توانمندسازی دانشجویان در مهارت راهبرد دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از اصفهان، پیام نجفی در جلسه هماندیشی هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان که با حضور رؤسای دانشکدهها و مدیران گروههای آموزشی برگزار شد با تشریح برنامههای کلان این دانشگاه در حوزههای آموزشی و پژوهشی اظهار کرد: در دو سال اخیر زیرساخت سختافزاری و نرمافزاری آموزش مجازی فراهم شده و باید فرصت آموزش مجازی که دنیا در حال حرکت به سوی آن است، حفظ شود.
وی افزود: ۴۰ درصد از دروس در ترم آتی بهصورت مجازی ارائه خواهد شد. ترکیب آموزش حضوری-مجازی اتفاق مثبتی خواهد بود و فرصتهای خوبی به دانشگاه و دانشجویان میدهد؛ البته کیفیت کلاسهای مجازی با روشهایی مانند برگزاری کلاسهای حضوری رفع اشکال باید افزایش پیدا کند. باید از ظرفیتهای بروندانشگاهی نیز کمال استفاده را ببریم؛ مثلاً درس انقلاب اسلامی هرچند طبق شیوهنامه به صورت مجازی ارائه خواهد شد؛ اما میتوان با استفاده از ظرفیت خانه مشروطه در اصفهان و برگزاری برنامههای بازدید دانشجویان از این مجموعه، کیفیت انتقال مفاهیم را افزایش داد و این قبیل برنامهها برای رشتههایی مانند حقوق، مدیریت و روانشناسی نیز قابل برنامهریزی و تعمیم است.
بیشتر بخوانید:
مسائل و دغدغه دانشکدههای مهارت و کارآفرینی بهزودی حل میشود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت زیرساختهای آموزش مجازی در شرایط مختلف عنوان کرد: با وجود شرط ارائه ۴۰ درصدی دروس به صورت مجازی، تأکید داریم که حتی دروس حضوری هم باید در سامانه مجازی تعریف شوند تا اگر به هر دلیلی مانند اوج گرفتن پاندمی کرونا، آلودگی هوا و ...، قابلیت برگزاری کلاس حضوری فراهم نبود با اطلاعرسانی قبلی توسط استاد یا دانشگاه به دانشجویان، آن کلاس به صورت مجازی برگزار شود.
زیرساختهای چندرسانهای آموزش مجازی افزایش خواهد یافت
نجفی با برشمردن برنامههای دانشگاه برای افزایش زیرساختهای چندرسانهای آموزش مجازی گفت: برنامه داریم در هر دانشکده حداقل یک کلاس به تخته هوشمند و تجهیزات تصویربرداری و پخش آنلاین مجهز شود که این امکان را میدهد، محتوای درج شده روی تخته را به همراه تصویر زنده تدریس استاد در کلاس برای دانشجویانِ مجازی نمایش دهیم. برگزاری کلاس به صورت مجازی در مقایسه با کلاسهای حضوری، حتی امکانات چندرسانهای و کمکآموزشی بیشتری به ما برای انتقال مفاهیم به دانشجویان میدهد و با برگزاری چند جلسه حضوری رفع اشکال و حل تمرین میتواند به سطح کیفی بسیار مطلوبی برسد.
اجرای طرح استاد معین برای نخستین بار در واحد اصفهان
وی مطرح کرد: برای دستیار تخصصی آموزشی و پژوهشی یا اصطلاحاً TA برای نخستین بار، دستورالعملی ابلاغ شده که با همکاری میان باشگاه پژوهشگران جوان و معاونت آموزشی و پژوهشی به تشخیص دانشکده در برخی درسها، TA میتواند در کنار استاد به افزایش کیفیت تدریس کمک کند. برای یکنواختسازی و افزایش کیفیت آموزشی، در قالب طرح استاد معین، این امکان را داریم که در درسهای پرمتقاضی، هر یک از استادان هیئت علمی مسئولیت ۷-۶ درس را برعهده گرفته و تدریس توسط استادان انجام شود. با این روش، فرآیند آموزش توسط استادان حقالتدریس در دانشگاه کیفیت بسیار بهتری پیدا خواهد کرد و بهویژه در دروس علوم پایه میتوانیم شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
فرصت درآمدزایی استادان و دانشجویان از طرحهای بروندانشگاهی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) بیان کرد: این امکان را داریم که استادان و دانشجویان بینالملل را درگیر پروژههای بروندانشگاهی کنیم و دانشجو با انعقاد قرارداد بتواند در کنار تحصیل، پروژه عملی را نیز به سرانجام برساند. این کار میتواند برای دانشگاه، عضو هیئت علمی و خود دانشجو درآمدزایی خوبی داشته باشد. حدود ۳ هزار دانشجوی بینالملل در این دانشگاه در حال تحصیل در رشته ادبیات فارسی هستند که این فرصت طلایی است تا با توجه به ظرفیتهای عظیم فرهنگی، تاریخی و گردشگری استان اصفهان، افزون بر انجام برنامههای مختلف فرهنگی از منظر اقتصادی نیز دست به اقدامات مثبتی در راستای اهداف دانشگاه آزاد اسلامی بزنیم.
نجفی فراهم بودن این ظرفیت در سایر رشتهها را یادآور شد و ادامه داد: این ظرفیت در رشتههای زبان انگلیسی و فرانسه نیز وجود دارد و با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و دیگر دستگاههای استانی و ملی میتوان از توانمندی دانشجویان این رشتهها برای حرکت به سمت اقتصاد غیرنفتی از جمله در زمینه فرهنگ و گردشگری استفاده کرد.
برگزاری رویدادهای مشترک صنایع و دانشجویان در قالب طرح پویش
وی با تأکید بر اهمیت طرح ابتکاری پویش اشتغال در زمینه توانمندسازی مهارتی و اقتصادی دانشجویان در کنار طرحهای یاد شده تأکید کرد: توصیه میکنم هر دانشجویی که علاقهمند است در طرح پویش وارد شود، کارآموزی طرح پویش را اخذ کند. این درس هیچ شهریهای ندارد و دانشجویان با این کار برای طرح پویش آموزش دیده و آمارگیری میشوند و دانشگاه میتواند با در اختیار داشتن آمارهای تفکیکی رشتههای مختلف، در آینده نزدیک رویدادهای مؤثری را بین دانشجویان و صنایع و بنگاههای اقتصادی برگزار کرده و دانشجویان توانمند، جذب نهادها و بنگاههای مختلف شوند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/