مضمون سورههای کوثر و تکاثر چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از نراق، حجتالاسلام حسین اژدریزاده در جمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق به مناسبت ایام فاطمیه گفت: خداوند به نبی اکرم صلیالله علیه و آله و سلم میفرماید که ما به تو کوثر یعنی خیر کثیر دادیم که در تفاسیر به حضرت زهرا سلامالله علیها تعبیر شده و این امری است که برای داشتن آن باید عبادت، تسبیح و شکر خدا را بهجای آورد.
بیشتر بخوانید:
حضرت فاطمه(س) سبب خلقت و ثمره بعثت است
وی اضافه کرد: درباره ارتباط سوره کوثر و تکاثر در یک کلمه میتوان گفت همان ارتباط، تعامل و تقابل خود عالی و خود دانی است؛ مضمون سوره کوثر خود عالی و مضمون سوره تکاثر خود دانی است. هم کوثر و هم تکاثر از ماده کثر گرفته شدهاند و کثر همان کثرت و زیادی است.
سرپرست امور فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق عنوان کرد: در مقابل کوثر، تکاثر قرار دارد، یعنی زیادهخواهی و زیادطلبی و از سر طمع حتی مسابقه گذاشتن با دیگران برای بهدست آوردن امور مادی و پست و مقام دنیوی.
اژدریزاده یادآور شد: البته برخلاف تقابلی که بین این دو سوره بود، اما دو سوره قدر و کوثر با یکدیگر هماهنگ هستند و محور این دو در روایات اسلامی و شیعی زهرای اطهر تعبیر و تفسیر شده است.
وی تبیین کرد: بی بی دو عالم اوج انسانیت و مصداق بارز خود عالی و بلکه خود اعلی و اتم است. در شب قدر که برتر از هشتاد محسوب شده، با وجود آنکه زمان مادی محدود است و مانند شبهای دیگر است، اما به دلیل اینکه سرعت حرکت عروجی و معنوی در آن تشدید میشود انسان میتواند در چند ساعت و چند دقیقه کار هشتاد سال را بپیماید؛ به اندازه هزار ماه؛ درست مانند زهرای بتول سلامالله علیها که با وجود سن کم (نزدیک ۱۸ سال) اما چنان اوج میگیرد که پیامبر خاتم صلیالله علیه و آله و سلم باید فدای او شود؛ (فداها ابوها و همه قطبهای عالم بر گرد او بچرخند بفاطمه و ابیها و بعلها و بنیها و السر المستودع فیها.)
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/