دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا؛

آشنایی با علائم اُمیکرون/ آیا پیک ششم در راه است؟

با اینکه ویروس اُمیکرون به‌تازگی وارد کشور شده است اما تزریق دُز یادآور واکسن کرونا، تشدید محدودیت‌های کرونایی و رعایت بیش از گذشته پروتکل های بهداشتی می‌تواند مانع آغاز پیک ششم کرونا در کشور باشد.
کد خبر : 629636
امیکرون

گروه جامعه خبرگزاری آنا، دو روزی می‌شود که خبر ورود سویه جدید ویروس کرونا به نام اُمیکرون به کشور رسانه‌ای شده است و همین خبر منجر به این شد تا نوعی نگرانی بین مردم و البته کادر درمان به وجود بیاید که آیا کشور باید منتظر شیوع گسترده این ویروس باشد و اینکه کادر درمان باید از حالا خود را با توجه به قدرت سرایت بالای این ویروس، آماده مبارزه با پیک ششم کند؟ موضوع زمانی نگران‌کننده می‌شود که با کاهش آمار مبتلایان و فوتی‌های ناشی از کرونا، نوعی عادی‌انگاری بین مردم به وجود آمده است و اکثر مردم نسبت به دورانی که کشور گرفتار پیک‌های مختلف بود، پروتکل‌های بهداشتی را آن‌چنان‌که بایدوشاید رعایت نمی‌کنند و همین نگرش مردم و از طرفی قدرت بالای سرایت ویروس موجی از نگرانی را به وجود آورده است.


ویروس اُمیکرون تاکنون در کشورهای آفریقایی و برخی از کشورهای اروپایی نمایان شده است و نکته دیگر این ویروس اینکه جوانان و نوجوانان را بیشتر از اقشار دیگر درگیر کرده است و ازآنجاکه طبق گفته کارشناسان، رعایت پروتکل‌های بهداشتی بین جوانان و نوجوانان کمتر از سایر اقشار جامعه رعایت می‌شود، این بیم وجود دارد که در صورت رعایت نکردن پروتکل‌ها در مدتی کوتاه شاهد همه‌گیری این ویروس باشیم و تلاش چندماهه کادر درمان و پزشکان به یک سهل‌انگاری ساده به هدر برود. بااینکه علائم سویه جدید ویروس کرونا آن‌چنان مشخص نیست و برخی از پزشکان علائم آن را در بی علامتی آن معرفی می‌کنند لذا رعایت پروتکل‌های بهداشتی و زدن دُز یادآور واکسن می‌تواند بهترین راه برای پیشگیری از همه‌گیری این ویروس باشد.


قدرت سرایت این ویروس به‌مراتب بالاتر از سویه دلتای کروناست و از علائم آن می‌توان به خستگی، کاهش انرژی بدن، تب خفیف، بدن‌درد، سرفه خشک، آبریزش بینی و عطسه‌های طولانی اشاره کرد


آشنایی با علائم اُمیکرون


سهیلا امیری، متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص علائم و نوع سرایت سویه جدید ویروس کرونا به خبرنگار آنا می‌گوید: «سویه جدید ویروس کرونا دو روزی می‌شود که وارد کشور شده است و اگر پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم و ایجاد محدودیت‌ها از سوی مسئولان ستاد کرونا مجدد برقرار نشود، در کمتر از دو هفته کل کشور گرفتار این ویروس خواهند شد. در شرایط فعلی بهترین حالت را از زمان شیوع کرونا در کشور داریم و اگر این شرایط شکسته شود، اوضاع نگران‌کننده می‌شود چراکه سویه جدید کرونا به نام اُمیکرون بیشتر جوانان و نوجوانان را درگیر می‌کند. لذا پروتکل‌های بهداشتی باید با دقت بیشتری رعایت شود و واکسیناسیون نیز باید انجام شود. این دو راه از راه‌های مؤثر و اساسی برای پیشگیری از ابتلا به اُمیکرون محسوب می‌شود.»


وی ادامه می‌دهد: «قدرت سرایت این ویروس به‌مراتب بالاتر از سویه دلتای کروناست و از علائم آن می‌توان به خستگی، کاهش انرژی بدن، تب خفیف، بدن‌درد، سرفه خشک، آبریزش بینی و عطسه‌های طولانی اشاره کرد. با توجه به اینکه اُمیکرون وارد کشور شده است به مردم توصیه می‌شود در صورت داشتن علائم مذکور در اسرع وقت به مراکز درمانی رجوع کنند و با این کار مانع گسترش این ویروس حداقل بین اطرافیانشان شوند.»





بیشتر بخوانید:


علائم ابتلا به اُمیکرون


عادی انگاری در کشور اتفاق افتاده است/ مهم‌ترین راهکار برای پیشگیری از انتشار امیکرون، زدن ماسک است


مهمترین مسئله برای مدیریت اُمیکرون تزریق دُز یادآور است/ دورهمی یلدا گلوگاه مدیریت شیوع اُمیکرون





امیری می‌گوید: «اُمیکرون در کشورهایی که شیوع داشته، بیشتر افراد زیر ۵۰ سال را درگیر کرده است و از طرفی افرادی که به کرونا مبتلا شده باشند بیشتر در معرض اُمیکرون قرار دارند. لذا این تصور که اگر یک بار کرونا گرفته‌اید از امیکرون در امان خواهید بود، تصور اشتباهی است. از طرفی ۷۵ درصد مبتلایان در کشورهای اروپایی و آفریقایی افرادی هستند که واکسن کرونا را تزریق نکرده‌اند. زنان باردار هم بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به اُمیکرون هستند. درخصوص تأثیرگذاری واکسن در برابر اُمیکرون هم باید گفت که به دلیل ناشناس بودن این سویه، نمی‌توان درخصوص چنین موضوعاتی اظهارنظر کرد اما بهداشت جهانی اعلام کرده که افراد برای در مصون ماندن از ابتلا به اُمیکرون واکسن تزریق کنند.»


حالا که کشور به شرایطی مناسبی از لحاظ ابتلا به کرونا رسیده است و بعد از ماه‌ها هیچ شهر قرمز و نارنجی نداریم، باید هم مردم و هم مسئولان توجه داشته باشند که نکند با سهل‌انگاری و عادی‌انگاری مجدد به شرایطی برگردیم که روزانه هزاران نفر به کرونا مبتلا شوند. لذا تنها راه مقابله با شیوع احتمالی امیکرون در کشور و آغاز پیک ششم باید پروتکل‌های بهداشتی محکم‌تر و قوی‌تر از گذشته رعایت شود و مردم نیز در اسرع وقت به تزریق دُز یادآور اقدام کنند و از همه مهم‌تر، افراد محدودی که هنوز واکسن کرونا نزده‌اند نیز به این کار راغب شوند تا به امید خدا کشور مجدد گرفتار شیوع گسترده ویروس نشود.


انتهای پیام/۴۱۷۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب