حضور دانشجویان در دانشگاه، موتور محرکه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی است
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ابراهیم صالحی عمران، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با اشاره به اینکه دانشگاهها تمایل به ایجاد شرایط برگزاری کلاسهای حضوری دارند، گفت: انرژی وجود دانشجویان در دانشگاه موتور محرکه برای فعالیتهای آموزشی و پژوهشی است.
صالحی عمران افزود: دانشگاه بدون حضور دانشجو شاید رنگ آموزشی به خود نگیرد و حتی زیر سؤال باشد. اما در هر شرایطی سلامتی دانشجویان جزو اولویتهای مهم بوده و اگر روند حضوری شدن دانشگاهها به تأخیر افتاده به دلیل تابعیت وزارت علوم از تصمیمات ستاد ملی کرونا میباشد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه ستاد ملی کرونا باید تصمیم کلان در سطح کشوری یا استانی بگیرد و دانشگاهها به عنوان یک زیرسیستم تابع تصمیمات فراتر از خودشان هستند، افزود: در دانشگاههای فنی و حرفهای اعلام شده آموزشهای عملی قطعاً باید حضوری باشد، اما در مورد بعضی از دروس نظری میتوان این شیوه را ادامه داد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با اعلام اینکه آموزشهای الکترونیکی و آموزشهای مجازی به خاطر ماهیت روش ارائه، در حقیقت فرصتهای کسب دانش و مهارت و نگرش را علاوه بر انشجو و استاد، به سیستم هم میدهد، خاطر نشان کرد: بازگشایی دانشگاهها به این معنی نیست که سیستمهای آموزشی دوباره باید به حالت سنتیاش برگردد بلکه شکل آموزش به صورت ترکیبی(حضوری و مجازی)، صحیحتر است. درحال حاضر فرصت بسیار خوبی برای ارائه نوع جدیدی از آموزش در دوره شیوع کرونا فراهم شده که سابق بر این هم مورد تأکید بوده است.
صالحی عمران با اشاره به اینکه در بازار کاری که در آینده مبتنی بر اقتصاد پلتفرمی است، آموزشها هم مبتنی بر آموزشهای مجازی و الکترونیکی و ویژگیهای اقتصاد پلتفرمی خواهد بود، گفت: نیازی به برگشت دوباره سیستم آموزشی کشور به قبل از شیوع کرونا نیست. بلکه با فرصت ایجاد شده بخشی از آموزشها به ویژه دروس نظری حتماً باید به صورت الکترونیکی و مجازی ارائه شود زیرا هم از لحاظ اقتصاد آموزش، هم از لحاظ بهرهمندی از شیوههای جدید آموزش بسیار ضروری است و نتایج بسیار خوبی برای آموزش عالی کشور در پی خواهد داشت.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با اشاره به اینکه بازگشایی دانشگاهها هزینههای حاشیهای هم برای دانشگاهها خواهد داشت، بیان کرد: افزایشهایی که در دانشگاهها در بحث حقوق و دستمزد کادر اداری و اعضای هیئت علمی بر طبق قوانین صورت گرفت، در حقیقت هزینههای جدیدی را به دانشگاه تحمیل کرد و بودجه جاری دانشگاهها قادر به تحمل این هزینهها نیست.از طرف دیگرهزینههای سلفسرویس، رستوران، خوابگاه و افزایش قیمتها را هم نباید نادیده گرفت.
وی در ادامه اضافه کرد: اگر بودجه حمایتی از طرف سازمان برنامه و بودجه برای بازگشایی دانشگاهها در نظر گرفته شود، دانشگاهها میتوانند انگیزه بیشتری برای بازگشایی بخش آموزشهای حضوری پیدا کنند.
صالحی عمران در پاسخ به سؤالی مبنی بر کفایت بودجه دانشگاهها، گفت: در بودجه سال بعد وضعیت بودجهای مقداری بهتر شده اما در سال جاری اکثر دانشگاهها با مشکل تأمین اعتبار مواجهاند و دانشگاه فنی و حرفهای هم به شدت در بحث منابع اعتبار و تخصیص کمبودهایی دارد که امید حمایت از دولت داریم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای در مورد نحوه برگزاری امتحانات در دانشکده های فنی و حرفه ای عنوان کرد: آموزشهای کارگاهی و عملی با رعایت پروتکلهای بهداشتی از ابتدای ترم تحصیلی مهر حضوری برگزار میشود و یقیناً ترم بعد هم حضوری خواهد بود و در مورد دروس عملی که به صورت حضوری بوده امتحانات هم حضوری است و اگر شرایط مهیا نشود، دروس نظری که مجازی برگزار شدهاند را هم در همان دامنه مجازی برگزار می کنیم.
صالحی عمران در پایان گفت: امتحانات پایان ترم دانشجویان به صورت حضوری و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار می شود چراکه از لحاظ کیفیت آموزشی وضعیت مطلوب تری خواهیم داشت.
انتهای پیام/
انتهای پیام/