دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پرداخت ۲.۵ میلیارد دلار یارانه پنهان سوخت به کامیون‌های فرسوده

وزیر راه و شهرسازی از اجرای طرح تحول بخش حمل و نقل کشور در دو بخش هوایی و جاده‌ای خبر داد و گفت: هزینه یارانه پنهان سوخت ۱۶۰ هزار کامیون فرسوده بخش جاده‌ای، سالانه ۲ و نیم میلیارد دلار است.
کد خبر : 629683
قاسمی

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از صداوسیما، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در مراسم الحاق و بهره‌برداری از ۵۲۶ دستگاه انواع ناوگان به شبکه ریلی به ارزش ۷۹۴ میلیارد تومان که صبح امروز در ایستگاه راه‌آهن تهران برگزار شد، حمل‌ونقل را یکی از حوزه‌های راهبردی کشور دانست و گفت: عقب‌ماندگی زیادی در این حوزه داریم که بخش زیادی از آن به مشکلات داخلی و بخش دیگری به بحث‌های بین‌المللی بازمی‌گردد.


وی افزود: حجم باری که بین کشورهای منطقه جابه‌جا می‌شود، درآمد ترانزیتی خوبی برای کشور ایجاد می‌کند، اما برای آنکه زیرساخت‌های لازم برای دستیابی به حد ایده‌آل از ترانزیت ایجاد شود، اعتبارات زیادی موردنیاز است که بودجه‌های دولتی و حتی کل بودجه وزارت راه و شهرسازی کفاف ساخت حتی چند صد کیلومتر انواع مسیر را هم نمی‌دهد بنابراین باید در حوزه تأمین مالی طرح‌های ریلی به روش‌های دیگری متوسل شویم تا این پتانسیل نهفته در کشور شکوفا شود.


وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تبادل ۵۰ میلیون تنی بار در سال میان روسیه و هند گفت: در حال حاضر این بار از کانال سوئز به هند می‌رسد که هزینه حمل یک‌تن بار از این کانال، چند برابر عبور از ایران است و زمان سیر این بار از طریق دریا نیز سه برابر عبور بار از مسیر ایران خواهد بود.




بیشتر بخوانید:


همه متقاضیان مسکن در سامانه اسکان ثبت‌نام کنند




قاسمی افزود: اخیراً باری از فنلاند به هند منتقل شد که با احتساب حمل کامیونی این بار در قطعه رشت به آستارا که ریل نداریم، ۲۱ روز زمان برد، اما حمل این بار از طریق کانال سوئز سه ماه طول می‌کشد.


وی با اشاره به توافقاتی که با کشورهای همسایه و منطقه از جمله جمهوری آذربایجان، پاکستان، هند، قزاقستان و قرقیزستان در چهار ماهه اخیر حاصل‌ شده است، گفت: اگر کریدورهای اصلی را تکمیل کنیم با توافقاتی که به دست آورده‌ایم، درآمدی که از ترانزیت به‌ویژه حمل ریلی برای کشور به دست می‌آید، از درآمدهای اساسی دیگر کشور کمتر نخواهد بود.


وزیر راه و شهرسازی، محورهای ریلی چابهار- سرخس، شلمچه- بصره و رشت- آستارا را کریدورهای اصلی ترانزیتی کشور دانست که باید زیرساخت‌های آن‌ها تکمیل شود و افزود: تکمیل این زیرساخت‌ها پول زیادی نیاز دارد و باید برای تأمین مالی آن‌ها به روش‌های جدید تأمین مالی ازجمله شیرین‌سازی سرمایه‌گذاری داخلی متوسل شویم.


وی گفت: باید بازگشت سرمایه‌گذاری در کشور ما کاهش یابد تا جایی که مردم بجای اینکه پول خود را در بانک گذاشته و سالی ۲۰ درصد سود بگیرند، ترجیح دهند در طرح‌های حمل‌ونقلی کشور مشارکت و سرمایه‌گذاری کنند.


قاسمی، اهمیت افزایش ناوگان را یادآور شد و گفت: در بخش واگن باری و مسافری مشکل زیادی نداریم و مشکل عمده ما، در بخش خودکشش و کشنده یا لوکوموتیو است.


به گفته وزیر راه و شهرسازی، طرحی در دست اجراست که طبق آن، با کمک دولت شاهد تحول در صنعت حمل‌ونقل کشور خواهیم بود و طی سه سال آینده این تحول انجام می‌شود.


وی افزود: بخشی از مصوبات آن در دولت، تصویب‌شده و قرار است کریدورهای اصلی با اولویت تکمیل شوند،‌ به‌زودی قرارداد اتصال راه‌آهن شلمچه به بصره با عراقی‌ها به امضا می‌رسد.


قاسمی ادامه داد: ما در وزارت راه از دولت پول نمی‌خواهیم بلکه مجوز می‌خواهیم، به‌اندازه کافی در کشور ثروت است و وقتی سرمایه‌گذار در بانک سپرده می‌گذارد تا سود ۲۲ درصد بگیرد، ما باید در بخش زیرساخت آزادراهی IRI قرارداد را به‌گونه‌ای تنظیم کنیم که ۳۰ درصد سود بگیرد تا سرمایه وی در این بخش به گردش دربیاید.


وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اجرای طرح تحول حمل‌ونقل در سایر بخش‌ها ازجمله هوایی و جاده‌ای افزود: در بخش جاده‌ای ۴۰۰ هزار کامیون در جاده‌ها تردد می‌کنند که ۱۶۰ هزار دستگاه آن فرسوده است و هزینه پنهان سوخت این ۱۶۰ هزار کامیون سالانه ۲.۵ میلیارد دلار است.


وزیر راه و شهرسازی در خصوص توافق با دیگر کشورها و ازجمله هند برای همکاری گفت: با هندی‌ها در حال توافق هستیم و با چهار کشور دیگر توافقنامه خوبی امضا کرده‌ایم که سبب شده تردد در کشور ما چند برابر شود.


قاسمی یادآور شد: در وزارت راه و شهرسازی دو صندوق ملی، یکی در حوزه حمل‌ونقل و دیگری در بخش مسکن ایجادشده که تمام درآمدهای عمومی و همچنین درآمدهای بالقوه وزارت راه برای بهینه کردن هزینه‌ها به این دو صندوق منتقل می‌شود ضمن اینکه اخیراً قانون راه‌اندازی صندوق ملی مسکن به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ‌شده است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته