آخرین جزئیات از وجود کیتهای اُمیکرون در کشور/ چرا آمار مبتلایان اُمیکرون در ایران کمتر از کشورهای دیگر است؟
آمیتیس رمضانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به درگیری بسیاری از کشورها با سویه اُمیکرون، آمار اعلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بسیار پایینتر از سایر کشورها است اظهار کرد: ما موارد قطعی ابتلا به اُمیکرون را اعلام کنیم، به عنوان مثال اگر میگوییم ۲۰۰ نفر مبتلا شدهاند، این تعداد افراد اعلامشده موارد قطعی مبتلا شده به این بیماری هستند.
فوق تخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه از این تعداد تستهای لازم گرفته شده و بعد آمار اعلام میشود گفت: یعنی نمونه PCR افراد مثبت شده و بعد توالییابی انجام دادهایم. توالییابی یک تست خیلی گران، هزینهبر و وقتگیر است، بنابراین انجام این کار برای همه موارد مشکوک بسیار سنگین است و انجام نمیشود.
چه تستهایی از مبتلایان به اُمیکرون گرفته میشود؟
وی ادامه داد: در همین راستا این تست را به صورت موردی انجام دادهایم و اگر بخواهیم تمامی مواردی که PCR مثبت دارند را توالییابی کنیم هزینه خیلی خیلی بالایی ایجاد میشود.
رمضانی در پاسخ به این سوال که آیا در کشور ما کیت اُمیکرون موجود است، گفت: ما از کیت اُمیکرون استفاده میکنیم که پاستور هم دارد و در حال حاضر این کیتها بین ۹۰ تا ۹۵ درصد جوابگو است و این کیت هم قیمت پایینتر و هم مدت زمان کوتاهتری برای اثبات دارد و قطعا موارد موجود به اُمیکرون در کشور بسیار بیشتر است.
فوق تخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: خیلی از افرادی که در حال حاضر در جامعه ما حضور دارند، با مشاهده برخی علائم در بدن خود میگویند سرماخوردهایم، در حالی که همه این موارد ممکن اُمیکرون باشد.
آیا مردم نسبت به اُمیکرون بیتفاوت شدهاند؟
وی در پاسخ به این سوال که آیا به خاطر ضعیف بودن ویروس، مردم دچار علائم خفیفی مانند سرماخوردگی میشوند گفت: باتوجه به خفیفتر بودن این سویه، خیلیها به حساب سرماخوردگی میگذارند. در صورتی که از نظر علائم بالینی اُمیکرون خیلی شبیه سرماخوردگی است و شبیه آنفلوآنزا نیست که فرد را خیلی درگیر کند یا با تب بالا و بدحالی همراه باشد.
رمضانی در خصوص خیلی فراگیر نشدن و اپیدمی نشدن سویه جدید کرونا ادامه داد: کشورها نسبت به سایر دنیا آمار مبتلایان کمتری دارد زیرا مدت زمان زیادی از تزریق واکسن نگذشته و همچنین افرادیکه به صورت خفیف با علائم مواجه میشوند برای تست اقدام نمیکنند.
فوق تخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: در کشورهایی مثل انگلیس که همان ابتدای شیوع بیماری واکسن زدند، آنتیبادیهای آنها با گذر زمان افت کرده است. اما در کشور ما پیک پنجمی را که سر سویه دلتا گذراندیم که خیلی هم شدید بود، هم واکسیناسیون در این پیک انجام شد و هم تعداد موارد مثبت، ICU و مرگومیر زیاد بود.
بیشتر بخوانید
واکسیناسیون به معنی منتفی شدن کرونا نیست/ خطر بازگشایی مدارس و رفع محدودیتها
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، چه بلایی بر سر کشور میآورد؟ / عدم نظارت بر افزایش قیمت دارو
وی با بیان اینکه از زمان شیوع سویه دلتا تا امروز زمان زیادی نگذشته است گفت: ما فقط یک گروه افراد مسن و کادر درمان داریم که از همان روزهای اول چند ماه بعد از شروع بیماری، واکسینه شدند که آنها هم دز سوم یا همان بوستر را تزریق کردهاند.
رمضانی ادامه داد: در همین راستا در حال حاضر ما یک جامعهای داریم که بیشتر آنها از زمان واکسیناسیونشان به عنوان مثال چهار ماه گذشته و هنوز خیلی افت شدید آنتیبادی ندارند، از آن طرف پرسنل کادر درمان هم که زمان زیادی از واکسیناسیون آنها گذشته، اغلب آنها دوز بوستر را گرفتهاند و افراد مسن ما هم برای تزریق دُز بوستر اقدام کردند.
فوق تخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها بیش از ۶ ماه است که از واکسیناسیونشان گذشته و افت شدید آنتیبادی دارند گفت: ما هم ایمنی اکتسابی به خاطر بیماری طبیعی را زیاد داشتیم و هم زمان زیادی از واکسیناسیون نگذشته است و این دو دلیل باعث شده که به صورت خفیف وارد پیک بعدی شویم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا واریانت اُمیکرون، ریه را درگیر میکند، افزود: نه اینکه درگیر نکند، بلکه درصد ابتلای ریه در نوع اُمیکرون نسبت به دلتا خیلی کمتر است.
انتهای پیام/۴۱۷۲/پ
انتهای پیام/