نیاز پژوهشی دستگاههای اجرایی به دانشگاهها سپرده شود
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ محمدتقی جلالیان متولد ۱۳۵۵ دامغان است. او مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری خود را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان گذرانده است و از سال ۱۳۹۱ تاکنون بهعنوان مدرس مدعو دانشگاههای آزاد، دولتی و پیام نور مشغول همکاری و خدمت است.
کارشناس رسمی دادگستری، کارشناس حقوقی و رئیس گروه حسابرسی مالیاتی از سمتهای دیگر اجرایی محمدتقی جلالیان است. او در هفته پژوهش ۱۴۰۰ بهعنوان پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان و استان سمنان انتخاب و از وی تجلیل شد.
بیشتر بخوانید:
لزوم تقویت کار تیمی بین گروههای تخصصی، دانشگاهها و سازمانها
بیانگیزگی پژوهشگران با حمایت و مشوقهای حداقلی
روایتپژوهی قهرمانان ورزشی توسط پژوهشگر برتر
پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره مؤلفهها و ویژگیهای انتخابش بهعنوان پژوهشگر برتر و برگزیده اظهار کرد: این انتخاب نظر لطف استادان و مسئولان پژوهش استان بوده و رساله اینجانب که با نمره عالی در سال ۹۹ دفاع شد و کتاب آن هم به چاپ رسیده و سایر مقالاتی که از این رساله چاپ شده در انتخابم به عنوان پژوهشگر برتر بیتأثیر نبوده است.
جلالیان درباره تازهترین فعالیتها و موفقیتهای علمی و پژوهشی خود توضیح داد: آخرین فعالیت پژوهشیام چاپ کتاب شروط خاص ضمن عقد نکاح در ایران، مصر و فرانسه است؛ البته چند مقاله نیز در دست بررسی دارم که هنوز در مرحله نگارش و ویراستاری هستند.
استفاده از فرمولاسیون جدید هیومیک اسید
متأسفانه پژوهشگر باید تمام هزینهها و تخصصهای لازم برای انجام تحقیق را خودش پرداخت کرده و هماهنگیهای لازم را انجام دهد.این مدرس دانشگاه اضافه کرد: استفاده از فرمولاسیون جدید هیومیک اسید طرح دیگری بود که انجام و خاتمه یافت و در آن استفاده از یک فرمولاسیون جدید هیومیک اسید از نظر بالابردن مقاومت خیار گلخانهای به پوسیدگیهای ریشهای بررسی شد و تأثیرات خوبی داشت. استفاده از این ترکیب بهطور همزمان موجب کاهش مصرف کودهای شیمیایی و سموم قارچکش شده و از نظر حفظ سلامتی محیط زیست و انسان بسیار حائز اهمیت است.
این محقق ادامه داد: برگشت خوردن واردات فلفل دلمهای ایران از روسیه و خسارت عظیمی که به کشاورزان و اقتصاد صادراتی کشور وارد شد به علت بالا بودن باقیمانده سموم قارچکش در این محصول بود که بهخوبی اهمیت بالابردن مقاومت گیاهان در برابر بیماریهای گیاهی با روشهایی جز مصرف سموم شیمیایی را نشان میدهد.
کمبودهای پژوهشی کشور چیست؟
وی در پاسخ به این پرسش که نقصها و کمبودهای کنونی عرصه پژوهش و فناوری کشور و بایدها و نبایدهای این حوزه را چه میدانید؟ بیان کرد: مهمترین نقص پژوهش حمایت اقتصادی از سوی مسئولان است، بهعنوان نمونه چند سال پیش با هزار مشکل به چاپ کتابی اقدام کردم که نهتنها هیچگونه سودی برایم نداشته است؛ بلکه تمام مخارج و هزینههای چاپ آن نیز از خودم گرفته شد.
پژوهشگر برتر استان سمنان افزود: پژوهش حتی در خود دانشگاهها هم نهادینه نشده است و از طرف دانشگاه هم هیچ حمایتی حتی حمایت معنوی نداشتیم (البته به جز مورد آخر) علاوه بر این برگزار نشدن کلاسهای مختلف علمی و آموزشی در زمینه پژوهش در چند سال اخیر هم میتواند ازجمله کمبودهای حوزه پژوهشی کشور باشد.
این محقق و پژوهشگر تشریح کرد: موضوع کمبودهای مالی بسیار مهم است. بعضی از دستگاهها و تجهیزات بسیار خوبی در مراکز علمی وجود دارد که به علت در دسترس نبودن مواد شیمیایی لازم، نمیتوان از این دستگاهها استفاده کرد و عملاً بدون استفاده ماندهاند.
نبود نیروی متخصص و مشرف به کاربرد دستگاههای آزمایشگاهی
وی اظهار کرد: وجود نیروی متخصص و کاملاً مشرف به کاربرد دستگاههای آزمایشگاهی بسیار مهم است و محدودیتهای مالی امکان استخدام چنین نیروهایی را به مراکز علمی نمیدهد. یک کار علمی زمانی قوی و خوب خواهد بود که با یک تیم قوی و متخصص انجام شود و قطعاً یک فرد به تنهایی نمیتواند در تمام زمینهها متخصص باشد.
بیشتر بخوانید:
ارتباط صنعت و دانشگاه؛ حلقه مفقوده زنجیره تولید فناوری
هشدار یک پژوهشگر به استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی
دومین جشنواره مشترک تجلیل از پژوهشگران برتر استان سمنان
جلالیان درباره انتظارش بهعنوان پژوهشگر از مسئولان بالادستی بهویژه دولتمردان بیان کرد: انتظار از مسئولان بالادستی، سیاستگذاری درست در زمینه پژوهش از طریق مجلس و دولت و انتقال مسائل و مشکلات پژوهشگران به آنان است. یک پژوهشگر باید تمام هزینهها و تخصصهای لازم برای انجام تحقیق را خودش پرداخت کرده و هماهنگیهای لازم را انجام دهد.
پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد دامغان متذکر شد: پیشنهادم این است که از طریق بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان، پژوهشها با اولویت نیازسنجی شده و نیازهای اساسی مراکز اجرایی وارد عرصه دانشگاهها و پژوهشگران شود و این ارتباط همواره وجود داشته و گسترش یابد.
به جایگاه پژوهش و پژوهشگر بها داده نمیشود
این محقق افزود: مشکل بعدی در حوزه پژوهش، نداشتن آمار معتبر و قابل اعتماد در اکثر زمینههاست. آمار واقعی در هر زمینهای نشاندهنده نقاط قوت و ضعف آن حیطه است و بهخوبی میتوان از این دادهها برای انتخاب موضوعات تحقیق و پژوهش استفاده کرد. بهطور کلی به جایگاه پژوهش و پژوهشگر در کشور ما آنطور که باید بها داده نشده و تلاش خاصی هم از سوی مسئولان رده بالای کشور برای حل این مشکلات دیده نمیشود.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/پ
انتهای پیام/