شخصیت و مدیریت سردار سلیمانی، وزن ژئوپلتیکی ایران را در منطقه و جهان افزایش داد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، میثم میرزاییتبار، در هفتمین پیش نشست «شهید سلیمانی، مکتب تراز تمدن نوین اسلامی» که پیش از ظهر امروز، یکشنبه ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ در دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، با اشاره به اینکه شخصیت شهید سلیمانی در این چند سالی که بعد از شهادت ایشان و اتفاقاتی که افتاد در رسانهها مطرح شد، خاطرنشان کرد: چهره ایشان را بیشازپیش در ابعاد شخصیتی، فردی و مدیریتی شناختیم اما امروز از بُعد ژئوپلیتیک میخواهیم موضوع را نگاه کنیم در چارچوب اینکه شخصیت و مدیریت ایشان چه تأثیری در ارتقای وزن ژئوپلیتیکی ایران داشت.
وی افزود: شهید سلیمانی را بهاندازه کافی در رسانهها معرفی کردند اما در ابعاد مدیریتی باید ایشان را یک شخصیتی کاملاً در تراز انقلاب اسلامی قرار دهیم زیرا آن انتظاری که از مسئولان و مدیران نظام جمهوری اسلامی است در ایشان تبلور داشت.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تربیت مدرس بابیان اینکه ایشان شخصیتی در تراز انقلاب اسلامی داشتند با ویژگیهای مدیریتی خیلی تقریباً میشود گفت بینظیر یا کمنظیر است، عنوان کرد: از بُعد اینکه شخصیتی ایده پرداز و راهبردشناس در چارچوب مکتب اسلام و اندیشههای انقلاب اسلامی بودند و شخصیتی منعطف در ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، توانمند در ابعاد نظامی و بسیار بامهارت لذا نظیر چنین شخصیتی را حتی در جهان کمتر میبینیم.
وی ادامه داد: این شخصیت در رأس جریانی بهعنوان راهبری جریان مقاومت با محوریت و مدیریت ایران قرار میگیرد و سیاستی را که بهصورت بالادستی تدوینشده، هدایت میکند. در طول روندی که این شهید در طول ۲۲ سال مدیریت بر نیروی قدس سپاه داشتند، ابعاد و تحولات مختلفی در این منطقه به وجود آمد از تحولات افغانستان که مقارن با حضور و تحرکات طالبان در افغانستان بود و بعدها بحث آزادسازی جنوب لبنان در سال ۲۰۰۶ بحث جنگ ۳۳ روزه، تحولات فلسطین و مطرحشدن جریان حماس و جهاد اسلامی بهعنوان پایههای قدرت در منطقه درواقع در کنار ایران و تحت حمایت ایران هستند.
میرزاییتبار افزود: تحولات یمن، تحولات سوریه و عراق، در همه اینها وقتی نگاه میکنیم نقش بارز مدیریت حاج قاسم و شهید سلیمانی را در اینجا میبینیم که در این چارچوب باید اذعان کنیم که شخصیت و مدیریت حاج قاسم سلیمانی، وزن ژئوپلیتیکی ایران را افزایش داد، ارتباط مستقیمی با منزلت و اعتبار ژئوپلیتیکی کشور دارد. هر چه وزن ژئوپلیتیکی بالاتر باشد، منزلت و جایگاه ژئوپلیتیکی یک کشور هم بالا میرود و این فضایی را ایجاد میکند که شما بتوانید در تحولات منطقه و تحولات سطح محلی، سطح ملی، سطح منطقهای و سطح جهانی تأثیرگذار باشد و بهعنوان نیرویی در منطقه و جهان عمل کنید که حضور ایران قابلچشمپوشی نباشد.
وی بابیان اینکه اگر بخواهیم تحولات را بهصورت یک مقدار جزئیتر بررسی کنیم، یکسری اهداف کلی را در ارتباط با موضوع فعال منطقهای ایران داریم، گفت: اولین مسئله بحث مقابله با تهدید رژیم صهیونیستی بهعنوان دشمن منطقهای اصلی است و درواقع یک تهدید منطقهای برای جهان اسلام و امنیت منطقه غرب آسیا محسوب میشود.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: مسئله دوم بحث دفاع از مردم فلسطین و تلاش و پیگیری برای آزادسازی بیتالمقدس بهعنوان قبله اول مسلمانان است. مسئله بعدی بحث تقویت جریان و محور مقاومت برای برقراری ثبات و امنیت در منطقه جنوب غرب آسیا بوده که مقابله با تسلطی که بیگانگان درصدد هستند را در منطقه انجام دهند.
وی افزود: مسئله مهم مقابله با فعالیت گروههای تروریستی تکفیری است. تقویت توان بازدارندگی ایران در مقابل نظام سلطه و خصوصاً در مقابل تهدیداتی که مکرراً از جانب رژیم صهیونیستی و ایالاتمتحده نسبت به ایران صورت میگیرد. تضمین امنیت مرزی و داخلی سرزمین ایران با راهبرد دفع تهدیدات فرامرزی و افزایش قدرت چانهزنی در میدان دیپلماسی و سیاست خارجی است.
میرزاییتبار بابیان اینکه مسئله بسیار دیگر دفاع از مردم مظلوم منطقه است، اظهار کرد: ما از ابتدای انقلاب بحث دفاع از مظلوم را داشتیم و اینیک مسئلهای بوده که در نوع مدیریت حاج قاسم کاملاً بارز بود. برای شهید سلیمانی و برای جمهوری اسلامی ایران، شیعه و اهل سنت و مسیحی و از هر قومی، کُرد و عرب و غیره هر قومیتی خیلی مفهومی نداشت و همه این افراد، گروهها و ادبان مورداحترام ایران بودند و هر جا ندای مظلومی سر داده میشد، ایران به کمک میشتابید و در چارچوب آن موازین انقلابی و موازین داخلی ایران موردحمایت قرار میگرفت.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/