برنامه دانشگاه آزاد اسلامی برای علمی کردن راه «حاج قاسم»/ پایاننامه با محور «حاج قاسم »نگاشته میشود
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ دو سال است که از بامداد تلخ ۱۳ دی سال ۹۸ میگذرد و دیگر حاج قاسم سلیمانی در میان مردم ایران و جهان نیست، هر چه زمان بیشتری از شهادت این مرد بزرگ سپری میشود ابعاد وجودی و مبارزاتی وی نمایانتر میشود. حاج قاسم یکی از صدها بزرگ مردانی است که در سایه مکتب امام و رهبر انقلاب رشد کرد، به بلوغ رسید و جهانی را تحت تأثیر خود قرار داد، حاج قاسم با شهادتش نشان داد راهی که او و یارانش در سراسر جهان از سالها پیش آغاز کردهاند ادامه خواهد داشت چراکه او بیتردید پایهگذار «مکتب مقاومت» است.
حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها میگوید: «زندگی و شخصیت سردار سلیمانی بهگونهای است که میتواند اسلام واقعی را متبلور کند و الگو باشد.»
رستمی ادامه میدهد: «ابعاد وجودی این شخصیت یک باور است و میتواند پاسخگوی نیازهای انسان باشد، هر بعد از زندگی ایشان نه بهعنوان یک خاطره بلکه یک باور است. سردار سلیمانی سعادت را در همراهی با حضرت آقا میدید و در همین مسیر گام برمیداشت.»
وی حاج قاسم را سرمایه نمادین اجتماعی میداند و میگوید: «سرمایههای اجتماعی ابعاد مختلف دارد، سرمایههای نمادین میتوانند سرمایه اجتماعی را بازتولید کنند، حاج قاسم سرمایه نمادین است. تهدیدها و شکافهای بیرونی میتوانند سرمایه اجتماعی را بهسوی زوال ببرند اما سرمایههای نمادین میتوانند آنها را احیا کنند.»
سیدمحمود رضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران نیز درباره سردار سلیمانی میگوید: «همه خصوصیاتی که ائمه از انسان کامل ترسیم کردند ازجمله دینداری، توکل، عملگرا، اثرگذاری، بصیرت و دشمنشناسی، ولایتمداری، اهتمام به امور مستضعفین، دلسوزی و همراهی با مردم، صداقت، مردم زیست، عدم وابستگی به قدرت، در سردار سلیمانی متجلی بود.»
بیشتر بخوانید:
طهرانچی: سردار سلیمانی بازی آمریکا را به هم ریخت/ ولایتی: حاج قاسم زندهکننده نام یاران علی(ع) است
سردار سلیمانی در میانه دستاورد خونین علم آمریکایی، فرصت منجی شدن یافت
آقامیری: خصوصیات انسان کامل در حاج قاسم متجلی بود/ نگارش ۱۳۷ پایاننامه پیرامون سردار سلیمانی
لزوم درک حاج قاسم در دانشگاهها
با وجود اهمیت راه حاج قاسم به نظر می رسد که باید نگاهی دقیق، علمی و همهجانبه به آن داشت البته آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران معتقد است که باید اسطورههایی نظیر حاج قاسم بیش از پیش به جامعه شناسانده شود و برای نسل جوانی که کمتر با ادبیات انقلاب و بعد انقلاب آشنا هستند، این راه را تبیین کرد.
رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها عنوان میکند: «باید برای نشان دادن ابعاد شخصیتی حاج قاسم تلاش و زمینههای آموزش و پژوهش در این زمینه فراهم کنیم.»
آقامیری شناساندن ابعاد شخصیتی حاج قاسم را بر عهده دانشگاهها میداند و اعلام میکند: «دانشگاه وظیفه دارد که اسطورهها را به جوانان بشناساند قطعاً سردار سلیمانی یکی از اسطورههای عصر معاصر است که باید شناسانده شود.»
دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز معقتد است که دانشگاه باید نسبت به موضوعات مختلف نظیر مکتب حاج قاسم درک درست داشته باشد و آنها را تبیین کند.
اکبر نصراللهی، رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی میگوید: «باید با همافزائی و شبکهسازی، مکتب حاج قاسم را تبیین کرد و اندیشههای وی را شناساند.» وی ادامه میدهد: «باید از ظرفیتهای رسانهها و دانشگاهها بهطور مکمل استفاده کنیم تا آمریکا را در تحقق اهدافش ناکام بگذاریم. مطمئنم با این اقدامات، مرحله دوم اقدام آمریکا یعنی ترور مکتب حاج قاسم محقق نخواهد شد.»
البته نقش اساتید دانشگاهها، حوزههای علمیه و رسانهها در معرفی فرهنگ و مکتب شهید سلیمانی بیش دیگر اقشار جامعه برجسته و حیاتی است که باید به بهترین شکل ممکن نقش خود را در این خصوص ایفا کنند.
سابقه علمی سردار سلیمانی نیز نشان میدهد که هرگاه فرصتی داشته تلاشهای علمی نیز میکرده است. به گفته دکتر طهرانچی؛ حاج قاسم از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی در دوره کارشناسی ارشد فارغالتحصیل شده و هر زمان که شهید فرصت داشت در کرمان درس انقلاب اسلامی را به دانشجویان ارائه میداد و راه انقلاب اسلامی را برای دانشجویان تبیین میکرد.
راهکار عملیاتی دانشگاه آزاد اسلامی برای علمیسازی راه حاج قاسم
در این میان دانشگاه آزاد اسلامی برای اینکه به موضوعات اساسی کشور به صورت علمی ورود کند طرحی به نام طرح «پایش آزاد» را در دستور کار قرار داده است. در قالب این طرح موضوعات مختلف شناسایی و برای آنها برنامه در نظر گرفته میشود از این طریق دانشجویان تحصیلات تکمیلی موضوعات مورد علاقه خود را انتخاب میکنند و در آن زمینه پایان نامه یا رساله ارائه میدهند. مکتب مقاومت که این روزها نام مکتب حاج قاسم را به خود گرفته نیز در دانشگاه آزاد اسلامی همواره مورد توجه بوده است. به گفته دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ در دو سال اخیر برنامه علمی گفتمان انقلاب و مقاومت در قالب ۴۰۰ نظام موضوعات در معرض دانشجویان ارشد و دکتری قرار گرفته و هماکنون بیش از ۱۳۶ پژوهش توسط دانشجویان دکتری و ارشد راجع به مکتب حاج قاسم سلیمانی صورت گرفته است.
به نظر میرسد که این رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی برای علمیسازی گفتمان مقاومت و مکتب حاج قاسم باید در سایر دانشگاهها نیز مورد توجه قرار گیرد. حجت الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این زمینه میگوید: امیدوارم که این رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاههای دیگر نیز الگو شود.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/