دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سخنگوی کمیسیون برنامه‌وبودجه در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

کارت اعتباری خرید کالا جایگزین مناسب برای ارز ترجیحی

مفتح گفت: راهکار جایگزین بهینه برای پرداخت یارانه به مردم، استفاده از ظرفیت کارت اعتباری خرید کالاست تا کالا به دست مردم برسد و این سیاست بهتر از پول نقد است.
کد خبر : 631725
ارز ترجیحی

به گزارش خبرنگار اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، حذف ارز ترجیحی این روزها با موافقت و مخالفت بسیاری از کارشناسان همراه شده است، موافقان حذف ارز ترجیحی کاهش منابع مالی دولت و تشدید کسری بودجه در کنار رانت تولید شده از ارز ۴۲۰۰تومانی را به‌عنوان مهمترین دلیل برای حذف این ارز عنوان می‌کنند، مخالفان نیز افزایش فشار بر دهک‌های پایین جامعه را مهمترین عامل برای عدم اجرای این طرح می‌دانند اما با توجه به تنگناهای مالی دولت این طرح می‌تواند با حمایت از مردم و اقشار آسیب پذیر و افزایش نظارت بر بازار اجرا شود.


ارز ترجیحی به اهداف خود نرسید


محمدمهدی مفتح، سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با آنا با اشاره به عدم تأثیرگذاری ارز ۴۲۰۰ تومانی بر سفره مردم، اظهار کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی به آن اهدافی که بر مبنای آن این ارز اختصاص داده شد؛ نرسید و قدرت خرید مردم را حفظ نکرد. دلیل این کار نیز مشخصاً نظارت ناقص یا بدون نظارت بودن این کار است یعنی دولت هیچ نظارتی بر آن نداشته، برای تامین کالای اقشار ضعیف و محروم تا آخر زنجیره باید کنترل می‌شد که این کار صورت نگرفته، بنابراین این کار به نتیجه نرسید.


تولید از ارز ترجیحی آسیب دیده است


وی ادامه داد: متاسفانه ما نتوانستیم تولید را نیز از گزند این ارز حفظ کنیم و با اختصاص ارز چندنرخی تولید را نیز به هم ریختیم. با ارز ۴۲۰۰ تومانی، قیمت خرید گندم‌ خارجی پایین‌تر از قیمت گندم‌ داخلی است و این مصیبتی است که مسئولان بخش کشاورزی باید به آن توجه کنند زیرا ناکارآمدی‌های دولت سابق در این خصوص قابل مشاهده است ما در این موضوع نیز کارنامه خوبی نداریم و باید بتوان از تولیدکننده داخلی حمایت کرد نه اینکه به مشکلات آن‌ها افزود.




بیشتر بخوانید:


با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی یارانه نقدی افزایش می‌یابد+ فیلم




مفتح با اشاره به لزوم نگاه مجموعه‌ای به مسئله ارز ۴۲۰۰ تومانی بیان کرد: ما تنها نباید به یک سیاست نگاه کنیم و نتیجه‌گیری کنیم، باید مجموعه سیاست‌ها را بررسی کنیم یعنی مجموعه سیاست‌ها باید اتخاذ شود تا وضعیت اقتصادی کشور بهتر شود.


وی گفت: باید یارانه ارزی را اصلاح کنیم البته باید به صورت خیلی دقیق روی موضوع کار شود، نظام ارزی فعلی با تخصیص ارز چندنرخی و ارز ۴۲۰۰ تومانی، نظام کارآمدی نیست و کارایی بالایی ندارد. هزینه زیادی می‌کنیم و منابع ارزی کشور را به ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص می‌دهیم اما در زندگی مردم به هیچ وجه قابل مشاهده نیست. در بحث یارانه باید دقت کرد، یارانه نقدی مناسب نیست و کارت اعتباری خرید جایگزین مناسب‌تری است و حتما نیاز خانواده را تامین می‌کند ولی به هر حال هنوز هم هستند کسانی که درآمدشان فقط همین یارانه است و زندگی بسیار سختی می‌گذرانند.


مفتح بیان کرد: رسیدگی به زندگی مردم یک وظیفه و تکلیف جدید برای دولت است که باید با متخصصان و کارشناسان بنشینند و این مسئله را که با چندین متغیر مجهول است، حل کنند به نحوی که بیشترین منفعت برای مردم باشد و کمترین مشکل را ایجاد کند.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه بیان کرد: راهکار جایگزین بهینه برای پرداخت یارانه به مردم، استفاده از ظرفیت کارت اعتباری خرید کالاست تا کالا به دست مردم برسد، این سیاست بهتر از پول نقد است، پول نقد هم در جامعه تورم‌زاست و هم باعث می‌شود که کالاهای مناسب با قیمت مناسب فروخته نشود. اگر دولت بتواند کالای اساسی مردم را با سازوکاری تأمین کند، مسلما اثرات مثبت تری دارد، البته کار بسیار سنگین است اما ما فروشگاه‌های متعدد بزرگی داریم که زیرساخت و امکانات مورد نیاز در سراسر کشور دارند که این کار را بتوانیم انجام بدهیم بنابراین دولت می‌تواند این کار را انجام بدهد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب