برنامه دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس برای راهاندازی موزه تخصصی آبزیان
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ شادی خاتمی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس هفته پژوهش ۱۴۰۰ به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان شناخته و از وی تجلیل شد.
فعالیتهای علمی این پژوهشگر و محقق در پنج سال اخیر، چاپ هفت مقاله شامل پنج مقاله علمی پژوهشی و دو مقاله ISI، تألیف یک کتاب دانشگاهی در سال ۱۳۹۹ و معرفی دو گونه جانوری برای نخستین بار در خلیج فارس که بهصورت دو مقاله ISI بهطور جداگانه چاپ شده و دو گونه جانوری شناساییشده هامور خط آبی(از هامورماهیان) و اسکوئید مینیاتوری (از نرمتنان- سرپایان) نام دارند، بوده است.
انتخاب بهعنوان پژوهشگر برتر منتخب دانشگاه آزاد اسلامی در جشنواره جهادگران علم و فناوری استان هرمزگان در سال ۱۳۹۸(از سوی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان هرمزگان)، انتخاب بهعنوان پژوهشگر منتخب بانوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس به مناسبت روز زن و معرفی در روزنامه فرهیختگان و انجام پروژه تحقیقاتی درون دانشگاهی که حاصل آن چاپ دو مقاله ISI، شناسایی و گزارش یک گونه جدید برای نخستینبار در خلیج فارس و ثبت ۱۲۴ ژن در بانک جهانی ژن میشود از دیگر فعالیتهای اخیر این محقق است.
پژوهشگر برتر هفته پژوهش ۱۴۰۰ دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا اظهار کرد که در حوزه پژوهش دو مسئولیت مهم را به عهده دارم. یکی فعال کردن مجله علمی و دیگری یافتن راهکاری برای راهاندازی موزه آبزیان و حیاتوحش است که اگر مکان مناسبی برای موزه پیدا شود، تجهیز آن میتواند یکی از مکانهای گردشگری آینده برای مردم بندرعباس باشد و در درازمدت سودآور خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
نتایج تحقیقات و پژوهشهای موفق کاربردی و عملیاتی شود
چگونه پژوهشی گسترده، پویا و بانشاط داشته باشیم؟
وی با تشریح امکانات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس اظهار کرد: وقت آن رسیده که واحد دانشگاهی بندرعباس با سابقه طولانی که در رشتههای منابع طبیعی دارد، موزهای منحصربهفرد با امکانات مدرن داشته باشد و پیشنهاد میکنم که برای ساخت و سایر هزینهها از استانداری و یا شهرداری کمک گرفته شود؛ زیرا نتیجه کار، مکانی برای تفریح و سرگرمی مردم شهر میشود و از آنجایی که همه اعضای هیئت علمی و سایر کارشناسان دانشگاه مانند خانواده هستند، ارتقا و موفقیت هر کدام از آنها مایه خوشحالی بوده و پیشرفت دانشگاه باعث افتخار همه است.
در عرصه پژوهشی تجربه نشان داده که انتخاب گروه علمی فعال متناسب با نوع کار میتواند در موفقیت انجام و پایان بهموقع پروژه نقش اساسی داشته باشد.عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس عنوان کرد: پیشنهادم برای حوزه پژوهش و فناوری این است که با توجه به امکانات موجود در دانشگاه پروژه تعریف شود و مسئولان در نظر داشته باشند که بعضی از پروژهها و نتایج آنها بهویژه در حوزه منابع طبیعی برای دانشگاه سودآور نیست و یا سودآور بودن آنها در درازمدت میسر است. در عرصه پژوهشی تجربه نشان داده که انتخاب گروه علمی فعال متناسب با نوع کار میتواند در موفقیت انجام و پایان بهموقع پروژه نقش اساسی داشته باشد که مدیریت آن نیز به عهده مجری طرح است.
خاتمی تأکید کرد: باید از دستاوردهای پروژه، مقالاتی نوشته و چاپ شود؛ چراکه چاپ مقالات، نتایج پژوهشها را در مدیریت مزارع پرورش آبزیان و یا ارزیابی ذخایر دریایی و... در اختیار آبزیپروران و کارشناسان شیلات قرار میدهد.
وی مطرح کرد: فعالیتهای علمی مربوط به آبزیان دریایی نیاز به کار گروهی منسجم و فضای آزمایشگاهی متناسب با نوع کار دارد که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس همه این موارد مهیاست؛ اما با توجه به تغییر سیاستهای دانشگاه و یا هر دلیل دیگری، پروژههای تحقیقاتی دیگر مورد استقبال قرار نگرفت و رفتهرفته آزمایشگاههای مرتبط نیز جمع شده و یا تغییر کاربری دادهاند که هدف آنها فرای پروژههای درون دانشگاهی است که امیدوارم با موفقیت همراه شود تا اینجانب و سایر اعضای هیئت علمی گروه منابع طبیعی بتوانیم در این عرصه نیز فعالیت کنیم.
سوابق علمی و کاری عضو هیئت علمی واحد بندرعباس
پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان که ۲۰ سال سابقه تدریس در واحد دانشگاهی بندرعباس را دارد، درباره سوابق و فعالیتهای علمی خود گفت: از دوره کارشناسی تا دکتری در رشته زیستشناسی تحصیل کرده و در مقطع دکتری در رشته زیستشناسی دریا با گرایش جانوران دریا مشغول به تحصیل شدم. از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران فارغالتحصیل شده و در شناسایی جانوران بنتیک آبهای محیط نیروگاه اتمی بوشهر در شرکت ساخت ایران، وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت سهامی شیلات ایران نیز سابقه کار دارم.
بیشتر بخوانید:
لزوم انعقاد قرارداد با مراکز تحقیقاتی بینالمللی برای تحقق پژوهش نتیجهبخش
تفاوت پژوهشمحوری دانشگاههای مطرح دنیا با ایران چیست؟
اهتمام دانشگاهها به پژوهش و تحقیق و فعالیتهای دانشبنیان
خاتمی اضافه کرد: همه فعالیتهای علمی خود را در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس و با امکانات موجود انجام دادم و همیشه پروژههایی را انتخاب کردم که متناسب با شرایط محیط و امکانات آزمایشگاهی باشد و تیم عملیاتی و علمی قوی داشتم. همه فعالیتهای پژوهشی را بهصورت مقاله چاپ کرده و حتی نتایج یکی از مقالات را میتوان در مدیریت و ارزیابی ذخایر گروهی از آبزیان در خلیج فارس و دریای عمان مورد استفاده قرار داد.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/پ
انتهای پیام/