سونامی اُمیکرون در آمریکا/ سویه جدید کرونا جشن کریسمس را به عزا تبدیل کرد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، اخباری که از ایالاتمتحده آمریکا در خصوص شیوع سریع سویه اُمیکرون کرونا در همه ۵۰ ایالت این کشور منتشر میشود نشان از شکست این ابرقدرت غربی در مقابل ویروسس بسیار هوشمند است.
یکی از مباحثی که جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در کمپین انتخاباتی سال ۲۰۲۰ خود بهشدت بر آن تأکید داشت و مانند پتک بر سر دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق میزد همین نحوه مقابله با شیوع ویروس کرونا و غلبه بر تبعات اقتصادی آن بود. اما هماکنون به همگان ثابتشده که موضوع ساختار بهداشتی ایالاتمتحده مانند تمامی ساختارهای دیگر ازجمله سیاست خارجه این کشور خیلی به فرد رئیسجمهور ربطی ندارد و از پایه مشکل دارد.
بیش از ۷۰ درصد مبتلایان به کرونا در آمریکا به سویه اُمیکرون آلوده شدهاند
شرکتهای بزرگ داروسازی آمریکا که روزی تمام تلاش خود را بر تولید واکسن گذاشته بودند تغییر سیاست دادهاند و شروع به تولید قرصهای ضد کرونا کردهاند زیرا بسیاری از افرادی که به سویه اُمیکرون مبتلا شدهاند از میان افرادی هستند که دستکم دو دوز واکسن فایزر یا مدرنا یا یک دوز جانسوناند جانسون دریافت کردهاند.
سازمان غذا و داروی آمریکا دومین قرص مقابله با اُمیکرون به نام مولنوپیراویر را هم تأیید کرده و به زودی این دارو وارد بازار میشود. اولین قرص ضد کرونا هم به نام پاکسولووید ساخت شرکت فایزر بود که تأییدیه گرفته بود تا از آن برای درمان بیماران مبتلا به اُمیکرون استفاده شود. گفته شده که تبعات احتمالی پاکسولووید از مولنوپیراویر کمتر است.
انجمن پرستاران آمریکا به دولت هشدار داده تا دیر نشده کمبود پرستار را به عنوان بحران ملی اعلام کند
خیلی تعجبآور است که فقط سه هفته پس از شناسایی سویه اُمیکرون در آفریقای جنوبی همه ۵۰ ایالت آمریکا درگیر این بیماری شدهاند. هراسی که جمعیت تقریباً ۳۸۰ میلیونی آمریکا از داروهای ضد کرونا دارند کم از خود کرونا نیست. روی برچسب قرص مولنوپیراویر هشدار احتمال نقص هنگام تولد نوزادان داده شده است یعنی دستکم زنان باردار از آن نمیتوانند استفاده کنند.
بر اساس تحقیقات اولیه، سویه اُمیکرون کرونا خیلی بیشتر از سویههای قبلی ازجمله دلتا قابلانتقال است و در برابر واکسنها هم مقاومتر است.
بایدن وعده توزیع ۵۰۰ میلیون تست رایگان بین مردم، افزایش ظرفیت بستری بیمارستانی و ادامه واکسیناسیون سراسری داده اما متخصصان بیماریهای عفونی زمستان سختی را برای این کشور پیشبینی کردهاند و طرح بایدن را در مقابل این بیماری از هماکنون شکست خورده میدانند.
گفتنی است که سویه اُمیکرون در حدود ۹۰ کشور دیگر مشاهده شده است اما شیوع آن در آمریکا بسیار سریعتر و گستردهتر از دیگر کشورهاست. دولت آمریکا بیشتر نگران آشوبهای احتمالی در پی ناتوانی در کنترل شیوع بیماری است.
واشنگتن اگرچه طرح استقرار پایگاههای آزمایش اضطراری کرونا را صادر کرده است اما درعینحال گارد ملی آمریکا را در مناطق با سیستم بهداشتی تحت فشار شیوع کرونا، به حالت آمادهباش درآمده تا در صورت اعمال محدودیت کرونایی و مخالفت مردم به مقابله با خاطیان بپردازد.
بیشتر بخوانید:
اُمیکرون سویه غالب در آمریکا شد/ مرگ یک آمریکایی در تگزاس
انجمن پرستاران آمریکا هم به دولت هشدار داده تا دیر نشده کمبود پرستار را بحران ملی اعلام کند. منظور این است که بیماران کرونایی که تعدادشان بهسرعت در حال افزایش است نیاز به پرستاران بیشتری دارند. این امر باعث میشود که اورژانس بیمارستانها با کمبود پرستار مواجه شوند.
در حال حاضر بیشترین تعداد مبتلا به سویه اُمیکرون در نیویورک، نیوجرسی و واشنگتن دی سی گزارش شدهاند. بهطورکلی اوضاع در ایالتهای شرقی آمریکا بحرانیتر از دیگر مناطق است. مردم برای خرید تست کرونا باید ساعتها در صف بمانند و به هر نفر هم حداکثر دو تست فروخته میشود. زنجیره تأمین و توزیع تست در این دو سال نتوانسته به نظم مناسب دست پیدا کند.
اما واکنش بایدن مانند همیشه است که "هیچکس فکر نمیکرد این بیماری یا آن مشکل اینقدر قوی یا سریع اتفاق بیفتد". به همین دلیل است که محبوبیت بایدن دستکم به خاطر همین واکنشهایش به کمترین حد رسیده است.
بیماریهایی ازجمله سرماخوردگی، آنفولانزا و آلرژی در این فصل رو به افزایش خواهند گذاشت و مبتلایان به آنها حتماً به سراغ خرید تست کرونا خواهند رفت. خیلی از مردم با کمترین علائم بیماری هم بهتر میبینند که تست کرونا تهیه کنند تا از عدم ابتلا به اُمیکرون مطمئن شوند. خطوط هوایی ایالاتمتحده هم اعلام کرده که مسافرانی را انتقال میدهد که تست آنها منفی باشد. همه این موارد باعث میشود که نیاز به تست آنقدر زیاد شود که دولت نتواند پاسخگو باشد.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای واگیردار آمریکا اعلام کرده است که بیش از ۷۳ درصد مبتلایان به کرونا در آمریکا به اُمیکرون مبتلا شدهاند. در یک هفته گذشته تعداد مبتلایان به اُمیکرون ۶ برابر شده تا راشل والنسکی مدیر مرکز کنترل و پیشگیری اعلام کند که خیلی زود سویه دلتا در آمریکا جای خود را به اُمیکرون خواهد داد.
مقامات آمریکا برخورد با کرونا را سیاسی کردهاند وگرنه میتوانستند از تجارب دیگر ملل موفق در کنترل این ویروس ازجمله چین بهره بگیرند
آنتونی فائوچی کارشناس ارشد بیماریهای عفونی در آمریکا هم با والنسکی موافق است. وی پیش بینی کرده که اُمیکرون گونه غالب در آمریکا در چند هفته آینده خواهد شد.
از زمانی که اولین مرگ براثر ابتلا به سویه اُمیکرون در شهر کانتی به ثبت رسید مرگبار بودن این سویه جدید هم خبرساز شده است. برخی از کارشناسان بهداشتی هشدار دادهاند که افرادی که واکسن نزدهاند با یک سونامی اُمیکرونی روبرو خواهند شد. بههرحال این موضوع واکسن زدن که مورد تأیید همه متخصصان بیماریهای واگیردار است اما صحبت اینجاست که چرا واکسنهای استفادهشده در آمریکا نتوانستهاند ایمنی لازم را در جامعه علیه شیوع اُمیکرون ایجاد کنند.
غرور بیجای دولتمردان واشنگتن باعث شده از تجربه پکن در غلبه بر کرونا استفاده نشود
گفته شده که مرد ۵۰ سالهای که در کانتی براثر اُمیکرون جان باخت واکسن دریافت نکرده بود. البته تحقیقات اولیه هم نشان داده است که مانند سویههای قبلی افرادی که واکسینه شدهاند در صورت ابتلا به اُمیکرون علائم کمتری را تجربه خواهند کرد و احتمال بستری شدنشان هم کمتر خواهد بود.
کارشناسانی که جهشهای ویروس کووید- ۱۹ را رصد میکنند گفتهاند ویروس کرونا به کمک پروتئینی به نام اسپایک، وارد سلولهای بدن شده و باعث بیماری کووید-۱۹ میشود.
این کارشناسان حدود ۳۰ تغییر یا بیشتر در پروتئین اسپایک در نوع اُمیکرون شناسایی کردهاند که دو برابر جهشهای نوع دلتا است. گفتی است که نیمی از این جهشها در پروتئین اسپایک است که ویروس به کمک آن به سلول بدن انسان متصل شده، وارد آن میشود و باعث عفونت میشود. حداقل سه جهش در نوع اُمیکرون شناسایی شده که به ویروس برای فرار از شناسایی شدن توسط آنتیبادی دستگاه ایمنی کمک میکند. متخصصان گفتهاند که جهش دیگری هم توانایی ویروس اُمیکرون را برای ورود به سلولهای افراد میزبان افزایش میدهد و باعث انتقال بیشتر و سریعتر آن میشود.
بیشتر بخوانید:
اُمیکرون تولید واکسن را رونق میدهد؟
سفر به آمریکا برای صهیونیستها ممنوع شد
جالب است بدانیم که یکی از دانشمندان مؤسسه ژنتیک یو.س.آل انگلیس گفته است احتمالاً سویه اُمیکرون در طول عفونت مزمن در فردی با نقص سیستم ایمنی (ایدز) تکامل یافته است. با توجه به اینکه در آفریقای جنوبی حدود ۸.۲ میلیون نفر مبتلا به ایدز هستند ممکن است سویه اُمیکرون از یک فرد آلوده به ایدز منشأ گرفته باشد.
بر اساس آخرین گزارشها، شرکتهای هواپیمایی یونایتد و دلتا از لغو بسیاری پرواز ها در آستانه کریسمس بدلیل مبتلا شدن برخی کارمندان شان به امیکرون خبر دادهاند تا به این ترتیب این جشن به عزا تبدیل شود. دست کم ۱۲۰ پرواز شرکت یونایتد و ۹۰ پرواز شرکت دلتا برای روز جمعه لغو شده است و مسئولان هر دو شرکت هواپیمایی امریکایی گفتهاند که تلاش میکنند مسافرانشان از لغو پروازها باخبر سازند. شاید لغو این تعداد پرواز از اولین تبعات اقتصادی این سویه جدید به شمار آید.
مشکل اینجاست که مقامات سیاسی آمریکا برخورد با کرونا را سیاسی کردهاند وگرنه بسیاری از منتقدان عملکرد بهداشتی واشنگتن در خصوص نحوه مقابله با ویروس کرونا بارها از دولت خواستهاند که از تجارب دیگر ملل موفق در کنترل این ویروس ازجمله چین بهره بگیرند اما تابهحال گوش شنوایی یافت نشده است.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/