دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش|

تاثیرپذیری بازار از حذف ارز۴۲۰۰ تومانی چه میزان است؟

در حالی که زمزمه‌های حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بیش از هر زمانی جدی شده، درباره اثرات آن بر بازار اظهارنظرهای متفاوتی بیان می‌شود.
کد خبر : 630419
ارز4200

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، زمزمه‌های حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از اقتصاد کشور این بار به صورت جدی به گوش می‌رسد و حذف آن به نظر قریب‌الوقوع است.


ارزی که فسادها و رانت‌های زیادی را در پی داشته است و منتقدان بسیاری دارد که معتقدند ارز ۴۲۰۰ تومانی به اهدافی که برای آن در نظر گرفته شده دست نیافته و هم تولیدکنندگان و هم مصرف کنندگان در این بین متضرر شده‌اند و باید حذف شود.


هر چند که اکثر کارشناسان متفق‌القول بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تاکید دارند اما در نحوه اجرا اختلاف‌نظرهایی وجود دارد که کمترین تبعات را داشته باشد.


برخی از کارشناسان معتقدند حذف یارانه‌ها باید به صورت تدریجی اتفاق بیفتد و حذف یکباره آن تبعات زیادی دارد و به دهک‌های پایین جامعه فشار وارد خواهد کرد.


اظهارنظرهای مختلفی درباره قیمت برخی از کالاها پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از سوی بخش خصوصی صورت گرفته است و نگرانی‌هایی را به دنبال داشته است و از طرفی مسئولان دولتی نیز هیچ اطمینان خاطری به جامعه درباره تاثیرپذیری اندک بازار از از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نداده‌اند.


نیاز ۵ برابری واحدهای تولیدی به نقدینگی


ناصر نبی‌پور، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران با اشاره به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات نهاده‌های دامی و دانه‌های روغنی بیان می‌کند «تابستان امسال وزارت جهاد کشاورزی از تشکل‌های تولیدی درخواست کرد قیمت محصولات پروتئینی از جمله مرغ و تخم مرغ را با ارز نیمایی محاسبه و اعلام کنند که ما نیز این کار را انجام دادیم و براین اساس اگر ارز ترجیحی از روی نهاده‌های دامی حذف شود قیمت هر شانه تخم مرغ به ۱۱۰ هزار تومان و هر کیلوگرم مرغ به ۸۰ هزار تومان می‌رسد».


نبی‌پور با بیان اینکه با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیاز به نقدینگی در واحدهای تولیدی نیز ۵ برابر خواهد شد، تاکید می‌کند «تولیدکنندگان قادر به تأمین این حجم از نقدینگی نیستند و اگر حذف ارز تدریجی نباشد دچار مشکل خواهند شد».




بیشتر بخوانید:


لزوم حذف تدریجی ارز ترجیحی کالاهای اساسی/ به قدرت خرید اقشار کم درآمد توجه شود




محصولات دامی گران می‌شود


پوریان، رئیس شورای تأمین دام نیز معتقد است «بیشتر نهاده‌های بخش دام با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می شود و اگر این ارز به ۲۳ هزار تومان برسد شاهد گران شدن قیمت در بخش نهاده‌ها خواهیم بود که منجر به گران شدن گوشت و سایر محصولات دامی می شود و این تصمیم باید با دیدگاه کارشناسی‌تری گرفته شود».


احتمال افزایش ۴ برابری قیمت مرغ و تخم مرغ


رضا مبصری، دبیر انجمن تولیدکنندگان مرغ نیز می‌گوید «شنیده‌ها حاکی از این است که از این پس ثبت سفارش نهاده دام و طیور تنها با ارز نیمایی امکان‌پذیر است و هیچ ارز دولتی به واردکنندگان تعلق نمی‌گیرد».


وی ادامه می‌دهد «نهاده‌هایی که ترخیص شدند و در سامانه بازارگاه عرضه می‌شوند همچنان با ارز دولتی محاسبه و به مصرف‌کننده تحویل داده می‌شود».


مبصری بیان می‌کند «با برداشته شدن ارز دولتی ممکن است قیمت مرغ و تخم مرغ سه تا چهار برابر شود. یعنی هر کیلو مرغ با قیمت ۶۰ تا ۸۰ هزار تومان فروخته می‌شود».


تضمینی برای افزایش فراتر از انتظار قیمت‌ها وجود ندارد


مجتبی رضاخواه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس نیز با اشاره به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گوید «با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از کالاهای اساسی هیچ تضمینی وجود ندارد که قیمت‌ها فراتر از انتظارات و پیش‌بینی‌های ما بالا نرود. اما دولت با پرداخت یارانه به مردم این اختلاف قیمت‌ها را جبران خواهد کرد».


*قاسم شجاع


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب