دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
هفته پژوهش ۱۴۰۰(۱۳۰)/ خانی در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

از داوری مجلات داخلی و خارجی تا کمبودهای عرصه پژوهش و فناوری

یک پژوهشگر برتر حمایت از پژوهش را انتظار پژوهشگران از دولتمردان برشمرد و متذکر شد که باید به ارتقای سواد دانشگاهی کشور توجه ویژه صورت بگیرد.
کد خبر : 629960
واحد میانه



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ علی خانی پژوهشگر برتر هفته پژوهش ۱۴۰۰ فارغ‌التحصیل رشته شیمی کاربردی گرایش مهندسی محیط‌زیست در مقطع دکتری تخصصی و عضو هیئت علمی گروه شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه بوده که پژوهش خود را در زمینه طراحی و ساخت سیستم‌های جدید دفع و بازیافت انواع پسماندهای شهری، بیمارستانی، صنعتی، کشاورزی و لجن‌های نفتی ادامه می‌دهد و تاکنون در بیش از ۳۰ مجله تخصصی داخلی و خارجی به‌عنوان داور فعالیت داشته است.




بیشتر بخوانید:


پژوهش و تحقیق کلید رشد جامعه است




خانی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری آنا که چه مؤلفه‌ها و ویژگی‌هایی موجب انتخاب شما به‌عنوان پژوهشگر برتر و برگزیده شد؟ گفت: انتشار مقالات در مجله‌های مختلف علمی پژوهشی، تألیف کتاب درسی، تأییدشدن به عنوان هیئت علمی فناور و زاه‌اندازی شرکت دانش‌بنیان و فعالیت در بیش از ۳۰ مجله تخصصی داخلی و خارجی به عنوان داور ازجمله مؤلفه‌هایی است که در انتخابم به‌عنوان پژوهشگر برتر نقش داشته است.


وی درباره تازه‌ترین فعالیت‌ها و موفقیت‌های علمی و پژوهشی خود توضیح داد: با توجه به اهمیت محیط‌زیست، موضوع اشتغالزایی، تولید ثروت از علم و نیاز به ترمیم پل ارتباطی بین دانشگاه و صنعت، اکنون رویکرد اصلی پژوهش در زمینه طراحی و ساخت سیستم‌های جدید دفع و بازیافت انواع پسماندهای شهری، بیمارستانی، صنعتی، کشاورزی و لجن‌های نفتی است.


این پژوهشگر برتر کشور در پاسخ به این سؤال که نقص‌ها و کمبودهای کنونی عرصه پژوهش و فناوری کشور و بایدها و نبایدهای این حوزه را چه می‌دانید؟ تبیین کرد: با توجه به وجود مشکلات ریز و درشت کشور در حوزه‌های مختلف صنعت مسئله مهم و اساسی توجه به مدیریت صحیح در ارتباط مؤثر بین دانشگاه و صنعت است.


خانی یادآور شد: باید با زیرساخت‌های لازم در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات صنعت مورد شناسایی قرار گیرد و در قالب طرح‌های پژوهشی و پایان‌نامه‌های دانشجویی با رویکرد صنعت محور نه صرفاً پژوهشی، بلکه به طور عملیاتی به رفع‌ نیازها و کمبودها اقدام شود.


وی، حمایت از پژوهش را انتظار پژوهشگران از دولتمردان برشمرد و متذکر شد: باید به ارتقای سواد دانشگاهی (نه صرفاً بالابردن مدرک) توجه ویژه صورت بگیرد، سوادی که واقعاً در عمل بتواند نخست زندگی شخص و سپس بشر را دچار تغییر و تحول سازنده کند.


این پژوهشگر برتر تبیین کرد: هرچند ذاتاً هدف اصلی پژوهش، درک و تبیین پدیده‌ها و روابط بین آنهاست؛ اما به قول حکیم مولانا «چون که صد آمد نود هم پیش ماست.»


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب