دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 دی 1400 - 12:25
هفته پژوهش ۱۴۰۰(۱۸۰)/ دهقانیان در گفت‌وگو با آنا تأکید کرد؛

لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای احیای علوم پایه

کمبود امکانات مهم‌ترین دلیل بی‌رغبتی محققان ایرانی به پژوهش استیک پژوهشگر برتر با بیان اینکه مهم‌ترین دلیل بی‌رغبتی پژوهشگران ایرانی به پژوهش، کمبود امکانات و نبود حمایت‌های مالی مناسب است بر لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای احیای علوم پایه تأکید کرد.
کد خبر : 631176
محمدصادق دهقانیان پژوهشگر برتر استان هرمزگان

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ محمدصادق دهقانیان، استادیار پایه ۱۳ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس دارای مقالات متعدد در مجلات معتبر داخلی و بین‌المللی بوده و بارها داوری مقالات مجلات معتبر بین‌المللی و داخلی را انجام داده است.


دهقانیان متولد سال ۱۳۵۹ شهر شیراز، تحصیلات ابتدایی تا کارشناسی ارشد را در این شهر گذراند و سال ۱۳۸۶ در مقطع دکتری تخصصی رشته زمین‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران پذیرفته و سال ۱۳۹۱ فارغ‌التحصیل این رشته شد و اکنون به‌عنوان استادیار پایه ۱۳ دانشگاه آزاد بندرعباس مشغول خدمت است.




بیشتر بخوانید:


الگوبرداری از آلمان و ژاپن در توسعه پژوهش کشور/ مسائل مهم عرصه پژوهش چیست؟






عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس به‌تازگی و در هفته پژوهش ۱۴۰۰ به عنوان پژوهشگر برتر استان هرمزگان انتخاب و از وی تجلیل شد.


پژوهشگر برتر استان هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که چه مؤلفه‌ها و ویژگی‌هایی موجب انتخاب او به‌عنوان پژوهشگر برتر و برگزیده شد، بیان کرد: بخشی از فعالیت‌های پژوهشی که موجب انتخابم به‌عنوان پژوهشگر برتر بین دانشگاه‌های استان هرمزگان در علوم پایه بوده است، می‌توان انتشار مقالات متعدد در مجلات ISI (WOS)، انتشار چند مقاله در مجلات علمی پژوهشی وزارتین، دو طرح پژوهشی خاتمه‌یافته به‌عنوان مجری طرح و حدود ۹۰ مورد داوری مقالات برای مجلات معتبر بین‌المللی و مجلات داخلی را نام برد.


تنها انتظارم از دولتمردان حمایت از پژوهش است


باید تدبیری برای احیای علوم پایه (ریاضی، فیزیک، زمین‌شناسی، شیمی و زیست‌شناسی) با جدیت و فوریت انجام شود؛ چراکه حتماً در آینده، کشور به‌شدت نیازمند این رشته‌ها خواهد بود. وی درباره تازه‌ترین فعالیت‌ها و موفقیت‌های علمی و پژوهشی خود توضیح داد: با همراهی همکاران در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ موفق به چاپ و پذیرش ۱۴ مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی، علمی پژوهشی وزارتین و همایش‌های مختلف شدیم.


پژوهشگر برتر استان هرمزگان افزود: جدیدترین فعالیت پژوهشی(مقاله) در دسامبر ۲۰۲۱ در مجله «ژئولوجیکال ژورنال» (Geological Journal) که از مجلات Q۱ است در حال چاپ است. در این مقاله برای نخستین بار روند تکاملی آلوئولین‌ها در زاگرس و خاورمیانه مورد بررسی دقیق قرار گرفته است. اکنون پنج مقاله در حال داوری در مجلات معتبر بین‌المللی، ۶ مقاله در دست نگارش و یک کتاب در مراحل نهایی نگارش از دیگر فعالیت‌های پژوهشی این‌جانب است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس درباره نقص‌ها و کمبودهای کنونی عرصه پژوهش و فناوری کشور و بایدها و نبایدهای این حوزه عنوان کرد: شاید مهم‌ترین دلیل بی‌رغبتی پژوهشگران ایرانی به پژوهش، کمبود امکانات و نبود حمایت‌های مالی مناسب باشد که امیدواریم با پشتکار مسئولان و رفع موانع، این انگیزه در استادان، دانشجویان و محققان ایجاد و سبب پیشرفت کشور شود.


اهمیت به پژوهش دلیل اصلی توسعه کشور در آینده نزدیک خواهد بود


دهقانیان انتظار خود به‌عنوان پژوهشگر از مسئولان بالادستی به‌ویژه دولتمردان را یادآور و متذکر شد: تنها انتظارم از مسئولان بالادستی و دولتمردان حمایت از پژوهش است. اهمیت به پژوهش دلیل اصلی توسعه کشور در آینده نزدیک خواهد بود و بدون شک هزینه در پژوهش را نباید به‌عنوان هزینه‌کرد دید و حتماً سرمایه‌گذاری است و ثمرات مثبتی برای کشور خواهد داشت.




بیشتر بخوانید:


افزایش اثربخشی و کاهش اثرات جانبی شیمی‌درمانی با نانوذرات


بیانیه گام دوم انقلاب چراغ راه عرصه پژوهش و فناوری


لزوم افزایش تعامل حوزه پژوهش کشور با مجامع علمی دنیا


از ثبت ۹ ژن و ۶ سویه باکتریایی تا چاپ و انتشار ۳۵ مقاله




وی درباره انتقادها و پیشنهادهای خود و شاخص‌های رشد و توسعه عرصه پژوهشی کشور بیان کرد: همان‌طور که در فرمایش مقام معظم رهبری در ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ هم مشهود است، نباید اجازه دهیم رشته‌های علوم پایه رو به زوال بروند و حتماً باید تدبیری برای احیای علوم پایه (ریاضی، فیزیک، زمین‌شناسی، شیمی و زیست‌شناسی) با جدیت و فوریت انجام شود؛ چراکه حتماً در آینده، کشور به‌شدت نیازمند این رشته‌ها خواهد بود.


پژوهشگر برتر استان هرمزگان تأکید کرد: از تمام مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس به‌ویژه احسان کامرانی رئیس و علیرضا سایبانی معاون پژوهشی دانشگاه که با فراهم‌کردن شرایط لازم زمینه این موفقیت را فراهم کرده‌اند، قدردانی می‌کنم.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب