توجه به مدیران نخبه پرور ارتباط مستقیم با رشد کشور دارد
فرهاد دانشجو در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه تمام دانشجویان دوره دکتری و کارشناسی ارشد در کشور را نخبه میدانیم، خاطرنشان کرد: بورسیهای در معاونت علمی-فناوری ریاست جمهوری و صندوق حمایت از پژوهشگران و نخبگان با مبلغ محدودی بودجه و اعتبار برای توزیع بین ۱۰۰ هزار پژوهشگر وجود دارد درحالیکه در کشوری مانند چین با جمعیت میلیاردی فقط هزار و خوردهای نخبه وجود دارد.
وی افزود: دانشجوی مقاطع تحصیلات تکمیلی که مدرک خود را میگیرد انتظار دارد مانند نخبه با او رفتار شود درنهایت با برچسب نخبگی مهاجرت میکند اما در خارج از مرزهای کشور نیز مجبور به انجام کارهای سخت، دشوار و بیارزش میشود.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: بهطور مثال در مترو کشوری مانند انگلیس کار میکند و عکسی در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارد که ببینید با نخبه در کشور چه کردند که ناچار به مهاجرت و انجام کار دونپایه در کشور دیگر شده است درصورتیکه اگر آن شخص نخبه بود در آن کشور مهاجرپذیر باید به جایگاه و شغل درخور میرسید.
وی بابیان اینکه شناسایی نخبگان و دانشمندان بسیار مهم است اما مهمتر از نخبه پروری، افرادی هستند که میخواهند این نخبگان را برای حل مسائل کشور به کار بگیرند، اظهار کرد: برکنار اینکه یک نخبه توانسته درجایی به حل مسئلهای بپردازد و مفتخر به دریافت تندیس و جایزه شده است باید به مدیر مجموعه او جوایز بیشتر اعطا شود زیرا بهواسطه وجود آن فرد بود که این توانست نخبه شود.
دانشجو افزود: باید به مدیران نخبه پرور، مدیران بهکارگیری نخبهها و مدیرانی که مسائل کشور را متوجه میشوند و قادر به برقراری ارتباط بین نخبگان و صنایع هستند، اهمیت دهیم. توجه به این مدیر از آن متخصص و نخبه مهمتر است و متخصص را از خارج از کشور نیز میتوان، وارد کرد و توجه به مدیران نخبه پرور ارتباط مستقیم با رشد کشور دارد.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/