دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مسئولان وزارت علوم مطرح کردند؛

درخواست برخی دانشگاه‌ها برای برگزاری حضوری دروس عملی در ترم آینده

2 مسئول وزارت علوم از درخواست دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و علمی کاربردی برای برگزاری حضوری دروس عملی در نیمسال دوم خبر دادند.
کد خبر : 558604
637335232666837257_lg.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امتحانات پایان ترم دانشجویان در حال حاضر به شکل مجازی برگزار می‌شود و برای ارزیابی دانشجویان در امتحانات الکترونیکی، از قبل دستورالعملی به دانشگاه‌ها ابلاغ کردیم.


وی ادامه داد: بر اساس این دستورالعمل، ارزیابی‌ها نباید منوط به امتحان پایان ترم باشد بلکه دانشجویان باید در طول ترم و به‌صورت مستمر ارزیابی شوند.


معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره راهکارهای جلوگیری از تقلب در امتحانات مجازی، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از تقلب در امتحان پایان ترم، دانشگاه‌ها با شیوه‌های خودشان برای بالابردن امنیت آزمون‌ها اقدام می‌کنند.


معاون آموزشی وزیر علوم درباره نحوه آموزش دانشجویان در ترم آینده تأکید کرد: این مسئله بستگی به تصمیم‌های ستاد ملی مقابله با کرونا دارد و تاکنون مصوبه‌ای برای آموزش حضوری صادر نشده است.


خاکی صدیق گفت: بنابراین بر اساس روند فعلی، کلاس‌های ترم آینده به شکل مجازی برگزار خواهد شد؛ مگر اینکه مجوز حضور دانشجویان در دانشگاه از سوی ستاد دریافت شود.


وی همچنین در خصوص نحوه آموزش دروس عملی دانشجویان گفت: دانشگاه‌هایی مانند علمی کاربردی و فنی و حرفه‌ای، درخواست برگزاری حضوری دروس عملی برای دانشجویان بومی را مطرح کرده‌اند، اما تاکنون مجوزی صادر نشده است.


نحوه بازگشایی دانشگاه‌ها در نیمسال دوم


محمدرضا آهنچیان، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره بازگشایی دانشگاه‌ها در نیمسال دوم سال تحصیلی جاری گفت: در نیمسال دوم اگر این وضعیت ادامه داشته باشد، احتمال بازگشایی دانشگاه‌ها وجود دارد.


وی افزود: با وجود این، مراکز آموزش عالی مأمور به توسعه زیرساخت‌ها شده‌اند که شامل تولید محتوا و سیستم‌های هوشمند کنترل دانشجو در ارزشیابی‌هاست. اگر دوباره موج کرونا ایجاد شود، دانشگاه‌ها آمادگی برگزاری کلاس‌های مجازی را به همان روش دارند.


مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم تأکید کرد: در شرایط کنونی به نظر می‌رسد دانشگاه‌ها آمادگی پذیرش دانشجو در نیمسال دوم ۱۴۰۰-۱۳۹۹ داشته باشند.


وی ادامه داد: سفر دانشجویان غیربومی، چالشی‌ترین قسمت تصمیم‌گیری وزارت علوم است؛ چرا که بیشترین خطر در سفرهای جاده‌ای از نظر ابتلا به کرونا وجود دارد. دانشگاه‌هایی که اکثریت یا همه دانشجویان آن‌ها را دانشجویان بومی تشکیل می‌دهند، می‌توانند امکان آموزش حضوری را فراهم کنند.


درخواست چند دانشگاه برای برگزاری حضوری کلاس‌ها


این مسئول وزارت علوم با تأکید بر اینکه در دوره همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ دانشگاه‌ها به طور مطلق دوره‌های حضوری را تعطیل نکرده‌اند، افزود: برای نمونه دانشگاه‌های نظامی و انتظامی آموزش و امتحانات را تعطیل نکردند. در وزارت بهداشت هم آموزش برای انترن‌ها و رزیدنت ها تعطیل نشد.


آهنچیان گفت: بنابراین در وزارت علوم هم برای دانشجویان دکتری که در مرحله رساله بودند، اجازه حضور در دانشگاه‌ها داده شد. در حقیقت آموزش و پژوهش به هیچ وجه در کشور تعطیل نشده است. دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به صورت خیلی محدود و فقط یک تا دو هفته به دلیل شرایط قرمز تعطیل بود.


وی ادامه داد: قرار نبود هیچ دانشجویی به ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دانشگاه نروند؛ هم اکنون هم برخی زیرنظام‌ها برای بازگشایی آموزش حضوری اعلام آمادگی کرده‌اند.


یادآور می‌شود، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز درباره نحوه شروع نیمسال تحصیلی دوم دانشگاه‌ها اعلام کرده بود که در این باره هنوز تصمیم خاصی گرفته نشده است.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب