دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سید مصطفی هاشمی‌طبا در گفت‌وگو با آنا:

زیان دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بیشتر از سرمایه آن‌هاست/ تمامی دولت‌ها در حذف سرخابی‌ها مقصرند

رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی گفت: تمامی دولت‌ها در حذف استقلال و پرسپولیس مقصرند و فرقی هم نمی‌کند کدام دولت‌ بیشتر مقصر بوده است.
کد خبر : 633975
هاشمی طبا



سید مصطفی هاشمی‌طبا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا در پاسخ به این سوال که آیا خصوصی‌سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به سرانجام می‌رسد یا خیر گفت: قطعاً خیر. ۱۶ سال است که گفته می‌شود این دو باشگاه را می‌خواهیم واگذار کنیم اما رئیس سازمان خصوصی‌سازی در یک برنامه تلویزیونی می‌گوید اگر مقداری از سهام این باشگاه را واگذار کنیم، به معنی خصوصی‌سازی نیست. وقتی این طور صحبت می‌کنند دیگر حرفی نمی‌ماند. از طرف دیگر می‌گویند سهام این دو باشگاه را به وزارت کار انتقال می‌دهیم. این سهام برای دولت است؛ این دو باشگاه دولتی هستند و من تعجب می‌کنم چرا افراد این اظهارنظرها را عنوان می‌کنند. زیان انباشته دو باشگاه استقلال و پرسپولیس دو برابر سرمایه آن‌هاست. در این دو باشگاه گزارش مجمع، حسابرسی و تراز مالی اصلاً مشخص نیست. اما جالب این است که با این شرایط آن‌ها باز هم از خصوصی‌سازی صحبت می‌کنند. سال‌هاست که سهام این دو باشگاه قرار است به بورس واگذار شود اما این روش واگذاری هم خنده‌دار است و هم نشدنی. از طرف دیگر می‌گویند دو باشگاه شهید کاظمی و امام رضا جزء سرمایه‌ها و دارایی‌های این دو باشگاه هستند از آن طرف رئیس سابق شورای شهر می‌گوید مالکیت این ورزشگاه‌ها برای شهرداری تهران است.


باشگاه استقلال و پرسپولیس باید اعلام ورشکستگی کنند


هاشمی‌طبا تأکید کرد: شرایطی که این دو باشگاه خصوصی‌سازی محقق نمی‌شود ضمن اینکه رئیس سازمان خصوصی‌سازی هم این موضوع را به صراحت عنوان کرده است.شرکت‌هایی که مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت هستند یا باید منحل شوند و یا اعلام ورشکستگی کنند یا اینکه وضعیت مالی‌شان را درست کنند. در حال حاضر هیچ چیز در این باشگاه درست نیست آن وقت قرار است به بورس هم برود. بنابراین این دو باشگاه باید اعلام ورشکستگی کنند و پس از انحلال با عنوان سهامی عام دو شرکت به نام این دو باشگاه تأسیس شود تا مردم هم سهامشان را بخرند. البته اداره کردن این شرکت‌ها هم شرایط خاص خودش را دارد. الان باشگاه تراکتور با یک بدهی خیلی سنگین در ازای پرداخت مبلغ ۵۰۰میلیارد تومان به شرکت ملی صنایع مس واگذار شد. وقتی تیمی این بدهی سنگین را دارد خرید آن چه ارزشی دارد. از آن طرف در خرید این تیم، وزارت صمت هم دخالت کرده که الان این موضوع ارتباطی به آن‌ها نداشت. سهام مس متعلق به مردم است و حالا باید در ازای تیمی که بدهی سرسام آور دارد پرداخت شود. این اتفاق برای فوتبال ایران بسیار بد است. سه سال پیش زمانی که این تیم به زنوزی واگذار شد؛ باشگاه تراکتور در زمره کم‌هزینه‌ترین باشگاه‌های فوتبال در لیگ برتر بود که بدهی انباشته زیادی نداشت. اما از سال ۹۷ تا به الان این بدهی چند برابر شده و بیش از چند صد میلیارد به بدهی‌های این باشگاه اضافه شده و در نهایت مالک این باشگاه هم چنین عملکرد ضعیف و بدهی‌های انباشته شده پول خوبی به جیب می‌زند. این شرایط برای فوتبال ما فاجعه‌آمیز است.


تعهدی که برای تصویب اساسنامه فدراسیون به مجلس داده‌اند اشتباه محض بود


رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی در پاسخ به این سوال که بند یک اساسنامه فدراسیون فوتبال باید اصلاح شود و در صورتی که این اتفاق رخ ندهد، چه مشکلاتی برای فوتبال ما رخ می‌دهد گفت: من واقعا نمی‌دانم چرا باید اساسنامه به تصویب مجلس برسد و چه کسانی چنین چیزی را مطرح کرده‌اند و چه ضرورتی دارد که این کار انجام شود. در هیچ زمانی سابقه نداشته که اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی به تصویب مجلس برسد، هر چیزی که دولتی باشد باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد و موسسه‌ای که غیردولتی است چرا باید تصویب مجلس را داشته باشد. اگر هم تعهدی داده شده که اساسنامه به تصویب مجلس باید برسد کار اشتباهی صورت گرفته است.


برای AFC دو هزار صفحه ارسال کنند آیا از حذف سرخابی‌ها جلوگیری کردند؟!


وی در مورد حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا اظهار کرد: این اتفاق قابل پیش‌بینی بود. به هر حال وقتی باشگاه‌های ما استانداردهای AFC را ندارند طبیعی است که آن‌ها هم براساس قوانین و مقرارت خودشان تصمیم می‌گیرند. من در مصاحبه‌ها خواندم که گفته بودند برای اینکه از حذف استقلال و پرسپولیس جلوگیری کنیم هزار صفحه ارسال کرده‌اند؛ سوال من این است که این هزار صفحه چه دردی را درمان کرد؟! شما دو هزار صفحه بنویسید، وقتی باشگاه‌های ما مشکلات ریشه‌ای دارند و سال‌هاست مدیران به این موضوع توجه نکرده‌اند چه سودی دارد؟! از آن طرف می‌گویند AFC تأیید کرده است، دقیقا آن‌ها چه چیزی را تأیید کرده‌اند؟! صحت اطلاعات را یا مدارکی که ارسال شده را تأیید کرده‌اند؟! شاید اصلاً محتوا تأیید نشده که چنین شرایط برای این دو باشگاه رقم خورده است.




بیشتر بخوانید؛


هنوز امیدواریم استقلال و پرسپولیس از آسیا حذف نشوند/ مشکل گل‌گهر قابل حل است


سهامدار باشگاه پرسپولیس نیستم/ نمی‌دانم که این نامه‌ها در کجا جعل می‌شود


مسئولان «بگم‌بگم» در فوتبال ایران به راه انداخته‌اند/ حذف از آسیا هدیه AFC بود!


همه کسانی که در ۱۰ سال گذشته پست داشتند مقصر حذف سرخابی‌ها هستند/ AFC سال‌هاست که به باشگاه‌های ایران هشدار می‌دهد




تمامی دولت‌ها در حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا مقصرند


رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی در پاسخ به این سوال که چه کسانی در حذف استقلال و پرسپولیس مقصر هستند، عنوان کرد: دولت مقصر است. فرقی هم نمی‌کند کدام دولت، همه دولت‌هایی که در این موضوع عملکرد خوب نداشتند و با به خاطر عدم شناخت کامل تصمیمات نادرست گرفته‌اند و این مشکل را به وجود آورده‌اند همه آن‌ها در این پرونده مقصر هستند. خیلی از موضوعات مربوط به این دو باشگاه سال‌هاست که حل نشده و طبیعی است که این تصمیم گرفته می‌شود. آیا بحث مالکیت مشترک دو باشگاه استقلال و پرسپولیس حل شد؟! آیا حق پخش تلویزیونی که صدا و سیما باید پول فوتبال را پرداخت کند، حل شده است؟! جواب همه این سوال‌ها منفی است. بنابراین حذف آن‌ها هم یک موضوع قابل پیش‌بینی بوده است.


ادغام بودجه وزارت و کمیته ملی المپیک بهانه برای دخالت دولت است


وی همچنین در مورد ادغام بودجه وزارت ورزش و جوانان با کمیته ملی المپیک و شائبه دخالت دولت که تعلیق را به همراه دارد، عنوان کرد: آن چیزی که برای وزارت ورزش و جوانان در نظر گرفته می‌شود بودجه است که در قانون بودجه ردیف را به خود اختصاص می‌دهد، اما پولی که به کمیته ملی المپیک داده می‌شود جنبه کمک دارد. بودجه تابع قانون محاسبات است و پولی که به کمیته ملی المپیک داده می‌شود جنبه حمایت و کمک را دارد و براساس آیین‌نامه کمیته ملی المپیک هم خرج می‌شود. بنابراین این از نظر حقوقی ایراد دارد و باید جداسازی صورت بگیرد. کمیته ملی المپیک دولتی نیست و اگر پولی به آن اختصاص داده می‌شود جنبه کمک و حمایت را دارد. این کمک طبق قانون محاسبات نیست. بنابراین اگر این جداسازی صورت نگیرد می‌تواند به بهانه‌ای تبدیل شود مبنی بر اینکه دولت در امور کمیته ملی المپیک دخالت می‌کند.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب