارمند ثابت با مدارک دکتری، کارشناسی ارشد، کارشناسی و تکنیسین است.


عضو هیئت علمی رشته اصلاح نباتات گرایش ژنتیک بیومتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) در هفته پژوهش ۱۴۰۰ به عنوان فناور برتر و برگزیده استان اصفهان انتخاب و از وی تجلیل شد. خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با این پژوهشگر درباره مؤلفه‌ها و ویژگی‌های انتخابش به‌عنوان پژوهشگر برتر، نقص‌ها و کمبودهای کنونی عرصه پژوهش و فناوری کشور و انتقادها و پیشنهادهای سازنده‌ و شاخص‌های رشد و توسعه عرصه پژوهش گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانیم.


آنا: چه مؤلفه‌ها و ویژگی‌هایی باعث انتخاب شما به عنوان فناور برتر و برگزیده شد.


گل‌آبادی: دانش فنی و منحصربه‌فرد بودن آن و نام گرفتن شرکت نگین بذر دانش به عنوان نخستین شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده بذر هیبرید صیفی‌جات و موفقیت‌های کسب شده در زمینه اشتغال، خودکفایی، جلوگیری از خروج ارز، صادرات، تأمین امنیت غذایی و خودباوری نیروهای جوان و متخصص ایرانی بسیار چشمگیر بوده است.


تعدد محصولات شرکت نگین بذر دانش که شامل ۲۰ رقم مختلف از محصولات گلخانه‌ای خیار (با نام‌های سبا، ثنا، سما، سها، سامان، سنم، سریر، سورنا، سایا)، گوجه فرنگی (با نام‌های هما، هانا، هیوا، هوران، هلما، هاوین، هیرو) و فلفل (با نام‌های مارال، مایا، ماهور، ماهین) است، همه این محصولات موفق به اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی‌صلاح شده و از سال ۱۳۹۵ به صورت تجاری وارد بازارهای داخلی و خارجی شده و به‌خوبی توانسته است با محصولات خارجی رقابت کند، ضمن اینکه با قیمت پایین‌تری نسبت به محصولات خارجی در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد. موارد ذکرشده باعث انتخاب این‌جانب به عنوان فناور برتر استان اصفهان شد.


آنا: درباره تازه‌ترین فعالیت‌ها و موفقیت‌های علمی و پژوهشی خود به صورت مشروح توضیح دهید.


گل‌آبادی: با توجه به اینکه مراحل تحقیقاتی تولید بذر هیبرید در محصولات دیگری مانند گوجه فرنگی فضای باز، خیار فضای باز، ملون‌ها، خربزه و هندوانه، انجام و به پایان رسیده است؛ بنابراین ارقام هیبرید این محصولات به عنوان تازه‌ترین محصولات آماده ورود به بازار هستند.


آنا: نقص‌ها و کمبودهای کنونی عرصه پژوهش و فناوری کشور و بایدها و نبایدهای این حوزه را چه می‌دانید؟


گل‌آبادی: برای دستیابی به یک جامعه پیشرو و کشور جهان اولی، نواقص و کمبودهای متعددی در حوزه پژوهش وجود دارد که باید مورد توجه مسئولان ذی‌ربط و محققان قرار گیرد؛ اما در حوزه پژوهش، می‌توان رفع نواقص در زیرساخت‌ها و امکانات اولیه مورد لزوم مانند امکانات آزمایشگاهی و گلخانه‌ای، نقص در ارتباطات بین‌الملل و لزوم ارتباط با منابع تحقیقاتی و منابع ژرم پلاسمی بین‌المللی، کمبود منابع مالی در آغاز برنامه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی را ذکر کرد.


تازه‌ترین محصولات ارقام هیبرید آماده ورود به بازار



آنا: انتظار شما به عنوان پژوهشگر از مسئولان بالادستی به‌ویژه دولتمردان چیست؟


گل‌آبادی: مطلبی که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، این است که نه تنها به عنوان انتظار من در مقام یک پژوهشگر مطرح است؛ بلکه مورد تقاضا و خواسته بخش عظیمی از محققان کشور است و آنهم اینکه توجه بیشتر مسئولان و ارگان‌های دولتی درگیر با پژوهش و تولید محصولات فناورانه و استراتژیک به فناوری‌ها، دستاوردهای پژوهشی و علومی معطوف و متمرکز شود که عملیاتی شده و تبدیل به عمل شود و نه فقط علومی که توسط اعضای هیئت علمی برای ارتقای پایه علمی ارائه می‌شود و تنها خروجی آن یک مقاله برای بخش بایگانی کتابخانه‌هاست.




بیشتر بخوانید:


عرضه طرح پژوهشی به مجریان بر اساس تخصص و صلاحیت باشد


کارنامه‌ای پژوهشی با ۱۳ ثبت اختراع و تولید ۵ محصول دانش‌بنیان


کسب نتایج مطلوب از تحقیقات علمی با اعتبارسنجی نیازهای جامعه




در بخش عملیاتی‌شدن طرح‌ها، تسهیل روندهای اداری و کسب مجوزهای لازم و رفع موانع اداری و کاهش بوروکراسی و نیز فراهم شدن امکان استفاده از امکانات دولتی توسط محققان دولتی و غیردولتی از اهمیت بسزایی برخوردار است.


آنا: انتقادها و پیشنهادهای سازنده شما و شاخص‌های رشد و توسعه عرصه پژوهشی کشور چیست؟


گل‌آبادی: همانگونه که در سؤال قبل هم گفتم، محققان دلسوز و آینده‌نگری که حاضر به حضور در میدان عمل و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات و مسائل در مسیر تحقیق و پژوهش کشور با همه نواقص موجود هستند، کمترین انتظار و توقعی که می‌توانند از دستگاه‌ها و نهادهای مربوط داشته باشند، این است که در این مسیر، یار شاطر بوده و نه بار خاطر و تسهیلگر امور در راستای پیشرفت کشور و یاریگر دانشگاه‌ها باشند.


آنا: و کلام آخر...


گل‌آبادی: جا دارد که از مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی و حمایت‌های رئیس دانشگاه، معاونت پژوهش و فناوری، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی بابت حمایت‌های مادی و معنوی داشته باشم، همینطور از همه همکاران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) بابت همراهی‌ها و حمایت‌های 10ساله آنها، تشکر کنم.


انتهای پیام/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب