دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نماینده سابق مردم ارومیه در مجلس مطرح کرد؛

همخوانی بازپرداخت تسهیلات مسکن با توان مردم /شرکت‌های سازنده ارزیابی کیفی شوند

نماینده سابق مردم ارومیه در مجلس گفت: دولت و بانک مرکزی باید رقم‌های تسهیلات را به‌گونه‌ای ارزیابی و تنظیم کنند که مردم توان پرداخت آن را داشته باشند.
کد خبر : 632887
مسکن

سید هادی بهادری در گفت‌وگو با خبرنگار مسکن و شهرسازی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، درباره ساخت ۴ میلیون مسکن اظهار کرد: دولت به‌تنهایی توانایی ساخت مسکن ندارد و باید از شرکت‌ها و پیمانکاران قدر و توانمند در کشور استفاده کند و بر اجرای پروژه‌ها مدیریت و نظارت‌های لازم را انجام بدهد. ساخت مسکن هدف دور از دسترسی نیست، برای آن‌که ساخت و ساز مطلوبی داشته باشیم باید تمامی ارگان‌ها و شرکت‌ها بسیج شوند و در کنار یکدیگر فعالیت کنند.


وی افزود: دولت باید ساخت و ساز را به شرکت‌هایی بسپارد که ارزیابی کیفی شده باشند و پس از ارزیابی اگر توانایی انجام داشتند کار به آنها سپرده شود، زمین مناسب و ارزان که عمده هزینه‌ مسکن است در اختیار آن‌ها بگذارد.


نماینده سابق مردم ارومیه در مجلس وعده ساخت ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال را تا حدودی عملی دانست و گفت: اگر برنامه‌ریزی‌ها درست‌ باشد، کارها در اجرا راحت می‌شود؛ فقط باید واقع‌بینانه نگاه کرد. ساخت مسکن سالی یک میلیون مطلوب و خوب است اگر همه ارگان‌ها همکاری لازم را داشته باشند، هدف معقولی است و غیر ممکن نیست اما در هر صورت شرایط سخت است.


بهادری ادامه داد: ساخت مسکن ۱۲۰ شغل ایجاد می‌کند، هنگامی که یک ساختمان، ساخته شود اصناف و کارخانه‌های زیادی فعال می‌شوند و در جهت تولید گام برمی‌دارند. تولید مسکن به نوعی ایجاد شغل است و به دنبال آن پول به گردش در خواهد آمد. در کشور ۵۰ هزار شرکت وجود دارد که دولت می‌تواند با واگذاری ساخت و ساز به آن‌ها موجب رونق اشتغال شود. با رونق اشتغال طبیعتاً شاهد رونق در معیشت مردم هم خواهیم بود.




بیشتر بخوانید:


نیمی از شهرها هنوز مشکل زمین برای ساخت دارند




وی با بیان اینکه اعطای تسهیلات مسکن موجب رونق و محرک بازار خواهد بود. گفت: کمکی که بانک مرکزی در حوزه‌ مسکن می‌تواند انجام دهد این است که مقدار سود را کم و تعداد اقساط را بیش‌تر کند.


نماینده سابق مردم ارومیه در مجلس بیان کرد: دولت و بانک مرکزی باید رقم‌های تسهیلات را به‌گونه‌ای ارزیابی و تنظیم کنند که مردم توان پرداخت آن را داشته باشند. حتی اگر بانک مرکزی می‌تواند این پیشنهاد را به شورای اقتصاد ببرد و در این شورا تصویب کند. در گذشته مبالغ بالاتر و بازپرداخت برای مردم دشوار بود اما اکنون این رقم‌ها به گونه‌ای تنظیم شده است که شرایط پرداخت برای مردم بهتر شده است. خرید خانه از قدیم دشوار بود چرا که سرمایه‌گذاری افراد حساب می‌شد و کسی بدون زحمت صاحب خانه نمی‌شد.


بهادری در پایان به اعتماد مردم به بانک مرکزی اشاره و عنوان کرد: در هر کشوری مردم به بانک مرکزی اعتماد دارند و آن را به‌عنوان پشتیبان پول خود می‌دانند؛ در کشور ما هم این‌گونه است و مردم به بانک مرکزی اعتماد دارند. قطعاً بانک مرکزی ارزیابی‌های لازم را برای اعطای تسهیلات انجام داده است و مردم خیال‌شان راحت باشد. بانک مرکزی با سایر بانک‌ها هم در ارتباط و به نوعی ناظر بر عملکرد آنان است. اگر سیستم بانکی تخطی کند قطعاً بانک مرکزی برخوردهایی را با آن‌ها خواهد داشت.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب