دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
هفته پژوهش ۱۴۰۰(۴۲)/ پژوهشگر برتر در گفت‌وگو با آنا:

رویکرد عملیاتی در پشتیبانی از محصولات دانش‌بنیان وجود ندارد

بخش بازاریابی به پیکره محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان متصل نیستعضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: مهم‌ترین نقص عرصه پژوهش کشور نبود رویکرد عملیاتی در پشتیبانی از محصولات دانش‌بنیان و متصل نبودن بخش بازاریابی به پیکره محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان است.
کد خبر : 628314
بیست و دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ یوسف زندی، دانشیار مهندسی عمران گرایش سازه گروه عمران دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز که از سال ۱۳۸۰ در دانشگاه تدریس می‌کند، به‌تازگی در مراسمی به مناسبت هفته پژوهش ۱۴۰۰ با حضور جمعی از مسئولان به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی مورد تجلیل قرار گرفت. (بیشتر بخوانید)


زندی مؤلف ۱۸ جلد کتاب مرجع دانشگاهی، دارای ۲۹ اختراع ثبت شده داخلی و بین‌المللی و بیش از ۱۶۰ مقاله چاپ شده در مجلات و ژورنال‌های بین‌المللی ISI و علمی پژوهشی بوده و بیش از ۲۰۰ مقاله در کنفرانس‌های داخلی و بین‌المللی چاپ کرده و مجری ۲۵ طرح پژوهشی است. او ریاست کمیسیون تدوین ۸ هشت استاندارد ملی، هشت طرح دانش‌بنیان و استاد راهنمایی ۱۲۵ پایان‌نامه و رساله دانشجویی را در کارنامه علمی خود دارد.




بیشتر بخوانید:


نهادی مستقل برای توزیع بودجه‌ پژوهشی ایجاد شود




این پژوهشگر برتر که در هفته پژوهش ۱۴۰۰ مقام نخست فنی و مهندسی بین دانشگاه‌های استان آذربایجان‌ شرقی را کسب کرده‌ است در تشریح دلیل این انتخاب و برتری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا مطرح کرد: با توجه به سابقه علمی پژوهشی و اجرای ده‌ها طرح پژوهشی و استادی راهنمای پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی در سه ساله اخیر، موفق به چاپ ۵۵ مقاله در ژورنال‌های(ISI و JCR) و چاپ چهار کتاب مرجع دانشگاهی شده‌ام و در همین مدت مجری هفت طرح پژوهشی و تبدیل هشت طرح پژوهشی و سه پایان‌نامه به فناوری اجرایی شدم و رئیس تدوین پنج آیین‌نامه استاندارد بوده‌ام. همراهی‌ نکردن مسئولان، سنگ‌اندازی‌ مدیران، جوّ رانت در بخش‌هایی از بدنه اجرایی و روزمرگی‌های کور سبب شده است که بسیاری از محصولات پژوهشی و علمی زمینه اجرایی پیدا نکنند.


تولید انبوه بلورهای گچی نانوپلیمری و خاکستر صنعتی


زندی درباره تازه‌ترین فعالیت‌ها و موفقیت‌های علمی پژوهشی خود گفت: سال‌های اخیر علاوه بر فعالیت‌های یادشده فعالیت دانش‌بنیان در قالب تولید نانوبتن پلیمری جایگزین بتن مسلح و آسفالت داشته‌ام که با مزیت‌های بالای فنی و اقتصادی در پنجمین جشنواره ملی نانوی کشور به عنوان محصول برتر انتخاب شد. تولیدکننده بتن نانوپارچه‌ای و تولید انبوه بلورهای گچی نانوپلیمری و خاکستر صنعتی ویژه برای نخستین بار در دنیا نیز هستم.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز نقص‌ها و کمبودهای کنونی عرصه پژوهش و فناوری کشور و بایدها و نبایدهای این حوزه را یادآور شد و اظهار کرد: مهم‌ترین نقص عرصه پژوهش کشور، نبود رویکرد در پشتیبانی عملیاتی از محصولات دانش‌بنیان و متصل نبودن بخش بازاریابی به پیکره محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان بوده که خلأ بزرگ پژوهش محسوب می‌شود.


پژوهشگر برتر دانشگاه‌های استان آذربایجان‌ شرقی گفت: به عنوان پژوهشگر از مسئولان بالادستی به‌ویژه دولتمردان انتظار داریم اعتقاد، اعتماد، همراهی و رفع موانع واقعی و جدی تولیدات دانش‌بنیان و باز کردن فضای لازم برای تولید این محصولات داشته باشند.


رویکرد عملیاتی در پشتیبانی از محصولات دانش‌بنیان وجود ندارد


وی گفت: تعداد محققانی که محصولات خروجی دارند، شاید زیاد نباشد؛ اما همراهی نکردن واقعی مسئولان، سنگ‌اندازی‌ بسیاری از مدیران میانی، جوّ رانت در بخش‌هایی از بدنه اجرایی کشور و روزمرگی‌های کور سبب شده است که بسیاری از محصولات ارزشمند علمی اصلاً زمینه اجرایی پیدا نکنند.


زندی پیشنهاد کرد که با همراهی محققان و ارائه گزارش‌های دوره‌ای توسط مطبوعات و جراید، علاوه بر تشویق و همراهی محققان واقعی جلو سوء‌استفاده توسط افراد شیاد پژوهش‌نما نیز گرفته شود تا با شفافیت علمی شاهد به ثمر نشستن محصولات دانش‌بنیان علمی در کشور باشیم.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب